| Autor |
Příspěvek |
|
|
|
|
Moderátor
|
Založil jsem zde světadíl Afrika. Jako první ukázku jsou zde známky Mafia - ostrůvek jižně od Zanzibaru. Za první světové války v r. 1915 zde došlo Brity k okupaci tehdejší Německé kolonie, nejdříve byly přetištěny známky Německé východní Afriky, později přetisky známek Britské Indie-Indické polní pošty I.E.F. MAFIA - přetisk Německé východní Afriky je vzácný - katalog 1.000 MiM. Přetisk Britské Indie už méně vzácný.  « Poslední úpravu provedl(a) Jaromir v 12. 4. 2009, 22:17. »
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Tu indickou jsem také dříve měl.... Když Afrika, tak třeba jeden "obyčejný" dopis z současné Jižní... 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
A ještě jedna "perlička" ze stejné oblasti.... 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
uvodzovky vynechat, nepisat v hadankach . laik nechape 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Ta obálka je Polní pošta Oraňska (Kolonie řeky Oranje)- přetisk na Mysu dobré naděje) nyní Jihoafrická republika. Nálepky O.V.S. (Orange Vrij Staat)- Comando brief vydala búrská pošta pro vojáky pro bezplatné doručování zásilek r. 1899.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Velikonoční ukázečka... 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Podle razítka by to měl být předznámkový dopis na území Egypta - Mansura 1862
|
|
|
|
|
Moderátor
|
V letech 1862-4(5) dostala údajně monopol od vícekrále na dopravu poštovních zásilek společnost "POSTA EUROPEA" - viz. razítko na dopise. Vzhledem k úspěšnosti ji ale vícekrál brzy odkupuje nazpět. Filiálky měla až ve 14 místech na území Egypta. Omezeně působila již v dřívějších letech zejména v Alexandrii a Káhiře. Jakékoliv doklady se vyskytují vzácně až velmi vzácně, neboť se jich zachovalo velmi omezené množství. 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Lámal jsem si s tím hlavu - POSTA EUROPEA na území Egypta. Myslím si také, že tyto dopisy musí být hodně vzácné.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
 Známky Búrských válek v Jižní Africe r. 1901
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Jaromir napsal Lámal jsem si s tím hlavu - POSTA EUROPEA na území Egypta. Myslím si také, že tyto dopisy musí být hodně vzácné.
Dodnes jsem je viděl ze 7 míst, ve sbírce mám zatím jen Káhiru, Alexandrii a Mansuru 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Jaromír 9:52 Mafeking má sice občas vyšší záznam v katalogu, ale je relativně běžný. Vryburk je již vidět podstatně méně. Rustenburg je vidět pokud je s atestem opravdu velmi málo. Pietersburg se čas od času ukazuje, ale velmi vzácný je zejména razítkovaný.  Z této oblasti nynější JAR je výjmečně vzácná též tato:  Viděl jsem dosud jen 2 pravé kusy, zbytek pouze falza. Tuto mám ve sbírce, ačkoliv je poškozená, hlavně že je pravá. Kdysi jsem kvůli ní kupoval celou sbírku JAR. 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Oraňsko 1898 - služební známky horské policie R.D.M. (Ridende Dienst Macht), O.V.S. (Oranje Vrij Staat). Nyní Jihoafrická republika. Moc zajímavá známka.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
 Poštovní známky Západního Grigualandu, nyní Jihoafrická republika
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Môže sa mi niekto mrknúť na tieto známky? Sú zrejme tuctové, ale neviem o nich nič (nakoľko nemám katalóg). 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
smith: vše cca 5Kč/kus
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Dik Dračku. Cena mi bola jasná, len niektoré neviem priradiť k dnešným štátom. Napr. prvé tri v hornom rade, asi JAR. Druhá a tretia v druhom rade.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Mimo to Zlaté pobřeží a Franc. Somálsko je vše ostatní z území dnešní JAR.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Trochu To Smithovi upřesním. Ceny kolem 5,-Kč/ks odpovídají, jinak první řada: První 4 známky Transwal cca 1885-1895, další 2 známky Mys Dobré naděje cca 1895-1898, druhá řada: 1.známka - Mys dobré naděje 1902, 2.známka - Jižní Afrika cca 1913. Všechny tyto známky patří do současné Jihoafrické republiky (JAR). 3.známka- Francouzské Somálsko, 4.známka - Transwal (JAR), 5.známka- Mys Dobré naděje (JAR), známka v další řadě-Zlaté pobřeží (nyní Ghana)
|
|
|
|
|
Moderátor
|
 Trochu vzácnější známky z nynější Jihoafrické republiky. 1. Nová republika 1886 - v letech 1884-1889 búrská republika 2. Stella 1884- v letech1883-1885 búrská republika (hlavní město Vryburg - viz galerie búrských válek)
|
|
|
|
|
Moderátor
|
 Další vzácnější ZZ Afriky : Kionga 1916- přetisky na známkách Lourenco Marques (portugalská kolonie) - dnešní Mosambik.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Jaromir napsal 2. Stella 1884- v letech1883-1885 búrská republika (hlavní město Vryburg - viz galerie búrských válek)
Jaromíre, na kolik by přišla tahle? Nesbírám sice ZZ ale znaky a předpokládám, že tohle bude "státní znak".
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Stella mne přišla před lety na 800,-Kč u našeho obchodníka. Nyní je na e-Bay 1 známka v přímém prodeji za 140USD, další dvě jsou tam otevřené aukce - 2ks zatím za 7,12 USD a 5ks zatím za 32 USD. Dal jsem si je schválně do oblíbených, abych věděl za kolik budou vydraženy. Někdy se podaří koupit za dobrou cenu...
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Pro Akira: a co takhle znaky na kolcích indických států. Většina kolků má buď portrét panovníka a nebo jejich znak.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
|