Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » 10kc s pretiskom

Vykupminci.cz
Numisargo

10kc s pretiskom

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
zdravim,

jedna strana je znalec a ta druha je co, neviete? A v predu su to bezne nedostatky?

Dakujem

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Priatelia,

Známka s pretlačou B&M má okrem tych dvoch mnou vyznačených vád este jednu podstatnú a tou je zubkovanie tedaaaaaa :-) , kde namiesto katalógovej RZ 12 1/2 ma v skutočnosti RZ 12 1/2 x 12 1/4 !

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Ďalšia

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
A posledná :-)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Meranie, ktoré som zabudol pridať...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Z tej istej serie z roku 36, mam dotaz ohladne L. Podebrady a Olomouca:

LP- 4kc Katalog nespomina, jestvuje aj farebna odlisnost. Posudte sami.
Ol- 5kc Katalog spomina vertikalne (svisle) pruhy na zadnej strany, osobne nic take tam nevidim, ale posudte sami.
- tusim ze vo vsetkych pripadoch katalog spomina ojedinely vyskyt hnedej farby na zadnej strany znamky, cize su moje znamky podla vas dostatocne hnede (zadna strana) lebo ja to fakt neviem posudit?

Vdaka

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Nechcem ťa uraziť Robi13, ale takýmto spôsobom sa nenaučíš nič poriadne. Skáčeš z jednej témy (emisie) do druhej bez toho aby si tú prvú vôbec korektne osvojil. Budeš mať miš-maš v hlave. A naozaj to myslím v dobrom. Ja na tieto emisie vôbec nie som, tak sorry, že som nedal adekvátne odbornú odpoveď.
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
Smith.

Veľmi si vážim tvojej otvorenosti a tvojho priameho pozitívneho prístupu, a musím Priznať že máš pravdu, každopádne mišmaš mam uz skoro dva mesiace a mal by som omnoho väčší ak by som zostal iba pri jednej emisií a to by ma možno aj tak trocha odradilo a hlavne psychicky lebo by som sa nevedel pohnúť z miesta tak potrebujem trošku sa odreagovať od jednej emisie tak skočím do druhej atď.
Registrovaný uživatel
Robi13 napsal
Smith.

Veľmi si vážim tvojej otvorenosti a tvojho priameho pozitívneho prístupu, ...

Nevážiš.
Registrovaný uživatel
Máte právo na názor a rešpektujem otvorenosť bez pouzitia urážlivo nevhodných slov, nicmenej stotožňovať sa s tým názorom nemusím a vaše pohnútky ktoré vás viedli k tomuto názoru sú vašou osobnou vecou.
Moderátor
Robi! Je velmi potěšující, že se našel po nějaké době někdo, koho ta filatelie chytla pořádně za kule, ale netlač tolik na pilu! Trochu zpomal tempo a snaž se najít si taky nějakou literaturu. Chceš moc rychle odpovědi na otázky, jejichž studium zdejším členům trvalo roky a né všichni se s odpovědí dělí rádi a rychle. Pomoct ti tu pomůže každý, ale opravdu trochu zpomal a snaž se místo hledání zlata, najít vědomosti. Sám sis všiml, že se tempo odpovědí zpomaluje, protože každý očekává, že koupíš literaturu a dojdeš na spoustu věcí sám. Je to dobro pro tebe a ne obráceně! Býval zde donedávna jeden člen s nickem Dráček. Ohromně fundovaný kluk, ale vyžadoval u triviálních věcí samostudium. Ani si nedovedu představit, co by ti tady napsal za odpověď. ;) Myslím to všeobecně k tvým dotazům, ne jen k těm ukázkám nahoře. Takže klid a mír v duši 8)
Registrovaný uživatel
pavlinka napsal
Robi! Je velmi potěšující, že se našel po nějaké době někdo, koho ta filatelie chytla pořádně za kule, ale netlač tolik na pilu!

Býval zde donedávna jeden člen s nickem Dráček.

