Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Umění - obrazy » Aukro-padělěk-A je to tu,K.Saudek

Vykupminci.cz
Numisargo

Aukro-padělěk-A je to tu,K.Saudek

Moderátoři: smith, Wjem.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Panebože,zaze fejk jak bič.Kája Saudek by se divil,co se nabízí jako jeho originál.Zarážející je,že jsem požadoval aukci prověřit a nic se neděje.Prodejci fejků už fakt nemají soudnost....Marek
P.S.Navíc ten tydýt "A je to tu" prodává fejky dlohodobě.. :evil:
Registrovaný uživatel
To je těžký. Občas prodá "A je to tu" i pravý obraz, často padělek.Prodává na aukru již dlouho, změnil nick asi 2x. Aukru dává tržby, takže ho moc neřeší.Není však typický podvodník Aukra.Jsou tam horší.Kupovat na aukru může jen odborník ( i ten se sekne )

:::Bývalý kandidát na prezidenta ČSFR dostal šest let vězení za obchod s padělanými obrazy
Bývalý kandidát na prezidenta ČSFR z roku 1992 Jiří Včelař Kotas, který byl spolu s obchodníkem Miroslavem Simonem obžalován z pokusu o gigantický podvod s padělanými obrazy, se po mnoha letech dočkal rozsudku. Muže, který nyní žije v Kanadě, poslal ve čtvrtek ostravský krajský soud na šest let do vězení. Stejný čas stráví ve vězení také Simon.

Trh s uměním je těsně provázaný s korupcíZ tohoto příkladu je zřejmé, že ani renomované aukční společnosti nejsou schopny zaručit původnost nabízených děl. Jedním z nejvíce padělaných autorů je právě Marc Chagall, jehož dílo Jákobův žebřík bylo zakoupeno v newyorské aukční síni Cohen Gallery a Železný za něj v roce 1998 zaplatil "jen" 701 500 dolarů, což je asi 22 milionů korun. Do České republiky obraz později přivezl George Novotný z galerie Longa, s kterým Železný při tvorbě sbírky spolupracoval. Zaplacená suma je relativně malá, neboť v minulém roce se u aukční firmy Sotheby's prodával Chagall za 2,1 milionu dolarů, což je 60 milionů korun.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Umění - obrazy » Aukro-padělěk-A je to tu,K.Saudek

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1