Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Numismatika aukce » Aukce

Aukce

Moderátoři: Dracek, jano7B9, Robbie.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1 2 3 4 5 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Tak jsem byl dnes na aukci v Olomouci kam jsem dorazil po cca 3 hodinách a 250 km jízdy celou cestu v pěkné mlze. Překvapilo mne že účast byla výrazně menší než obvykle a také se moc nepřihazovalo a hodně položek šlo nevydražených zpět. Pro zajímavost kruhový peníz L.Pohrobka s hřívou z kroužků šel za 1000,- i když jeho kvalita byla ve skutečnosti horší. Takže kdo dražíte na příštích aukcích, máte slušnou naději nakoupit za relativně přijatelné ceny.
Registrovaný uživatel
To Denarius: tak to bych se hádal ;-) .... - já si nepřivezl nic :-(
Registrovaný uživatel
Jejda já tam byl jenom do Karla VI. a menší souboj jsem zaznamenal u pražského 1krejcaru Josefa I. a pak u některých olomouckých ražeb. Je fakt že jsem sledoval hlavně to co zajímalo mne a kdyby mne většinou při prohlídce nezklamala horší kvalita tak bych si toho přivezl víc. Např. denár Soběslava šel zpět a další.
Registrovaný uživatel
No tak ja se tam byl take mrknout... jinak souhlasim, nektere polozky mohou byt zajimave, pac lide mene utraci. Jinak jako mlady tam nemam zadne zname a obcas bych rad slov prohodil.... nechcete se domlouvat predem ? :)
Registrovaný uživatel
Že by se méně utrácelo, se mi nijak zvlášť nezdá, ale sem tam nějaká mince jde pod cenou a pak je toho potřeba využít. Jinak domluvit se předem určitě můžeme - ale jak dnes poznal Denarius - já jsem ohledně volání krapet nespolehlivý o:-) ... - ale pokud mi napíšete na mail, rád odpovím mailem s mým telefonním číslem - snad se pak najde na aukci chvilka volna na "pokec"
Registrovaný uživatel
Celkem běžný, ale pěkně ražený a zachovalý brakteát:
http://www.aukro.cz/item468371754_premysl_otakar_ii_brakteat_c_843.html
Moderátor
ano je opravdu krásný, už tenhle mám, je sice v krapet horším stavu než tento, ale mě postačí :) jsem zvědav, na kolik se vyšplhá, když už 4 dny před koncem je na této ceně ....
Moderátor
http://www.aukro.cz/item465114034_cechy_vaclav_ii_brakteat_c_1001.html - koukám že MAD-RAB zase neví co s penězi :(
Moderátor
...MAD-RAB by pěkně osladilo život odklepnuto,kde se při příhozu v poslední minutě (na což je MAD-RAB Expert) aukce prodlužuje...
Moderátor
...celkem zajímavá aukce,co říkáte.Jsem docela zvědavá na tu cenu ;)
http://www.aukro.cz/item465072292_skoro_60_kilo_stareho_materialu.html
Registrovaný uživatel
Je tam toho opravdu dost, uvidíme kam se to vyšplhá.
Registrovaný uživatel
Právě jsem si prohlédl nový katalog Aurei na prosincovou aukci kde někdo rozpustil pěknou sbírku českých denárů a také grošíků je slušná nabídka. Parvus Václava II. v nabízené zachovalosti se vidí málokdy.
Moderátor
No Havlíková, Vy jste se nám praštila přes kapsu :)
www.mince.info
Registrovaný uživatel
Robie : To víš, zrovna pouštěla malýmu Kačery z Kačerova a viděla, jak se strejda Skrblík koupe v mincích, a tak si říkala, že si v chce taky v penězích zaplavat. :lol:
Moderátor
...no no,zaplať pánbůh,že to nedopadlo hůř,ale radost mám,to jo.... :D Pochybuji,ale kdyby tam byl i nějakej pražáček,aspoň jeden,ta radost by byla mnohonásobná...ani ty zlaté by tam být nemuseli,jako že tam určitě ani nejsou ;) ...ale máme výbavu říkal manžel,zajímají ho jen ty příbory..ostatní jsou prý jen starý krámy :roll: :)
Moderátor
Míšo to teda čumim, máš docela odvahu, jít do takové aukce, když ani přesně nevíš jakou to má hodnotu. koukám, že se z Tebe stává překupník ....
Moderátor
;) To tak nesmíš brát Kacuro,je pravda,že hodnotu hrubě odhaduji a nebudu lhát,že nic z toho neprodám.....
Ber to tak,že to pěkné množství literatury se bude moct dostat do rukou i vám v podobě PDF ;),a mohu říct,že nic se sbírkou neudělám bez uvážení, již mám k tomu své numismatické poradce :P
Registrovaný uživatel
Ctěl bych poprosit kohokoli, kdo má scaner a katalog ČNS Brno, jestli by mi neoskenoval zlato, bohemiku, Habsburky a rodovky - i s obrazovou přílohou. Nějak mi nedošel katalog a nechce se mi jezdit na aukci naslepo. Díky
Moderátor
....pošli mi tvůj mail Vassilij..
Registrovaný uživatel
trinitr@volny.cz
Díky moc, Míšo.
Moderátor
To Vassilij : přišlo ti to ?

Chci se zeptat,jestli máte někdo nějakou zkušenost se zahraničními dražbami,konkrétně s vídeňským Rauchem ?
Registrovaný uživatel
Pouze s Künkerem v Německu (osobní účast) a s Frühwaldem v Rakousku (na limit).
Registrovaný uživatel
Podívejte se na aukční katalog Dukátu, velmi pěkné groše Karla, Jiříka a Ferdinanda. Ten jáchymovský Ferda začíná pěkně vysoko. Jinak tam má i Matyášův 2 tolar tří císařů a další zajímavé kousky.
Registrovaný uživatel
To Míša: jj, díky moc :-) Jo a Rauch - byl jsem na jeho aukci - sice jsem nic nekoupil, ale firma je to seriózní a možná tam pojedu - na co máš zálusk ?
To Denarius: No, krom grošů Dukát nic moc - jde to s ním od 10 k 5.
Registrovaný uživatel
vassilij: já bych si tam vybral, otázka je zda odpovídá zachovalost a pak kam až to vyleze.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1 2 3 4 5 ... > »

Sběratel.com » Numismatika aukce » Aukce

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1