Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Starožitnosti » Cena hodinového strojku

Vykupminci.cz
Numisargo

Cena hodinového strojku

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Asi to sem nebude patřit,ale rád bych se zeptal zdejších odborníků přes hodiny na to, za kolik a zda je možné sehnat funkční hodinový strojek.Nejde mi o nějakou značku ani o rok výroby ale jen o to aby byly funkční,mechanické s kladívkem na odbíjení každou hodinu(omlouvám se za asi špatné názvy ale hodiny jsou pro mě španělská vesnice).Jde mi pouze o samotný strojek.Skříňku bych si chtěl vyrobit sám.Kyvadlo popř. ručičky s ciferníkem bych si byl též schopen vyrobit sám.Jak jsem již psal-nejde o značku či stáří.Děkuji za informace.
Registrovaný uživatel
Dobrý večer,záleží na strojku a kolik jste ochoten investovat. Budu prodávat čtvrtkový (bijí každou čtvrthodinu) je funkční,kompletní a vnitřní rozměr potřebuje 78 cm. Prodávám z důvodu,že více než přes dva roky jsem na něj nesehnal bednu. A pak budu prodávat půlkový před opravou,výrazně levnější - pro ten nemám využití,byl navíc. Po domluvě mohu zkusit rozjet. Napište mi kdyžtak na mejl Fenix188@seznam.cz , pošlu ukázku o co jde.
« Poslední úpravu provedl(a) Fenix188 v 20. 9. 2019, 21:34. »
Registrovaný uživatel
A aby ostatní neřvali,že si tu domlouvám nějaké pochybné kšefty, tak čtvrtky jsou kompletní, vyčištěné,promazané a funkční,jen zavěsit do bedny okolo roku 1840 a chci za ně 10000 a půlky nálezový stav, Gustav Becker po roce 1900 tak za 1500. Dobré ceny i pro překupníka.
Registrovaný uživatel
Dobrý večer.Tak jsem sehnal ale ještě bych potřeboval radu.Když jsem hodiny koupil měly povolené šroubky co drží kyvadlo(viz.foto).Držák jsem jakš-takš srovnal a šrouby dotáhl.Hodiny jdou i bijí ovšem má to problém.Jdou pouze když jsou zhruba 10 stupňů vykloněné(ve směru šipky na fotce) jinak se kyvydlo zastaví do pár minut.Chtěl bych se zeptat zda se to dá seštelovat šrouby které jsem dotahoval nebo se bude muset pootočit celý strojek.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Toto jsou novodobé hodiny, snad jste za ně moc nezaplatil.. Častokrát takové vidím prodávat a prodejce drze ještě hlásí, že jsou starožitné. Budete muset ohnout kotvovy unasec. Ta mosazná věc co jde ze strojku pod těma sroubkama. Tema sroubkama když se povolí, tak se nastavuje jen výška kotvy. Takže hodiny do roviny a tu mosaznou páčku tlakem na příslušnou stranu potlačit a nastavit. Ona je tam nalisovana ale mělo by s ní jít takto pohnout
Registrovaný uživatel
Moc děkuji.Že jsou novodobé vím,ale jak jsem psal tak stáří či značka nehrála roli.V cenách se moc neorientuji.Dal jsem za ně 500Kč.Tak nevím jestli je to moc nebo akorát.
Registrovaný uživatel
Tak to je v pořádku, dobrá cena i na tyto hodiny ;)

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Starožitnosti » Cena hodinového strojku

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1