| Autor |
Příspěvek |
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Co vy na nabídku? Hodnotím pouze ČR, která mě jako jediná zajímá, a jsem trošku zklamaný, chybotisků pramálo. Zato poprvé vidím vzory ANULÁTY českých bankovek! Startovní cena patřičně vysoká, daleko vyšší oproti například dvěma Zairům, které jsou taky v nabídce, evidentně pro mě budou tyhle anuláty cenově nedostupné Ale zajímavé je, jak je vzor každého nominálu jinak označený. Některé jsou perforované, jiné označené vertikálním červeným "VZOR", stovka zase například na šikmo červeně SPECIMEN, některé číslované, jiné ne. Mazec. Jak to, že v tom mají takovejhle binec??
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Jako vždy je nabídka našich bankovek velmi obsáhlá,obohacená o vzácnější kusy a zejména stavy jsou jako vždy velmi velmi dobré. No ale tomu bohužel budou odpovídat i výsledné ceny ,jako vždy.Takže uvidíme,nějaké věci mě zaujaly.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Taky jsem myslel,že doplnim chyběnky novodobého Slovenska,ale např. ta 500 Sk 2006 s. A ve stavu 1 je za vyvolávačku 7.500,- Kč dost velký nářez.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Anuláty s červeným číslováním dole jsou typický způsob specimenu pro vzor u anglické tiskárny, kde se 50,100,500Kč/1993 tiskly jako mnohé cizí bankovky(viz. obrázek ze sbírky - koupě za 15 USD, ČR je drahé jen proto, že je o něj zájem...). Ostatní typy si vyráběla evidentně asi sama banka, takže otázky asi směřovat na ni... Obrázky: 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Na to jak furt tvrdí, že mi lidi nechtějí nic dávat do aukce, to docela jde  ČR dobrý, mám tam pár kandidátů + možná nějaký nouzovky. Jinak jsem docela zvědavej kam se některé kousky vyšplhají..
|
|
|
|
|
Moderátor
|
pisemna aukce ''vynese'' viac penazi ako salova ?
|
|
|
|
|
Moderátor
|
pokud víš jak na to, pak áno... 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dracek napsal pokud víš jak na to, pak áno...  
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dosť dobrá ponuka, ešte že bankovky veľmi nezbieram...:-) Tie anuláty sú dosť zaujímavé, cena bude asi blízka tým , čo sa predali naposledy na numis.cz ....A akú výslednú cenu tipujete u obidvoch zairoch? « Poslední úpravu provedl(a) NumizmatSR v 23. 11. 2009, 21:22. »
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
U "Zairovců" bych tu v lepším stavu typoval možná až kolem 100.000,- Kč !?Ale taky myslím,že první republika bude vcelku za vysoké ceny.Jsou tam slušné stavy,tak uvidíme. A 500 Kč 1993 s. Z ve stavu UNC by taky mohla překvapit,stejně jako 50 Kč s. Z.I když je ve 2 tak si myslím někde kolem 15.000,- Kč.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
trava napsal U "Zairovců" bych tu v lepším stavu typoval možná až kolem 100.000,- Kč !?Ale taky myslím,že první republika bude vcelku za vysoké ceny.Jsou tam slušné stavy,tak uvidíme. A 500 Kč 1993 s. Z ve stavu UNC by taky mohla překvapit,stejně jako 50 Kč s. Z.I když je ve 2 tak si myslím někde kolem 15.000,- Kč.
Mmm..zaujímavé....a ten horší Zair na koľko tipujete?Dávam si na bankovky rôzne tipy a som zvedavý či mi vídu 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Záleží kolik se potká "Zairovcových zájemců" a taky na tom kolik vyjde ta lepší. Někteří sběratelé si dají strop a dál najdou,horší? když se potkají dva,kterým to je jedno ,prostě ji chtějí. Ale myslím,že více zájemců bude na tu levnější,tak bych se nebál typovat,že rozdíl ve výsledné ceně bude minimální.Typoval bych až neuvěřitelných 80.000,- Kč. Pak mě zaujala 5000 Kč 1920 s. C neperforovaná stav N. Typuju 80.000,- Kč. A v neposlední řadě je tam "šokující" vyvolávací cena 500 Ks přetisk stav 1 /25.000,- /Je pravda,že v takovém stavu se nevidí,ale cena je vysoká.Ale taky se to prodá.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Jestli vyjde dobře prodám i tu svoji,kolik dáte? Obrázky: 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ďakujem, zaujímavé názory.A tu 500 ks som aj ja pozeral, že je trochu prehnaná.Z tých menej vzácnych je dosť vysoká vyvolávačka aj za 25 korunu s. E.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Když mám ve spojení kolegu ze Slovenska,nemáte možnost sehnat 50 Sk 1999 s. A + 200 a 500 Sk 2006 s. A.Nikde je nemůžu sehnat.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Pozriem sa aj do mojich zásob, či tam náhodou nemám tieto roky a série.Opýtam sa aj kamaráta.Zajtra Vám dám vedieť.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Děkuji moc za vstřícnost,když tak pošlete zprávu na MutinaZ@seznam.cz. Dobrou noc.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
trava napsal Děkuji moc za vstřícnost,když tak pošlete zprávu na MutinaZ@seznam.cz. Dobrou noc.
