Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Notafilie, bankovky, aukce » Aukce CNS PPP 21.11. 2009

Aukce CNS PPP 21.11. 2009

Moderátoři: acme2000, Tomako.

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2 3 >

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
jirka72 napsal
rihav napsal
Hmm.. jak si asi účastnící aukce všimli, mně to tetokrát nevyšlo.. zklamalo zdraví.. :(

hledal jsem te tam ... pamatuji si ze Sumperka (ale tam jsem jeste nevedel, ze jsi to ty) Tak treba na jare 2010 :P
Jinak pravda, ten 100 gulden s vyvolavackou 18000 letel za minimalne 10-nasobek. Konkretne 240000 ;)

Tak to jsme asi byli oba na jiné aukci nebo jde o mediální šumy? Pokud vím šlo to za 170 + provize :shock:
Registrovaný uživatel
jsem z toho nějakej zmatenej, taky sem si myslel , že udělal 170 a kolega marki911 mně přesvědčil , že 240, vzadu nějak nebylo slyšet....
Registrovaný uživatel
100 gulden sa urcite predal za 240
Registrovaný uživatel
ja sedel hned u licitatora v prvni rade .... dosazena cena 240.000,- Kc plus prirazka 10%. Koukam, ze sireni zvuku do zadni casti salu nebylo idealni, vypada to na ubytek 10000 korun tak na 3 metry :)
Registrovaný uživatel
ono ho poprvé uzavřeli za 170.000,- Kč, ale někdo zaspal tak se pokračovalo na 240.000,- .Proto jsou asi dvojí informace.A vzadu to bylo s poslechem opravdu velmi slabé.
Registrovaný uživatel
Nevíte někdo, kdy bude zveřejněn katalog jarní aukce ČNS PP Praha?
Registrovaný uživatel
tipoval bych, ze kazdym dnem .... v pondeli, v utery ??
Registrovaný uživatel
Čekám na to ,jestli tam bude něco zajímavého,Bohužel budu ten víkend mimo, takže hrozí pouze limity. Škoda. Uvidíme, co nabídnou.
Registrovaný uživatel
Prosim o odkaz na tu jarnu aukciu CNS PP Praha. Vdaka
Moderátor
katalog na stránkách ještě není, ale mělo by to být 15. května jako vždy v tý základce na jižním městě
Registrovaný uživatel
trava napsal
Čekám na to ,jestli tam bude něco zajímavého,Bohužel budu ten víkend mimo, takže hrozí pouze limity. Škoda. Uvidíme, co nabídnou.

to ti po Aurea aukci jeste zbydou penize ?? :mrgreen:
Moderátor
openroad napsal
Prosim o odkaz na tu jarnu aukciu CNS PP Praha. Vdaka

Az bude, tak bude tady http://www.bankovky.cz/!cns.php?txt=aukce
Registrovaný uživatel
jirka72 napsal
trava napsal

to ti po Aurea aukci jeste zbydou penize ?? :mrgreen:
To se uvidí.Možná na Aurei budeme pouze jako diváci.
Registrovaný uživatel
S tím katalogem si dávají načas. Že by čekali na výsledky Auree. Je to kulatá 5é. aukce, tak by tam mohli mít nějaké špeky.
Moderátor
Tak uz ho tam mame :-)
Registrovaný uživatel
Celkom pekne, aj ked som čakal viac.Zaujímavá je ta 50ka v N-ku a legionár a potom ponuka SŠ, ostatné nič moc :-(
Registrovaný uživatel
50-ka je stav 0 ... tam muzou byt klidne dost ojete rohy nebo silneji jeden roh prehly a pod ...
Registrovaný uživatel
Tak ked to už bude mať prehnutý roh, tak to už nie ja ani 0....
Registrovaný uživatel
jo, jo, to je pravda ...

mezinarodne je to jeste lepsi :

http://www.banknotes.com/grading.htm

Grades and intermediate grades I have written down that are used by collectors and dealers all around the world:
Poor, Fair, aGood, Good, Good+, G-VG, aVG, VG, VG+, VG-F, aFine, Fine, Fine+, F-VF, aVF, VF, VF+, VF-XF,
aXF, XF(or EF), XF+, XF-AU, aAU, AU, AU+, AU-UNC, aUNC (or UNC-), UNC, Choice UNC, Gem UNC.
Registrovaný uživatel
Uf, tak keby sa takto určovali bankovky u nás, tak neviem, neviem :-)
Moderátor
NumizmatSR napsal
Uf, tak keby sa takto určovali bankovky u nás, tak neviem, neviem :-)

no jo, čím víc stupňů určení, tím je možná v některých případech možná větší přesnost, ale taky větší možnost sporu (nevím - příklad: perfektní bankovka nepřeložená, ostré rohy a na papíru 3 mm flíček).

Zarazilo mě to: UNC, Choice UNC, Gem UNC
To by mě zajímalo jestli to je ekvivalent perfektní/perfektnější/nejperfektnější :-D
Moderátor
No nevím, já odlišuji u nás N(UNC) a potom 0+(jen neznatelně tupější růžek/ky a 0-(asi aUNC) již zakulacený růžek nebo nepatrně pomačkaný okraj bankovky, jinak bez dalších vad jako přeložení, skvrnky atp.
Registrovaný uživatel
Zeptám se k aukčnímu katalogu ČNS PPP: proč jsou některé položky označené hvězdičkou? Asi jsem slepý, ale nikde nejsem schopný najít zdůvodnění. Dále, přirážka je 10 nebo 15%?
Díky
Registrovaný uživatel
majkl napsal
Zeptám se k aukčnímu katalogu ČNS PPP: proč jsou některé položky označené hvězdičkou? Asi jsem slepý, ale nikde nejsem schopný najít zdůvodnění. Dále, přirážka je 10 nebo 15%?
Díky

hvezdicka rekl bych je zajimava polozka, nic jineho ...
prirazka by mela byt 10%
Registrovaný uživatel
Dracek napsal
No nevím, já odlišuji u nás N(UNC) a potom 0+(jen neznatelně tupější růžek/ky a 0-(asi aUNC) již zakulacený růžek nebo nepatrně pomačkaný okraj bankovky, jinak bez dalších vad jako přeložení, skvrnky atp.

tak to ja smele davam "0" na lehce ohly roh ... protoze "1" v mnoha pripadech muze znamenat poradne svisle prelozenou ... ale neni nad slovni popis ...

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2 3 >

Sběratel.com » Notafilie, bankovky, aukce » Aukce CNS PPP 21.11. 2009

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1