Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Notafilie, bankovky, aukce » 32. písemná aukce bankovek u Klima

32. písemná aukce bankovek u Klima

Moderátoři: acme2000, Tomako.

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < 1 2 3 4 5

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
S tím souhlasím, když se dva hádají, tak se třetí /klim/ směje. A o tom to je.
Registrovaný uživatel
vysledky:
http://numpszi.com/klim32_out.pdf
Registrovaný uživatel
Ještě k té ceně. 500 Ks přetisk, tunto kousek jsem koupil zhruba v listopadu za cenu 7.500,- Kč a dost jsem se kroutil. A dneska za tento stav někdo dal s polplatkem 67.000,- Kč. Je to normální?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Tomu se říká zhodnotit investici... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Registrovaný uživatel
A kolik by asi dali za tento kousek, když za stav 2/3 dali 17.000,- Kč. To si ani netroufám typovat.

Obrázky:

Registrovaný uživatel
To víte, že tu 20/1926(H) stáhli z aukce, že má zmanipulovanou sérii z dvou na jedno písmenou?! :shock:
« Poslední úpravu provedl(a) mischel13 v 17. 1. 2010, 20:14. »
Registrovaný uživatel
Díval jsem se do výsledkové listiny, že ji stáhli. Takže i tak renomovaná aukce jako je KLIM dostal do aukce Falsum. Myslím, že jsme to tu probírali, že se mi ten papír nezdá. A je to tu.
Registrovaný uživatel
V tom případě se naskytá otázka, jestli se u starších aukcí, kde dnes jsou vidět pochybnosti se omylem neprodali taky nějaké falsa. Pár takových kousků tam bylo. Jenže dokud se to neodhalilo, tak nikdo se nad tím ani nepozastavil.Takže kdoví?
Registrovaný uživatel
trava napsal
Ještě k té ceně. 500 Ks přetisk, tunto kousek jsem koupil zhruba v listopadu za cenu 7.500,- Kč a dost jsem se kroutil. A dneska za tento stav někdo dal s polplatkem 67.000,- Kč. Je to normální?

Obrázky:

ja mam slusnou dvojku, stala me 4500 Kc ... je to cca 3 mesice zpatky.
Co k tomu dodat :? :?
Registrovaný uživatel
Ona je na prodej, ale nikdo nedá záruku, že je pravá!
Registrovaný uživatel
mischel13 napsal
To víte, že tu 20/1926(H) stáhli z aukce, že má zmanipulovanou sérii z dvou na jedno písmenou?! :shock:

nic noveho, na FOSU byla taky jedna, na aukro pred vanoci taky (ta tu byla hodne probirana) .... bohuzel, ti mizerove rozhazuji site vsude mozne ...
Registrovaný uživatel
Ještě , že se to zjistilo, jinak by jsme je měli zachvíli doma všichni.
Registrovaný uživatel
No pánové, tak abychom si nalili čistého vína. Ono se to nezjistilo samo. Zjistil to jeden z přispivatelů tohoto fóra, konkrétně p. Pauch, který si dal tu práci, že srovnal velké množství příslušných vzorků a nebál se vyslovit odvážnou a následně i podklady prokázanou hypotézu týkající se této problematiky. Obávám se, že bez tohoto počinu a bez zjevné "nenažranosti" padělatelů, bychom opravdu měli v oběhu (někteří i ve sbírkách) spoustu takového šmejdu.
Myslím, že tohle bychom měli mít stále na mysli ;) Jak se říká - komu čest ....
Registrovaný uživatel
Souhlasím v plném znění, i skvěle zpracovanou tabulku mám vytištěnou a seznamuji s ní další a další sběratelské kolegy osobně. Bez tohoto materiálu bychom byli v pr.... Takže to se nezapomíná.
Registrovaný uživatel
ještě dotaz na p. Gorgota. Kolem 22,00 hod se prodávaly perforace bankovek 50. let , myslíte, že byly tyto perforace pravé? Ptám se Vás jako odborníka na tuto problematiku. 20 Kčs 1949 měla jeden velký otvor průměru cca 8 mm a 50 Kčs 1950 měla tyto otvory dva , ale menší cca 6 mm.
Registrovaný uživatel
Perforace byly pravé, ostatně díra se popřít nedá :), ale v žádné případě to nebyly jakékoliv bankovní vzory. Spíš bych typoval na pokus o výrobu "rarity".
Registrovaný uživatel
Když Vás vám na spojení, před časem jste popisoval vznik nějaké publikace o perforacích, nemáte náhodou nějaké nové zprávy
Moderátor
Přidávám odkaz na zmíněné perforace:

