Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Notafilie, bankovky, aukce » Aukce bankovek Aurea 2011.

Aukce bankovek Aurea 2011.

Moderátoři: acme2000, Tomako.

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < ... 2 3 4 5 6

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Jedna bola aj tá 50 K 1902. Ak sa nemýlim.
Registrovaný uživatel
jirka72 napsal
trava napsal
Já i když se potěším na pěknou perforací se snažím spíš nakupovat a zlepšovat stavy neperforovaných kousků, ale těch tam letosmoc nebylo, pro mě. Snad se příští rok polepší.

Zlepsovat stavy neperforovanych, to me kolikrat odradi ... treba 500/1929 pretisk S.Stat, ten mam ve stavu 2-, ale kdyz pak vidim, kolik sel ve stavu 1 (jiste si vzpomenete u Klima za 60000), tak si jeste rad ten horsi stav necham.
Podobny priklad je dalsi pretisk 100/1931, tam mam rekneme "3", na Aurea byla vloni "0", ovsem takova podivna prana/neprana za 30 tisic ...

Tak já chtěl letos zlepšit 5000/1919 ze stavu +4 na 2-, ale bohužel na Aurei ji nikdo v tomto stavu nedal, trava ji nechtěl prodat! ;) Když není peněz nazbyt, tak alespoň něco vylepšit a ten horší kousek pustit dále, aby udělal radost někomu jinému! ;)
Registrovaný uživatel
Dracek napsal
docela bomba je nouzovka pol.č.297 za 70000Kč +polplatky, pokud ted nejde o překlep třeba o nulu...

není to překlep, a moc nechybělo a šlo vejš....
Registrovaný uživatel
Miciko napsal
Jedna bola aj tá 50 K 1902. Ak sa nemýlim.

Ano byla, svou jsem neodolal vloni prodat, za krásné peníze, tak aby tam nějaká byla! ;) Stále mi ale vrtá hlavou, že by byla tato 50K/1902(položka č.93) originál, z které se dělali ty kopie, co mám? :shock:
Registrovaný uživatel
jhkr napsal
Dracek napsal
docela bomba je nouzovka pol.č.297 za 70000Kč +polplatky, pokud ted nejde o překlep třeba o nulu...

Ahoj, vítám Tě v diskusi. Chci se zeptat, jak laik na nouzovky, jestli existuje nějaký katalog , kde jsou nouzovky popsány,popřípadě oceněny. Na počet kusů se neptám, to asi nejde zjistit, anebo jo. U této položky bude počet asi v jednotkách kusů?
Registrovaný uživatel
Sám čakám na odpoved, lebo na české, rakúske a nemecké núdzovky nepoznám lepšieho odborníka ako Honzu (ak môžem tak familiárne :-) )
Registrovaný uživatel
mischel13 napsal
numpszi napsal
katalog vo formate PDF:
www.numpszi.com/aurea36-small.pdf

K položce č.93 jen chci říci, že je to padělěk a za tak vysokou cenu! Numpszi, to je ta má, co jsem ti posílal nedávno foto! ;)

seria "1364/58197", klasika :)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
trava napsal
jhkr napsal
Dracek napsal

Ahoj, vítám Tě v diskusi. Chci se zeptat, jak laik na nouzovky, jestli existuje nějaký katalog , kde jsou nouzovky popsány,popřípadě oceněny. Na počet kusů se neptám, to asi nejde zjistit, anebo jo. U této položky bude počet asi v jednotkách kusů?

zatím je to unikát, jak to píšou v popisu aukce - dosud neznámé místo vydání i vydavatel nouzovky broumovského typu , říkám zatím, nikde není psáno, že ten co ji do aukce dal, nemá jich doma balíček .
S tou cenou je to taky velmi relativní, nouzovky nás sbírá tak do desíti to znamená , že druhá bude stát 15.000,- a pátá se za 500,- neprodá...., pokud do nich někoho nenapadne do nich dělat díry :lol:
co se týče katalogu Elektris ( Jindra Holna) loni vydal celkem slušnej katalog nouzovek i s cenama, myslím že jich ještě má pár na prodej. I když vyšel loni tak už vím minimálně o pěti nouzovkách , které v něm chybí - co se za ten rok objevily - tahle je jedna z nich.
« Poslední úpravu provedl(a) jhkr v 2. 5. 2011, 18:59. »
Registrovaný uživatel
takže cena odpovídá vzácnosti, takže kusově je to opravdu unikát. Kde se na nihrabe 5000 Kč 1919.
Registrovaný uživatel
Tak co kolegové, máme stanoven datum další aukce bankovek na Aurei a to 20.5.2012, takže ještě musíme chvíli vydržet. Do té dobymusíme sehnat rušičku telefonu !
Moderátor
V minulých dnech mi přišel poštou "velmi zajímavý" katalog - aurea numismatika 42. aukce 4.12.2011.

Tak sedím a přemýšlím:
- odkud má firma, se kterou jsem neměl nikdy nic do činění, moji adresu
- proč jsem dostal katalog aukce, která byla téměř před čtvrt rokem
- proč mi posílají katalog materiálu, který mě absolutně nezajímá
- proč aurea tímto způsobem vyhazuje peníze

Má někdo podobnou zkušenost?
Registrovaný uživatel
Jojo, mám stejnou zkušenost, jen u toho byla ještě složenka! ;)
Moderátor
Kdyz prijemce o katalog nestoji, co se stane, kdyz se prilozena slozenka nezaplati?
dejvy to je odo mna :-) resp. ja som to objednaval pisal som ti to v emaily
inaksie katalog som uhradil a pisali mi ze to poslu na Slovensko, prave som im pisal email...
babygulka napsal
dejvy to je odo mna :-) resp. ja som to objednaval pisal som ti to v emaily

Prošel jsem maily 3 měsíce zpátky. Buď jsem už slepý, anebo to v žádném mailu není; prostě jsem tuto informaci nenašel.
Moderátor
no a ja som to zabudol napisat... tak sa ti ospravedlnujem! vazne ti dosiel? mne pisali ze to poslu cez slov. postu, ze to nemusi ist do Ostravy, no co uz splietli to. je to ok dejvy?
OK :)

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < ... 2 3 4 5 6

Sběratel.com » Notafilie, bankovky, aukce » Aukce bankovek Aurea 2011.

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1