Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » Album - pozostalosť

Vykupminci.cz
Numisargo

Album - pozostalosť

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Po dlhých rokoch som sa konečne rozhodol prezrieť si album a krabicu plnú obálok (žiaľ čistých) so známkami z pozostalosti. Vedel som, že sú tam predvojnové známky a domnieval som sa, že budú mať nejakú cenu.
Po týždni strávenom na filatelistických stránkach som ale vytriezvel. Zistil som, že to čo mám ja, má snáď každý, kto vie čo je to známka. Takže dôchodok na súkromnom ostrove sa nekoná :-)
Vôbec som netušil o tomto tajuplnom svete filatelistiky a za ten týždeň som si aspoň trošku osvojil názvoslovie, skratky a orientáciu v určovaní známky.
Trochu som sa poobzeral na Sběrateli a obdivujem znalosti niektorých členov.
Je vidno, že buď ich to baví, alebo s tým pracujú viac ako dvesto rokov :-)
Niečo som oskenoval na https://jao320.rajce.idnes.cz/
Postupne doplním aj známky z krabice.
Ak by sa nejaký kus niekomu páčil, dajte vedieť.
S úctou Jan.
« Poslední úpravu provedl(a) jao320 v 21. 11. 2017, 23:42. »
Registrovaný uživatel
Skoro vsechny znamky, co jsou cenne dneska, byly cenne uz za prvni republiky. Cili by ten prapredek musel do toho investovat slusne penize uz tehdy. Dokonce je vic znamek, ktere byly drahe za prvni republiky a dnes tak drahe nejsou nez naopak. Opravte me nekdo, pokud se pletu.
_______________
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
Moderátor
Definice toho, co jsi napsal Zdendo, sem dal už před léty Dráček. Poté jsem to také párkrát použila. Pokud jste po někom podědili sbírku a ten někdo nebyl z horních deseti tisíc, tak na 99% tam nic cenného nebude. Záleží, ale zase na tom, co je definice "cenný". Pro někoho je to známka za tři stovky a v tvém případě 30 tisíc. Nebo taky, když někdo dělá celé desky Hradčan a chybí mu jedna malá potvora za deset korun. Když ji objeví někde na burze, to je radosti a křiku, jak když vyhraje ve sportce. No a z toho někdy plynou i různé pohledy na ocenění sbírek tady. Napíšeme někomu, že ta sbírka nemá valnou nebo takřka žádnou cenu a on tam někdo objeví něco za kačku, co ale léta sháněl jak blbec a nabídne majiteli poměrně velkou cifru a nejlépe za celek a onen majitel sem potom napíše, že jací jsme tady blbci, když za to dostal velké peníze. I to se stává ;)
A pro Jana- už dlouho tady nebyl od žadatele tak pěkný, slušný a znalý příspěvek. Nejprve sám, se zájmem o věc a poté smysluplná nabídka pro ty, co někomu z toho chybí v jeho sbírce. Pěkné a potěšilo mě to. Jinak- znám hodně "zdejších členů", ale opravdu žádný to nedělá 200 roků.... :D
Registrovaný uživatel
Zdenda, Pavlinka, ďakujem za odpovede.
Pavlínka, tak som to presne myslel. Ak sa niekomu niečo hodí do zbierky, rád mu to aj darujem. Pre mňa to z filatelistického pohľadu cenu už nemá. Z niektorých "Slovenských štátov" mám v obálke snáď aj 300ks. Ja sa už asi na filateliu nedám, mám iné smerovanie záujmov a trávenie voľného času a tých pár korún za darovanú známku mi chýbať určite nebude. Z nostalgie si nechám len pár kusov pre deti.
S úctou Ján.
Registrovaný uživatel
Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať v súvislosti s tým, čo čítam, koľko máte toho Slovenského štátu? Predpokladám, že známky sú pečiatkované, však? Robím doskové chyby známok Slov. štátu, mal by som seriózny záujem, možno by sa tam pre mňa niečo našlo. Zadarmo to nechcem, ak by ste mali záujem, nejak by sme sa hádam dohodli. Ďakujem za odpoveď a Váš čas. Tomáš
Registrovaný uživatel
TomiR, dobrý deň. Je toho niekoľko poštových obálok. Áno, sú znehodnotené (pečiatkované), ale pár kusov je aj bez pečiatky. Doskových chýb som len tak letmo (možno) niekoľko postrehol, ale ja nemám to správne oko filatelistu. V prípade záujmu, prosím pošlite mi info na jki@centrum.sk, ja som z Bratislavy. Ak by to nebolo ďaleko, sadneme do kaviarne a za kávičku si určite niečo nájdete.
S úctou Ján.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » Album - pozostalosť

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1