| Autor |
Příspěvek |
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zdravím, dnes jsem koukal při re-katalogizaci bankovek a našel jsem 3 ks 20 korun z roku 94, ale co mne zaujalo je ochranný pruh. Dle katalogu je uvedeno,že vzor 94 má dvě rozdílné polohy proužku. A 23 proužek cca 4 mm v pravé části pečetě B 02 proužek na levé straně tváře Přemka B 15 proužek u žezla v pečeti A teď koukám na foto v katalogu, je tam serie A10 a ta má proužek na hraně pravé strany pečetě. Trošku chaos..... Tak nevím, uvádí varianty 2 a očividně jsou nejmíň 4.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Keby sme brali rozdiely v umiestnení prúžku s presnosťou na +- 1mm tak by tých "variant" bolo minimálne 10. Proste sú varianty 2 - s prúžkom vpravo a s prúžkom vľavo. Aspoň ja o inej neviem. A tá varianta A10, ktorá je v Novotného katalógu 2010 je varianta s prúžkom vpravo, tak isto ako séria A27, ktorá je v katalógu 2010 aj keď prúžok v 2010 je oproti prúžku v 2007 posunutý o cca 2mm viac vpravo stále je to varianta s prúžkom vpravo. A v Bajerovi sú zobrazené obe varianty. Pozri napríklad sem: http://aukro.cz/listing.php/search?string=20+1994&from_showcat=1&category=7874&change_view=1 Koľko je medzi nimi variant? Podľa mňa dve.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
" A tá varianta A10, ktorá je v Novotného katalógu 2010 " malo byť: A tá varianta A10, ktorá je v Novotného katalógu 2007
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
No, koukal jsem na tvůj odkaz - jednoznačně - dvě varianty - vpravo a vlevo, ale když projíždím rychle náhledy za sebou, tak rozdíl tam je a možná bych viděl onen "vlevo" na jedné posunutý o 4-5 mm. Ale dobrý, beru. Prostě vpravo a vlevo  )
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
jakou by měla cenu 20ti korunová bankovka s podpisem autora ?
|
|
|
|
|
Moderátor
|
|
|
|
|
|
Moderátor
|
jdu trénovat podpis.... realná cena jako zajímavost bych řekl 100-150Kč a ostatně není problém si nechat i origoš podepsat další...
|