Prosím, nie je začo.Zajtra sa Vám ozvem na mail.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Jinak i nabídka Maďarských bankovek platných na našem území je téměřkompletní,včetně obou špeků.Takže i fajnšmekři si příjdou na své.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
trava napsal Jinak i nabídka Maďarských bankovek platných na našem území je téměřkompletní,včetně obou špeků.Takže i fajnšmekři si příjdou na své.
To jo.. chybi mi 1000 Pengo 1927 a tu je i za rozumnou volacku (v Madarsku ted chodi okolo 1000 EUR..) 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Já ji taky nemám,stejně jako 5 Pgo 1938.Ale ted nějak dochází peníze,takže nevím.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
trava napsal Já ji taky nemám,stejně jako 5 Pgo 1938.Ale ted nějak dochází peníze,takže nevím.
Tu nemám taky, ale v aukci budu mít jiné priority, tak nevím jestli zbyde 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
rihav napsal trava napsal Jinak i nabídka Maďarských bankovek platných na našem území je téměřkompletní,včetně obou špeků.Takže i fajnšmekři si příjdou na své.
To jo.. chybi mi 1000 Pengo 1927 a tu je i za rozumnou volacku (v Madarsku ted chodi okolo 1000 EUR..) 
cena bude nad 1000 eur  « Poslední úpravu provedl(a) numpszi v 23. 11. 2009, 23:06. »
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
trava napsal Záleží kolik se potká "Zairovcových zájemců" a taky na tom kolik vyjde ta lepší. Někteří sběratelé si dají strop a dál najdou,horší? když se potkají dva,kterým to je jedno ,prostě ji chtějí. Ale myslím,že více zájemců bude na tu levnější,tak bych se nebál typovat,že rozdíl ve výsledné ceně bude minimální.Typoval bych až neuvěřitelných 80.000,- Kč. Pak mě zaujala 5000 Kč 1920 s. C neperforovaná stav N. Typuju 80.000,- Kč. A v neposlední řadě je tam "šokující" vyvolávací cena 500 Ks přetisk stav 1 /25.000,- /Je pravda,že v takovém stavu se nevidí,ale cena je vysoká.Ale taky se to prodá.
Tak ten pretisk 500/1929 je docela mazec, ale na veletrhu Sberatel byla tahle bankovka taky v nabidce za 35000 Kc !!! Byla neznatelne prelozena, moc pekna, mel ji tam jeden prodejce ze Slovenska ... kdo vi, mozna je to ta sama  ... cislo si nepamatuju ... Pak 5000/1920 ... hezky kousek, souhlasim, ze by to mohlo udelat tak maximalne 80000,- Za posledni rok uz je to treti ruzny kus co vidim v tomto stavu, predchozi dva vzdycky sly neco mezi 70-80 tis, pocitaje v to i Klimovu aukci z lonskeho podzimu. Jeste ze jsou tyhle bankovky dostupne perforovane v luxus stavu a za levny peniz, do neperforovane bych asi nesel, moc penez ...  Osobne asi neco prihodim na 20/1926 jednopismennou, mozna i 100/1920 ... Dost me lakaji ty ruzne vzory Ceske Republiky, ovsem taky zadna lacina zalezitost, mozna zkusim jeden z nich ...
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
U položky 357 5 Kč 1921 2x NEPLATNÉ je ta perforace celkem nářez, nevím,co si o tom mám myslet. a u pložky 366 20 Kč 1926 s. H je bankovka hodně hodně bílá,takže taky nevím.Přijímám názory.
|