Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Poptávka a nabídka platidel - bankovek » Bankovky od roku 1953

Bankovky od roku 1953

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Moderátor
michal1992 napsal
tak ja by som chcel len nase uzemie...:D tak uvidim ako mi to pojde.... :)

tak to si připrav i pro nekompletní sbírku v trochu lepší zachovalosti pro základní sbírku od roku 1926 desetitisíce korun.
O období před rokem 1926 si dnes můžeš nechat většinou spíše jen zdát... nebo přidat několik dalších stovek tisíc korun pro základ (bez 500 a 5000Kč/1919) :|
Registrovaný uživatel
tak ja zatial zbieram len kratko.... mam par kusov v tom albume co som sem dal adresu... prave pre tie ceny by som chcel najskor od roku 1953 a potom tie drahsie ak sa podari..... ;)
Moderátor
Toto jsem již před časem dal do mincí, ale platí to i o bankovkách...

V jedné knížce o filatelii již z roku 1928 napsal v úvodní části autor také tuto krásnou úvahu, která je platná víceméně dodnes v jakémkoliv sběratelském oboru. ;)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
:-)
Registrovaný uživatel
michal1992: chceš sbírat Československo, protože je to naše území a člověk k tomu má nejblíž, že ano? Máš trpělivost? Pokud ano, tak nasedni do vlaku a nějak to dopadne. Pokud ne, dej na dráčkovu radu.
Ptal ses, jestli kupovat ty sady. Díval jsem se na to, co už máš. Na sadu kolkovaných 1993 se vykašli - je to moc peněz "za nic". Kup si ty ostatní sady (napřed bych bral 1958-64, pak je to otázka). Kup si perforované UNC Švabinského - 100/1931 a 1000/1934). Tím se asi finančně vyčerpáš, ale uděláš si tak asi největší radost, protože na Švabinském a 25/1958 a 25/1961 jsou nádherné rytiny).
No a pak se budeš moct rozhodnout, co dál.
Registrovaný uživatel
no na tej 1000ke 1934 a 100ke 1931 sa uz pracuje..... :D a este mam vyhliadnutu 1000ku 1932.... ;)
Registrovaný uživatel
Koukal jsem na Tvou sbírku a zaujala mě ta 5K 1944 s perforací na opačné straně. To je pěkný úlovek :).

Určitě je dobré sbírat podle svých možností. Když je ale možnost, tak kvalita UNC je určitě fajn. Jinak nezbývá, než postupně stavy vylepšovat (času je dost :)).
Registrovaný uživatel
nota7 napsal
Koukal jsem na Tvou sbírku a zaujala mě ta 5K 1944 s perforací na opačné straně. To je pěkný úlovek :).

Určitě je dobré sbírat podle svých možností. Když je ale možnost, tak kvalita UNC je určitě fajn. Jinak nezbývá, než postupně stavy vylepšovat (času je dost :)).

preco pekny ulovok?? :)
Registrovaný uživatel
tak urcite ten specimen zezadu je mene obvykly, takova bankovka je urcite cennejsi nez bezny specimen ..
Registrovaný uživatel
a ako sa moze pohybovat cena??:D
Registrovaný uživatel
cenove tak dvojnasobek bezneho specimenu ...
Registrovaný uživatel
lepsie ako nic...:D
Registrovaný uživatel
No tak už ho netrapte. Určitě je všechno lepší, než popíjet v hospodě a hulit jednu za druhou - jak to dělá většina jeho vrstevníků. Míšo a máš už aspoň katalog? Osobně bych ti poradil radši déle šetřit na jednu starší bankovku v super stavu /pokud možno neperforovanou/, než koupit 5 levných pomačkaných a pošpiněných. A klidně sem choď, kluci ti rádi poradí aspoň to tu omladíš! :lol:
Registrovaný uživatel
Jo jo, je to spíše zajímavost. Osobně mám podobné nepřesnosti celkem rád :)

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Wogoo11 napsal
No tak už ho netrapte. Určitě je všechno lepší, než popíjet v hospodě a hulit jednu za druhou - jak to dělá většina jeho vrstevníků. Míšo a máš už aspoň katalog? Osobně bych ti poradil radši déle šetřit na jednu starší bankovku v super stavu /pokud možno neperforovanou/, než koupit 5 levných pomačkaných a pošpiněných. A klidně sem choď, kluci ti rádi poradí aspoň to tu omladíš! :lol:

tak posnazim sa nasetrit....:D a nahodou niekto z vas nema nieco zaujimave na predaj??? ;)
Registrovaný uživatel
Wogoo11 napsal

