. Microsoftí ksindl nepřipadá v úvahu, protože, pokud spadne instalace, tak člověk musí být kouzelník, aby dostal systém do původního stavu a mohl se o instalaci znova pokusit. MySQL jsem vyřadil už si nepamatuju proč. Poslední, která mi zbývá prověřit je Firebird( doufám, že jsem to napsal správně ). K té jsem se ještě nedostal.Převod programu na jiné db.prostředí je velmi jednoduché, protože používám pouze základní SQL příkazy bez jakýchkoliv divočin. Takže stačí pouze upravit připojení k databázi a naplnit číselník chybových hlášení od té které databáze. Na DB2 to byla práce asi na 2 hodiny.
Bohužel mám určité požadavky, ze kterých nechci slevit. Jsou to :
Tichá instalace Runtime databáze do mnou předdefinovaných adresářů. Možnost automatického vytvoření ODBC profilu s mnou definovanými parametry. Možnost provádět změny struktur databáze pomocí SQL příkazů přes příkazovou řádku ( tedy spustit nějaký exáč do jehož parametru se může zadat profil a seznam souborů se změnami ). Možnost vytváření vlastních účtů včetně účtu admina ( respektive alespoň standardnímu adminovi změnit heslo ). Jednoduchá možnost vytvoření zálohy a přenesení na jiné PC.
To je asi tak všechno. Ostatní jsou již drobotiny. Ono spíš je to o tom mít čas se do té které databáze ponořit a naučit se s ní dělat. Určitě toto uměj skoro všechny, ale na to člověk potřebuje alespoň pár dní v kuse, aby se mohl věnovat pouze jednomu problému. pokud vím, že budu mít na to čas 3 hoďky, a další hoďku až za pár dní, nemá se tím cenu zabývat, protože do té doby člověk stejně vše zapomene. Mám v plánu ji prověřit, jakmile dostanu pár dní volna v celku. Samozřejmě, pokud máš s nějakou databází dobré zkušenosti, dej vědět na mail, ať to tady nemotáme. Můžu na to po chvilkách koukat.