| Autor |
Příspěvek |
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Evropa1 napsal Když v poslední době sleduji aukce Künkera, nabývám dojmu, že se zde výsledné ceny dostávají ve všeobecné rovině hodně vysoko. S největší pravděpodobností je to způsobeno velkým zájmem dražitelů, které sem dostane zajímavý materiál.
Künker je veľký známy značkový zberateľský obchod. Sleduje ho každý bez rozdielu (teda okrem zberateľov 2 EUR mincí  ). Takže niet sa čomu diviť. Lokálne aukcie sleduje menší okruh záujemcov a tí môžu byť menej solventní a možno aj rozumnejší 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
To Fidzi. Já jsem to myslel v poměru například k Rauchovi atd. a to již nejsou žádné regionální aukce. Pravdou ale je, že Künker má proti nim asi větší možnost získání kvalitního materiálu. Slyšel jsem, že úzce spolupracuje s bankovními domy, kde jsou uloženy do zástav zajímavé sbírky a občas se stane, že propadnou a dostanou se k němu do aukcí. I když předpoklad vysokých cen u dobrého materiálu se dnes naplní téměř všude, ale rozdíly mezi aukcemi zde také jsou. _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
S temi prihozy, aby toho nebylo malo, na Sixbidu je jeste treti tabulka  for minimum offers : minimum increase rate up to EUR 100,- : 5,- EUR up to EUR 300,- : 10,- EUR up to EUR 1.000,- : 20,- EUR up to EUR 2.000,- : 50,- EUR up to EUR 5.000,- : 100,- EUR up to EUR 10.000,- : 200,- EUR up to EUR 20.000,- : 500,- EUR above EUR 20.000,- : 1.000,- EUR Tak nevim...  Jinak s tim PayPalem je to tedy jak? Dava se v pripade platby pres nej nejake navyseni celkove castky, jak je to napr. u Raucha?
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Myslím, že to bylo 3,5 %, ale to bylo již v roce 2010. _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Pak se to moc nevyplati.. pri jejich objemu musi platit pres PayPal urcite jen 1.9%, takze je videt, ze tuhle moznost nepreferuji a kdyz uz ji nekdo pouzije, tak chteji dostat zaplaceno vic.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
To bylo v roce 2010, tedy podmínky se mohly změnit. Jinak pokud jde platba přes účet, pak se bude cena pohybovat kolem 300 korun. Tedy při vyšší vydražené částce je to asi výhodnější než Pay Pal. _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ten poplatok pripadá Paypalu nie firme ktorej sa platí. Teraz sú to 4 %. Oni chcú len vydraženú čiastku.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
dula: už se to tu probíralo... není to pravda. Pokud by to tak bylo, tak Rauch by s požadovanými 2,5% navíc pěkně prodělával. Poplatek PayPalu z přijaté částky závisí a/ na měně, b/ na celkovém množství obchodovaných peněz prodejce.. vím, že u EUR a největšího objemu to bylo 1,9%.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Platili ste Rauchovi tento rok? Mne iná firma účtuje od nového roku 4%, ktorá pred tým tiež účtovala 2,5%.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tenhle rok aukce ještě nebyla, takže ne. Ale díval jsem se teď na ty poplatky a jsou pořád 1,9-3,4 % pro CZK (+ paušál 10 Kč). To odpovídá např. při platbě 1 000 Kč asi 2,9%-4,6% navýšení, aby prodejce dostal zaplacenou plnou částku, ale při 10 000 už jen asi 2,04-3,62%. U velkých firem to bude spíš ta dolní hranice. Takže docela pochybuji, že by pro EUR nastalo razantní zvýšení, spíš to bude akce té firmy, která chce na platbě přes PayPal buď vydělat nebo od ní odrazovat zákazníky, kteří jí platí přes PayPal hlavně malé částky a tak volí vyšší procento k spolehlivému pokrytí.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Mal by som 2 otázky na grošákov k tomuto PG s kontramarkou: http://www.ebay.de/itm/230739142466?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l26491. Myslíte si, že je pravá? 2. Na to, že je to LANZ, nešlo to nejako nízko?
|
|
|
|
|
Moderátor
|
1. dle prvního dojmu ano.....ikdyž převážná většina kontramarek na trhu je padělek....... 2. Záleží i na stavu mince a kontramarky....+ počet lidí, kteří mají zájem dražit či nedražit....... 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
vzhledem ke stavu bych ji nechtěl ani za polovinu...
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
No, už jsem viděl i čistý plíšek (opravdu, naprosto žádné detaily) s kontramarkou za skoro 5 tisíc  Divím se, že to ještě nikdo nevyrábí ve velkém, padělání malé a někdy jednoduché značky na pravém, ale zničeném groši, nemůže být tak složité.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tenhle ma odlomenou cast. Mozna uz nekdo vyrabi  ...
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Padělků kontramarek je celkem dost, odhadoval bych to tak na 30 %. Většinou jsou ale ryté a ne ražené. U tohoto vzhledem ke stavu kontramarky je to poněkud nejisté. Na stavu plechu přitom až tak nezáleží, rozhodující je stav kontramarky tj. hlavně zda je zřetelně a "ostře" vyražena. Cena tady toho je celkem obvyklý průměr.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Kuenker ještě není ten nejdražší, občas se tam dá něco i celkem levně koupit. Nejvyšší ceny se mě zdá, že dosahují aukce v Curychu, tam se nedá rozumně koupit skoro nic. Fidzi napsal Evropa1 napsal Když v poslední době sleduji aukce Künkera, nabývám dojmu, že se zde výsledné ceny dostávají ve všeobecné rovině hodně vysoko. S největší pravděpodobností je to způsobeno velkým zájmem dražitelů, které sem dostane zajímavý materiál.
Künker je veľký známy značkový zberateľský obchod. Sleduje ho každý bez rozdielu (teda okrem zberateľov 2 EUR mincí  ). Takže niet sa čomu diviť. Lokálne aukcie sleduje menší okruh záujemcov a tí môžu byť menej solventní a možno aj rozumnejší 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Garfield52 napsal Kuenker ještě není ten nejdražší, občas se tam dá něco i celkem levně koupit. Nejvyšší ceny se mě zdá, že dosahují aukce v Curychu, tam se nedá rozumně koupit skoro nic.
Ono také záleží případ od případu. Před vánocema jsem vydražil ve Švýcarsku a myslím, že dokonce v Curychu, například jeden velmi pěkný tolar, který jde všude jinde o něco výše. _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Garfield52 napsal Padělků kontramarek je celkem dost, odhadoval bych to tak na 30 %. Většinou jsou ale ryté a ne ražené. ...
padělků kontramarek na PG je dnes naprostá většina minimálně 70%(ale spíše až 90%) a většinou jsou ražené, vyrobit malé kulaté razidlo umí skoro každý moula a hnusných grošů za pár korun je stále dost... 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Jednu raženou tu zrovna mám a je to škoda protože je moc roztomilá. Naštěstí jsem ji nekupoval jako pravou. Obrázky: 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Chcel by som poprosiť niekoho, kto môže dražiť na vatera.hu, či by mi neskúsil vydražiť jednu mincu. Vopred ďakujem. Mail mám v profile.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ty si nedáš pokoj? 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Bigger: nezlob se na mě, ale chováš se jako idiot !
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
kacuro: Klid, třeba jen nezaregistroval onu diskuzi ve vlákně Václava II.
|