http://www.aukro.cz/item882410105_csr_50_korun_1950_i_vydanie.html

http://www.aukro.cz/item882408682_csr_20_korun_1949_ii_vydanie.html

Osobně myslím, že jsou OK - jednak to tu už bylo diskutováno (1/4 roku zpět tuším), obrázky sem dával numpszi (mám dojem, opravte, jestli se pletu) a bylo potvrzeno (gordotem?), že jako jsou pravé. Navíc tyhle prodával smith (odsud z fóra), tak to není žádný "koubekp" ani bradavica :)

Mimochodem - tohle jsem napjatě sledoval:

http://www.aukro.cz/item882421958_sbirka_starych_bankovek_svet_nektere_hodne_pouziv.html

Pět litrů za chabou naději, že to pětikilo je pravý. Kupující bude na 99% zklamání (to 1% není naděje, že bankovka je pravá, ale že to kupující kupoval za pět litrů kvůli něčemu jinému :-) ).
Moderátor
trava napsal

tusim prave tato afera vas priviedla na toto forum ;)
Moderátor
á - jsem ten příspěvek psal moc dlouho a vidím, že gordot ty perforace (jako bankovní vzory) vyvrací, tak už nevim, kdo se k tomu vyjadřoval kladně - dohledat by se to tu na fóru ale dalo.

trava -> neni to gorgot, ale gordot ;-)
gordot -> dík za pochvalu, společně s dalšími informacemi (ohledně sérií CHx, barvě papíru atd.) jsem to nějak sepsal a vyjde to i jako článek v Mincích a bankovkách, takže šíříme osvětu jak se dá ;-)
Registrovaný uživatel
K těm perforacím. Určitě nejde o bankovní vzory, určitě jsem je nikdy za pravé neoznačil. Takhle se v žádném případě vzory samostaně neoznačovaly. Od emise 1953 se sice na vzorech skutečně objevoval perforační otvor (ale vždy pouze jeden!) o průměru 7 mm, ale vždy v kombinaci s perforací SPECIMEN. Navíc čísla a série takových vzorů pořízených z bankovek běžné produkce, jsou registrované 8)
Registrovaný uživatel
jano7B9 napsal
trava napsal

tusim prave tato afera vas priviedla na toto forum ;)
Ano bylo mi to doporučeno kolegou ze Slovenska při dražení falsa. A Gordotovi se omlouvám za změnu jména.
Moderátor
http://www.sberatel.com/diskuse/topic.php?id=4243

tak jsem to našel (tenkrát to přidával numpszi, ale jsou to podle čísla ty samé bankovky, tak je pak asi vzal smith) - on se k tomu vyjadřoval trava, že to má už nějaký rok (tak proto má chabá paměť si to spletla s gordotem - jen jsem věděl, že se k tomu vyjadřoval nějaký skutečný sběratel a ne "anonymní hlas"), tak omluva za případnou mystifikaci, příště nedám na svou paměť a raději zalovím, než něco napíšu ;)
« Poslední úpravu provedl(a) acme2000 v 17. 1. 2010, 23:53. »

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < 1 2 3 4 5

Sběratel.com » Notafilie, bankovky, aukce » 32. písemná aukce bankovek u Klima

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1