:) Keď som čítal začiatok tej vety "Býval zde donedávna jeden člen ..." tak som sa najskôr aj na základe toho, čo je v prvom odseku toho citátu zľakol, že ho začneš porovnávať so Škrblíkom, alebo s Dentom ;) Oni zo začiatku tiež poriadne tlačili na pílu a nakoniec to aj tak dopadlo. Mne sa ten Robiho zápal páči, ale nepáči sa mi, ako si berie k srdcu rady ostatných skúsených filatelistov :(
Moderátor
Kde je Skrblíkovi konec..... Ještě pro Robiho- přihlásila jsem se sem, když mně bylo 13 roků. Nemosíš to nejak počítat, mám 21. Zprvu to tu mosel prohlédnůt můj otec, aby to tady na mě mělo ten správný vliv (jestli i ostatním chutná pivo, jako tehdá mně) a hned na začátku mně řekl jednu věc:Neptaj sa tam na každů volovinu, kterů najdeš v těch knížkách co máš doma nebo ťa brzo kopnů do řiti!" A taky jsem se tak zařídila. Sbírám známky od šesti roků a doma nikdo nikdy nebyl filatelista! A už v těch 13-ti, jsem měla 50 knížek o filatelii, katalogy a později díky zdejšímu členovi Dejvymu, taky 20 kilo odborných sešitů a časáků vydávaných jednotlivými sekcemi při SČF. Někdy v deseti letech jsem dostala snad 30 ročníků časáku Filatelie a to bylo mé večerní čtení. To vše v době. kdy jsem měla jen asi tři nebo čtyři poloprázdné zásobníky známek! Toto je ten zmiňovaný začátek, který dnes spoustě lidí (i tobě)chybí. ;)
Moderátor
Pre Robiho:
Ešte 25. októbra som ti písal mail, v ktorom som ti poslal kontakt na seba s tým, aby si sa mi ozval. Prepáč, ale nerobím to tu bežne, že svoje tel. číslo rozposielam len tak... Chcel som ti telefonicky odpovedať na tvoje otázky, prípadne ti ponúknuť odbornú pomoc a nasmerovať ťa. Vo verbálnom kontakte sa viac vecí vysvetľuje oveľa jednoduchšie, než by sa sem mali písať siahodlhé reakcie a komentáre. Z Tvojej nereakcie je však pre teba asi jednoduchšie komunikovať cez fórum, takže to rešpektujem.

Pekný deň a veľa zberateľských úspechov.
Registrovaný uživatel
Pre Joža (doddie):

Vďaka tvojej správe som isiel na môj súkromný mailbox a našiel som si od teba mail, v ktorom si uviedol aj svoje mob.č., čo v dnešnej zvlastnej dobe je prejavom dôvery a hlavne ochoty vzniesť trocha svetla do mojej fila tmy. Ja strašne nerád píšem (ale kedže to inak tu nemôže fungovať, tak musím) :-) , inými slovami napísané: určite sa ti ozvem zajtra (na čo sa teším) kedže prvý tele kontakt s tebou nechcem mať na dušičky , to by bolo príliš spirituálne :-) .

@mail od teba bol s dátumom 29/10
Administrátor
Robi13 se zase musí nechat, že je to nadšenec pro filatelii, kterého to pořádně chytlo a tak s ním mějme trpělivost :-). Diskutující mají pravdu, že je potřeba studovat hlavně literaturu. To určitě není myšleno ve zlém. Hodně se toho člověk naučí.
_______________
https://www.infofila.cz/ ... on-line magazín plný filatelie a sběratelství
https://eshop.infofila.cz/ ... eshop pro všechny sběratele
https://pomfila.cz/ ... eshop na filatelii, filokartii, numismatiku, notafilii, odznaky
https://www.worldphilately.com/ ... katalog - ceník poštovních známek
https://www.filokartie.cz/ ... on-line magazín plný filokartie
http://www.numin.cz/ ... on-line magazín - numismatika - notafilie
Registrovaný uživatel
Pre Pavlinku:

S veľkou pravdepodobnosťou si jedna z mála mladých dám, kt sa venuje fila a tvoje hore popísaná cesta k tomu fila svetu je pozoruhodná a je cítiť z toho vášeň pre danú tematiku. Všetko čo ale robíme v živote vychádza zo základných princípov geológie, kt su postavené v princípe na ČASU, TLAKU a PREMENNEJ (tu nik neovplyvní), a kedže čas obmedzený a premenná nevypočítateľná, tak zostava TLAK Kt sa da zintenzívniť v nádejí dobehnúť ČAS
A dúfať, že PREMENNÁ bude ti prijať, toľkoto z mojej strany na tému "tlačiť na pílu".

si vážim tvojej ochoty a rozumných/odskusanych metódach, každopádne a na rovinu ti poviem, že k zbierke (pomerne veľkej ČSR, HU a AT) som prišiel ako hluchý k husliam a ver mi, že z úcty k bývalému majiteľovi to nechcem ako sa hovorí "hala bala" predať a kedže som sa do toho musel ponoriť, kvoli rôznym oblekovým chytrákom/podvodníkom a to aj z rád znalcov (žiaľ bohu), tak sa spolieham sám na seba. Páči sa mi ta história, kt ide ruka v ruke so známkami a rozšírilo to moje vedomosti ale nie je to môj koníček a myslím si ze ani tomu v budúcnosti nebude inak a takto som to otvorené aj na fóre odprezentoval.

