Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Antické mince » Antické mince - doporučení aukcí

Vykupminci.cz
Numisargo

Antické mince - doporučení aukcí

Moderátoři: Misak33, smith, tenzor.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 >

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Vlákno je sice o doporučení aukcí, ale já nevěděl kam s tím....:-)
Všiml jsem si že souběžně jsou vystavovány identické mince na Aukru i Ebay...Na Aukru je to nick Hutilko, na Ebay pod reinkarnací Follis78. V obou případech Slovensko.
Nevím zda bych odkazem na probíhající aukci neporušil pravidla..Ale rád je sem dám
Moderátor
Odkaz na aukce pravidly výslovně zakázaný není (kromě odkazů na vlastní aukce), spíše jde o gentlemanskou dohodu lidí na Sběrateli, že se nedává, dokud není ukončená, pokud není zpochybněna pravost.
V tomto případě bych případné odkazy rozhodně nemazal, jakožto důkaz daného tvrzení, že daný člověk porušuje pravidla a tím pádem jeho důvěryhodnost padá směrem k nule.
Jinak doporučuji dotyčného nahlásit. Tady jde o provize, takže by mohla být i nějaká reakce.
Registrovaný uživatel
Dávám tedy odkazy:
http://aukro.cz/gallienus-antonianus-pekna-chyborazba-i5159835097.html
http://www.ebay.co.uk/itm/Roman-silver-antonian-GALLIENUS-/231500250373?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item35e67d7d05

Je to jen jedna mince z několika které se už nějakou dobu ukazují u tohoto prodejce na Aukru.
Tato je nesnadněji rozeznatelná.
S oslovením Aukra nemám dobrou zkušenost, na oslovení Ebay je chabá má angličtina.
Moderátor
Vidím že má navíc lživé nebo minimálně velmi zavádějící popisy (antická mince nemůže být brána jako chyboražba jen proto, že má atypický tvar, prasklinu apod.; stříbrné antoniniány Galliena mívají vyšší cenu a tenhle nemá ani postříbření). Nicméně v tomhle případě asi nevydělá, i kdyby to prodával na 10ti místech najednou :)
Registrovaný uživatel
Nicméně dalšímu monitoringu se nevyhne:-)
Ještě zvážím to nahlášení, až budu mít chvilku čas.
A děkuji i za objasnění pravidel v této oblasti.
Registrovaný uživatel
Kdyz uz nic, davat to na dva aukcni servery je fakt noumovina.

Ale ta mince je nejspise opravdu "stribrna", pokud tak nazvu mince ze zacatku vlady. Je to revers DEO MARTI a tu jsem videl vzdy jen stribrnou.
Moderátor
Tovy: Ja tedy nestribrnou videl, teoreticky by sice mela mit nejakych 20-30 procent stribra, ale to je jednak teorie, jednak ji mohl nekdo casti stribra zbavit a neda se vyloucit ani dobove falsum.
Registrovaný uživatel
Aha, ja vzdy stribrne (pouzivam to slovo, ze tak vypadaji a nejsou jen postribrene), i kdyz nektere v zalostnych stavech a predpokladam, ze tahle je blbe nafocena a skoro urcite je drsneji chemicky vycistena. Ale to neni dulezite. Spise se divim, kolik relativne velkych prodejcu pacha tak skarede fotky (nebudu jmenovat, na Aukru jich par je. I kdyz u takovych stavu je to mozna zamer.
Registrovaný uživatel
http://aukro.cz/anticka-mince-rim-neurceno-28a9n8-i5406453135.html
http://aukro.cz/anticka-mince-rim-neurceno-a2898-i5337391310.html

Mám pocit že jsem u tohoto prodejce viděl opětovně nabízené mince. Sice většinou šrot, ale i tak je to zajímavý přístup...
Omluva za spam, pokud to sem nepatří.
Registrovaný uživatel
asi si prihodil sam na sebe a ted se ji zbavuje podruhe...
Registrovaný uživatel
Btw, už ji tam má zase:-)
Registrovaný uživatel
Ahoj, mam tu zajimavy postreh z aukce Roma Numismatics. Celkem casto se mi u nich stavalo, ze me nekdo prebil nestandardnim prihozem (priklad: ja dal prihoz 800 a nekdo 810, pritom spravny dalsi prihoz mel byt 850). Uz me to zacinalo stvat, tak jsem jim napsal.

