Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Co se jinám nevešlo » Ako ste na tom s jazykmi?

Ako ste na tom s jazykmi?

Moderátoři: Dracek, jano7B9, Michaela.

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Z toho, co jsem zkoušel by byla Oracle celkem vyhovující, ale tam jsem nebyl schopen vytvořit úplně čistou databázi s mnou definovaným administrátorským účtem ( tedy ne standardním ). Na fórech na to nikdo nereagoval. Druhá, která se mi velmi líbila, byla DB2. Tam jsem však narazil na to, že při každém vytváření transakce se zobrazil dialog pro připojení, kterej se musel odklepnout. I když všechna nastavení byla vpořádku. Vzhledem k tomu, že při otevírání každého okna otevírám i 3 transakce, je to nepoužitelné. Na dotaz opět nikdo neodpověděl. :'( . Microsoftí ksindl nepřipadá v úvahu, protože, pokud spadne instalace, tak člověk musí být kouzelník, aby dostal systém do původního stavu a mohl se o instalaci znova pokusit. MySQL jsem vyřadil už si nepamatuju proč. Poslední, která mi zbývá prověřit je Firebird( doufám, že jsem to napsal správně ). K té jsem se ještě nedostal.
Převod programu na jiné db.prostředí je velmi jednoduché, protože používám pouze základní SQL příkazy bez jakýchkoliv divočin. Takže stačí pouze upravit připojení k databázi a naplnit číselník chybových hlášení od té které databáze. Na DB2 to byla práce asi na 2 hodiny.

Bohužel mám určité požadavky, ze kterých nechci slevit. Jsou to :
Tichá instalace Runtime databáze do mnou předdefinovaných adresářů. Možnost automatického vytvoření ODBC profilu s mnou definovanými parametry. Možnost provádět změny struktur databáze pomocí SQL příkazů přes příkazovou řádku ( tedy spustit nějaký exáč do jehož parametru se může zadat profil a seznam souborů se změnami ). Možnost vytváření vlastních účtů včetně účtu admina ( respektive alespoň standardnímu adminovi změnit heslo ). Jednoduchá možnost vytvoření zálohy a přenesení na jiné PC.

To je asi tak všechno. Ostatní jsou již drobotiny. Ono spíš je to o tom mít čas se do té které databáze ponořit a naučit se s ní dělat. Určitě toto uměj skoro všechny, ale na to člověk potřebuje alespoň pár dní v kuse, aby se mohl věnovat pouze jednomu problému. pokud vím, že budu mít na to čas 3 hoďky, a další hoďku až za pár dní, nemá se tím cenu zabývat, protože do té doby člověk stejně vše zapomene. Mám v plánu ji prověřit, jakmile dostanu pár dní volna v celku. Samozřejmě, pokud máš s nějakou databází dobré zkušenosti, dej vědět na mail, ať to tady nemotáme. Můžu na to po chvilkách koukat.
Registrovaný uživatel
pavelgregor napsal
Já už mám program v češtině hotovej několik let.

Databaz zdarma je dnes viacej, doporucujem Firebird, hlavne z dovodu, ze cela databaza je v jedinom subore (tym padom jednoducha udrzba). Existuje aj verzia "embeded", kde sa nemusi vobec nic instalovat, staci jeden dll subor.

Zatial som sa nestretol ani s jednym numizmatickym programom, ktory by mi vyhovoval, varujem napr. pred programom NumizDat, je to obycajna databaza, ktoru vie priemerny programator urobit za vikend a aj taky Excel je lepsi.
Registrovaný uživatel
to pavelgregor-> odpověděl jsem do mailu ať zde nespamujeme
Registrovaný uživatel
Právě proto na něj nejvíc spoléhám. Co jsem o něm slyšel, tak by mi měl vyhovovat, ale uvidíme.

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Co se jinám nevešlo » Ako ste na tom s jazykmi?

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1