Ďakujem.
Registrovaný uživatel
Robi13 napsal
Pre Pavlinku:

každopádne a na rovinu ti poviem, že k zbierke (pomerne veľkej ČSR, HU a AT) som prišiel ako hluchý k husliam a ver mi, že z úcty k bývalému majiteľovi to nechcem ako sa hovorí "hala bala" predať a kedže som sa do toho musel ponoriť, kvoli rôznym oblekovým chytrákom/podvodníkom a to aj z rád znalcov (žiaľ bohu), tak sa spolieham sám na seba. Páči sa mi ta história, kt ide ruka v ruke so známkami a rozšírilo to moje vedomosti ale nie je to môj koníček a myslím si ze ani tomu v budúcnosti nebude inak a takto som to otvorené aj na fóre odprezentoval.

Ďakujem.
K tym oblekovym chytrakom-ak je ta zbierka taka ako to čo si zatial ukazal tak každy kto sa vyjadri k cene bude asi pre teba podvodnik,pretože to su zatial všetko znamky s minimalnou cenou alebo vobec nepredajne.A ešte jedna poznamka ,pokial to pre teba nebude velky koniček tak s tym nič moc velke nevymysliš.
_______________
Moderátor
Ahoj Robi,
úprimne si napísal ako sa veci majú a cením si to. V tomto kontexte mi však dovoľ, aby som bol aj ja úprimný. Myslel som, že si zanietenec, ktorý sa chce aktívne venovať filatelii...

"Páči sa mi ta história, kt ide ruka v ruke so známkami a rozšírilo to moje vedomosti ale nie je to môj koníček a myslím si ze ani tomu v budúcnosti nebude..."

Píšem ti to, aby si v tom mal jasno. Prepáč, ale v kontexte tvojho vyššie uvedeného citátu mi nevolaj. Neber to ako odmietnutie, ale ja sa hodlám deliť o svoje skúsenosti a vedomosti iba s ľuďmi, ktorých to motivuje, posunie ďalej a ktorým to prinesie radosť.

Prajem ti všetko dobré a želám ti, aby si svoju zdedenú zbierku predal človeku, ktorý z nej bude mať skutočnú radosť.
Moderátor
Ešte jedna poznámka.

Ak by si tu na fóre požiadal hneď v úvode o pomoc pri ocenení zbierky, verím tomu, že by si tu našiel nejedného človeka, ktorý by ti veľmi rád pomohol a s plnou mierou zodpovednosti môžem prehlásiť, že je tu veľa ľudí, ktorí sú veľmi fundovanými zberateľmi a dokonca aj investormi, ktorí napriek všetkému nestratili charakter a ľudskosť a už len z princípu by si nedovolili ťa akýmkoľvek spôsobom podviesť.
Registrovaný uživatel
m1234.

Osobne som sa tu nikdy nepýtal na cenu tej ci onej znamky, koniec koncom nie vždy vzácny exemplár znamená drahý exemplár ale to vy asi viete resp mali vedieť, to je za prvé. Za druhé, vy posudzujete bez toho, aby ste mali dostatok relevantných informácií o tej situácii, a síce Vás je do toho nic, ale vysvetlím a hádam že sa Vám rozsvieti žiarovka potom.

3 zberatelia a 1 znalec (nik z nich nepoznám) sa mi ozvali kvoli zbierke, ktorú som získal (podotýkam, ze som ani nikoho nepožiadal o ohodnotenie ani žiaden inzerát som nedal a pod.) a prípade niekoľkých známok z ČSR a AT sa každý z nich pozastavil a na zaver (okrem iných hlúposti dajte album a do týždňa Vám ho ohodnotiť atd) tak každý z nich (pri ktorých sa všetci na chvíľu zastavili) bol ochotný ma zbaviť toho bremena a aj ked su podľa nich bezcenne, tak boli ochotný za ne dat celkom niekoľko stovák EUR (trocha divne). Tie som tu ani neukázal, nepredal a už hlavne viem presne ich hodnotu, ktorá je mnoho násobne vyššia.

Na záver Vám ďakujem za názor, ktorý je pre mna irelevantný ale hlavne neobjektívny.
Registrovaný uživatel
Pre Joža (doddie).

Chápem a rešpektujem tvoj názor a samozrejme ti nebudem volať.
Registrovaný uživatel
Robi13 napsal
... ale nie je to môj koníček a myslím si ze ani tomu v budúcnosti nebude inak a takto som to otvorené aj na fóre odprezentoval.

Ďakujem.

Dovolím si poprosiť o informáciu, v ktorom vlákne a kedy to tu bolo prezentované a číslo príspevku.
Nedovolím si nikoho upodozrievať z klamstva. Asi mi to len uniklo.
Moderátor
Príspevok číslo 17. Záver druhého odseku.
Registrovaný uživatel
Letecká 4kč známka

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 > »

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » 10kc s pretiskom

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1