Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Světové poštovní známky » Abcházie

Vykupminci.cz
Numisargo

Abcházie

Moderátoři: Akir, ikanek, Jaromir, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Moderátor
Co vy na to?
Abcházie
_______________
Moderátor
Illegal issue.
Moderátor
Takže ve sbírce pouze jako "známky" .... třeba za 50 let to bude jinak :-)
_______________
Moderátor
Některé emise bývalých zemí SSSR se už dodatečně zlegalizovaly, proč by se tak někdy nemohlo stát i u Abcházie?
Moderátor
Další známky Abcházie - a byly u ních čísla z Michlova katalogu, nemám poslední vydání takže to nemůžu ověřit. Nemá někdo možnost se podívat?
_______________
Moderátor
Gruzie sice ve zprávě UPU deklaruje všechny známky Abcházie jako ilegální, Jiří Marek ve FAZZ Asie 2008 uvádí, že od r. 1995 jsou na území Abcházie používány vlastní známky, které lze okrajově zaznamenat i v mezinárodním poštovním styku.
Abcházie mezitím vyhlásila nezávislost, zatím ji uznalo jen Rusko, Nicaragua a možná ještě nějaký stát.
V Michelu 2006 Abcházie není, možná v novějším vydání. Jako sběratel ZZ jsem přesvědčený, že známky Abcházie ať už vydané kýmkoliv se budou nacházet na dopisech, otázka je stanovisko UPU.
Vliv na uznání má samozřejmě momentální pozice síly USA a Ruska. Zda se vliv USA bude oslabovat a Ruska zvyšovat, či naopak. Měli jsme možnost sledovat příklad uznávání Kosova, kde na velmi tvrdý diplomatický nátlak a výhrůžky USA uznalo Kosovo cca 60 zemí světa, třebaže vzniklo na základě porušení snad všech možných mezinárodních zákonů a smluv. Jen si připomeňme, že největším zastáncem tohoto bezpráví a prosazování mezinárodního zločinu je jeden z nejpopulárnějších našich politiků Karel Schwarzenberk.
« Poslední úpravu provedl(a) Jaromir v 28. 1. 2010, 21:52. »
Moderátor
Také jsem se "známkami této země setkal"
http://euro-phila.blogspot.com/search?updated-max=2010-05-15T19:19:00%2B02:00&max-results=10
Registrovaný uživatel
Zajímavé stránky... Kompletně, nejenom Abcházie.
Moderátor
Stanovisko UPU je jedna věc a druhá věc je, jestli ty známky skutečně slouží v poštovním provozu. Aspoň místním. To bych, jako sběratel, měl za rozhodující. Že je neuznají jako platné poštovní správy všude jinde, je v tomto případě asi vedlejší. Bohužel, nebude asi snadné zjistit realitu. Leda by se tam někdo vypravil.

Co se týče Kosova, jak tu mnozí srbomilci (přestože nám zabili Ferdinanda a nikdy nic dobrého pro nás nevykonali) stále pláčí, tak lepší je rozhodně samostatné Kosovo než nějaké nové pásmo Gazy s trvale probíhající občanskou válkou a vším co k tomu patří. Zvláštní, že se přitom nikdo nepozastaví nad rozbitím Československa, které navíc ani nikdo, kromě těch několika politiků-vlastizrádců, nechtěl a žádné násilnosti neprobíhaly.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Světové poštovní známky » Abcházie

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1