Vysvetleni je takove, ze sice jsou striktni prihozy, ale jen ty nejblize nejmensi. Takze kdyz je aktualni cena na 800, tak dalsi prihoz je nejmene 850. Dulezite je to slovo nejmene. Vy muzete dat o neco vice. Jak to funguje - pokud je aktualni prihoz 750, ja mam ale max prihoz v systemu 800 a nekdo da 810, tak me tim prehodi a vysledna cena je 810.

Podle me je to dost divne a samozrejme kdo se v tom vyzna, muze prebijet za mensi penize nez minimalni increment.
Moderátor
To je vážně podivný systém, znamená to, že výška příhozu třetího v pořadí ovlivňuje finální cenu i to, o kolik se musí limit druhého přehodit.
Kdyby totiž byla aktuální cena 800 (díky tomu že někdo třetí dal 750), tak ten člověk má s 810 smůlu a musel by dát aspoň 850.
Nedává mi to moc logiku a prospěch z toho můžou mít jen ti, kdo tenhle systém znají.
Registrovaný uživatel
Presne tak. Je to dost divne a nestandard prihoz funguje jen nekdy. ALespon podle jejich vysvetleni. Ja to priste jeste vyzkousim a naschval tam budu davat vyssi meziprihozy.
Registrovaný uživatel
a není to o pořadí přihazování? tak (podobně jak na aukru) že 1. přihazující dá limit 700, druhý po něm přihodí 810,- a aktuálně se mince ocitne na částce 750,- Pak ještě přihodí 3. v pořadí částku 800,- (aby přehodil těch viditelných 750) ale je to málo a cena skončí na 810???
Snad jsem to popsal dobře, takhle funguje, myslím, aukro, že se 1. dvě částky mohou ocitnout mezi předepsaným krokem.
Registrovaný uživatel
he, sorry vlastně jste to popsali, já to prolétl jen nesoustředěně ve velké rychlosti.
Registrovaný uživatel
Tak me prijemne prekvapila kvetnova aukce antiky v Aurei. Celkem dost veci velmi zajimavych a i volacky u vetsiny z nich rozumne (nekdy prekvapive nizke).
Registrovaný uživatel
Také jsem si říkal a doufám, že se něco zadaří. Jen jim z Livebid někam zmizela eAukce.
Registrovaný uživatel
Tak už je tam i katalog eAukce. Také bych si vybral.
Registrovaný uživatel
Tak co rikate vcerejsi Aurei? Podle me docela hukot. Hlavne u beznych minci. Mel jsem problem prodat vzacnejsiho krasneho Galliena za 1500 a tady bezny za 4800 + poplatky? Ale alespon byl pravy.. :)
Registrovaný uživatel
No , nad některými cenami zůstával rozum stát.Například Titus s kurulskými křesly na reverzu, šel za 80 tisíc.Mám doma o stupínek horší za 3tisíce.Ty doby kdy stál slušný Volusiánus 800kč,jsou už asi pryč.Z deseti položek jsem dal jedinou.
Moderátor
U některých mincí jsem si říkal, že to s vyvolávačkou dost přehnali, ale ve výsledku se pak navýšila třeba ještě o 50%. Moc to nechápu hlavně v souvislosti se stavem, je jasné, že mince ve špičkové zachovalosti jsou dneska drahé, ale tam byly často i kousky co bych si do sbírky nedal a za dosaženou cenu bych měl o třídu lepší od Künkera.
Registrovaný uživatel
On byl v razebnim stavu a ta volacka by mozna i sedela, ale jsem koukal, jak se o ni rvali :) Mimochodem na minule aukci v jeji historii sla za 3500 eur + poplatky (takze 95 tisic s poplatky odhadem 115K). Ale presne tak - o trochu horsi se sezene za zlomek.

Ja dal 3 veci asi ze 30, vsechny vzacne. A i kdyz jsem na necem preplacel, paradoxne v pomeru cena/vykon spise ty lepsi z cele aukce.
Registrovaný uživatel
Ahoj, máte někdo zkušenosti s nákupem u PECUNEMu? Díval jsem se na podmínky a u mincí s platí 11.9% přirážka + poštovné, ale ještě tam píšou něco o DPH. Nevíte jek je to s platbami DPH?
Registrovaný uživatel
Ahoj, vzdy jsem plsatil jen 11.9 + 10 eur postovne (posilaji FEDEXem). Zkusenost celkem dobra, kdysi jsem u nich vyhraval dost, ale v posledni dobe uz ceny obcas (casto) silene. Matne si ale vybavuji, ze obcas tam taky neco stahuji ci jsem tam videl falza, ale to uz je v posledni dobe standard (porad lepsi nez nektere aukce v CR)

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 >

Sběratel.com » Antické mince » Antické mince - doporučení aukcí

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1