Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » A. Hitler, revoluční 1945 4pf a 6pf

Vykupminci.cz
Numisargo

A. Hitler, revoluční 1945 4pf a 6pf

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
info:
První československá poštovní známka používaná poštou jako symbol suverenity po osvobození Chebu, byla tištěna právě v Chebu. Přetisk známky okupačního režimu s vyobrazením Hitlera v hodnotě 4 a 6 pfeniků byl připravován několika vězni v Bamberku už řadu měsíců před oficiálním koncem 2. světové války. Autorem návrhu byl Antonín Mádl, bývalý ředitel Melantricha. Navrhoval použít státní heslo „Pravda vítězí“ v češtině nebo jeho latinskou variantu doplněnou iniciálami našeho státu „ČSR“. Přetisk později zhotovil spoluvězeň, rytec Franc. 2. května 1945 jednali tehdy již svobodní vězňové s tiskárnou v Chebu o provedení přetisků. Převzali tiskárnu Egerer Zeitung, ale stroje kvůli nefungujícímu elektrickému proudu byly mimo provoz. Proto přetisky byly tištěny ručně a bylo jich vydáno 300 kusů. Tyto známky byly oficiálně používány pro první spojení propuštěných politických vězňů s domovem. Město Cheb bylo v té době mrtvým městem. Němci utekli na západ, pro Čechy byl přístup ještě blokován vojenskými operacemi. A tak o obnovení života ve městě se starali první osvobození političtí vězni. Každý chtěl samozřejmě podat co nejrychleji zprávu domů, že žije. Pošta vzhledem k následkům bojů o město nemohla být v té době dopravována železnicí. Jedinou možností byl kurýr. Tato známka byla tolerována jen poměrně krátkou dobu. Dnes je uložená v Poštovním muzeu v Praze.

otazka:
viete mi dat viac info ze preco potom ten blok 4och stoji len 390 KC ? nejedna sa v tom pripade o falza ? Dakujem

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
« Poslední úpravu provedl(a) modra holubica v 28. 2. 2017, 17:35. »
Registrovaný uživatel
http://www.pevinx.cz/revolucni-pretisky-revolucni-znamky-1945-csr-ii-revolucni-pretisk-pravda-vitezi-4blok-r-.php?_ShopSearch%5BSearchType%5D=0
Registrovaný uživatel
Podle katalogu K. Holoubka - Revoluční přetisky : první přetisk provedený ručně, v tiskárně druhý a třetí přetisk proveden v nákladu 4 500 (4pf) a 37 000 ks (6pf). stokusové archy - prvních 8 svislých řad se symbolem lístku, v 9. a 10. řadě symbol srdce, prodej na poště.
Registrovaný uživatel
Dakujem za informaciu. Este by som poprosil nazor na tuto znamku kde neviem ci je z 300 ks alebo z 4500 ks .. kazdopadne asi ako boli archy na sebe tak otlacili dizajn no napriek vade ju potlacili. Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Kto alebo kde resp. v ktorom katalogu sa spomina, opisuje rozdiel medzi rucne tlacenou a tlacenou stojom ? Rad by som nasiel specificke rozdiely aby som napriklad vedel do buducna a vyhol sa tak napriklad inej kupnej cene alebo naopak. Dakujem :)
Registrovaný uživatel
Údaje jsou z katalogu Karel Holoubek - Česká republika "Revoluční" vydání (květen 1945) z roku 1996. U většiny přetisků je jen obrázek, na jakých známkách byl otištěn. U lokálních a privátních přetiscích pár stručných údajů o autorech. Nic víc.
Registrovaný uživatel
Dakujem velmi pekne. By som rad zistil ci ta moja je rucne tlacena alebo nie a ci je vobec original. Len neviem ze keby som sa dozvedel ze je fake ci by ma to nesklamalo nakolko tu radost ktoru z nej mam pre jej chybovost (vynimocnost) je k nezaplateniu.. :)
Registrovaný uživatel
Tu poslednu bez obrazu co som pridal, podla coho alebo ako ju mozem overit ? existuje "tabulka" podla coho je mozne ju vobec ohodnotit ?

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » A. Hitler, revoluční 1945 4pf a 6pf

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1