Wogoo11 - Plne s Tebou súhlasím. Radšej do zbierky jeden kvalitný kus za 100 €, ako 10 menej kvalitných kusov po 10 €. Ale je samozrejme na každom ako sa ku svojej zbierke postaví a či uprednostní kvalitu pred kvantitou, alebo opačne. Tak isto je na každom či si kúpi do zbierky 10 specimenov po 10 €, alebo jeden neperforovaný kus za 100 € ...
Registrovaný uživatel
keby ste niekto mali nieco na predaj prosim vas dajte mi vediet..... ;)
Registrovaný uživatel
Já si bohužel žádné zásoby nedělám. Jak něco koupím v lepší kvalitě, nebo neperforované, hned prodám tu horší, nebo perforovanou. Až něco bude, ozvu se.
Moderátor
já teda osobně jdu nejdřív ve sbírce do kompletace tj. mít nějaký první okruh - např. od každé z ČS bankovek jednu - i horší stavy; pak rozšiřuji okruh (varianty) + když se najde něco lepšího než mám, vyměním a střelím stav horší. pak opět rozšířím kruh (např. neperforované + perforované + varianty) a postupně obměňuji. Zas mít sbírku tvořenou z jedné 1000 SŠ za 15000 a nic víc... to pak není sbírka :/

ale tak jen názor do pléna ;-)
Registrovaný uživatel
acme2000 napsal
já teda osobně jdu nejdřív ve sbírce do kompletace tj. mít nějaký první okruh - např. od každé z ČS bankovek jednu - i horší stavy; pak rozšiřuji okruh (varianty) + když se najde něco lepšího než mám, vyměním a střelím stav horší. pak opět rozšířím kruh (např. neperforované + perforované + varianty) a postupně obměňuji. Zas mít sbírku tvořenou z jedné 1000 SŠ za 15000 a nic víc... to pak není sbírka :/

ale tak jen názor do pléna ;-)

:) To je teda fakt. Mít jednu bankovku a rok si nic nekoupit, je dost děsivá představa.. :D
Registrovaný uživatel
michal1992: možná by se ti hodil rozumný kompromis. U dražších bankovek zkus hledat méně obvyklé perforace (samozřejmě ne bankovní vzory, ty jsou drahé). Místo SPECIMEN nahoře si jednu bankovku kup se SPECIMEN svisle, něco s NEPLATNÉ, SPECIMEN z rubu už máš, tak si k tomu najdi 2xSPECIMEN dole, kup si něco s perforací 3md (když je vhodně umístěná, bankovka vypadá skoro jako neperforovaná). K tomu perforace S. Zkus třeba hledat nějaké "zmršené" perforace - a ejhle: máš toho spoustu. Všechno bude perforované, takže levnější (pozor - nemusí platit pro moc velké kuriozitky!). Když to koupíš ve stavu UNC, nebudeš se toho muset v budoucnu zbavovat, abys vylepšoval stavy. A ještě budeš mít "přehled různých typů perforací" - v budoucnu třeba sekundární album.
A až začneš vydělávat, můžeš postupně začít budovat sbírku jako mají "mazáci" na tomhle fóru a koupíš si i něco z první a druhé emise a jiné dražší věci.
Hlavně se nezapomeň ovládat a nevrážej do toho zbytečně moc peněz. Moje osvědčená taktika je: nakupovat za vždycky zhruba stejné procento peněz, které střednědobě nepotřebuju na nic jiného (během let, co sbírám, je to ukázková sinusovka...)
Registrovaný uživatel
acme2000- nepredavate nahodou na aukre kopie bankoviek? ;) ak ste to vy tak ja som vam posielal eura v obalke.... :D
Moderátor
michal1992 napsal
acme2000- nepredavate nahodou na aukre kopie bankoviek? ;) ak ste to vy tak ja som vam posielal eura v obalke.... :D

Také kopie... :mrgreen:

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Poptávka a nabídka platidel - bankovek » Bankovky od roku 1953

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1