Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pražské groše » Česká numismatická společnost, virtuální pobočka PRAŽSKÉ GROŠE

Vykupminci.cz
Numisargo

Česká numismatická společnost, virtuální pobočka PRAŽSKÉ GROŠE

Moderátoři: jacx, oliver, pavelgregor, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 104 105 106 107 108 109 110 111 112 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Ano, tak to je, platí se 600,- ústředí ČNS a pak dále i kmenové a dalším pobočkám, jichž je členem. My máme roční poplatek 250,-, který jistě nikoho nezruinuje, takže jsou dalším zájemcům o vstup do naší sekty dveře dokořán ;)
Registrovaný uživatel
Děkuji, o dalším placení kmenové pobočce ale čtu poprvé. Myslel jsem, že se platí roční příspěvek min. 650,-. Ještě si to promyslím pod jakou pobočku se přihlásím.
Moderátor
pražské pobočce ČNS se neplatí nic.
Registrovaný uživatel
Děkuji, nikde na jejich stránkách tyto informace nejsou k přečtení.
Registrovaný uživatel
Dle mně dostupných informací se platí pouze jednorázový členský poplatek 600 za rok (+ prvním rokem 50 zápisné). Takže se asi přihlásím u zdejší party, a pak ještě u vás za 250 k možnosti přístupu do systému. Děkuji za Vaši pomoc.
Registrovaný uživatel
Tak v tom mám snad taky konečně jasno. V čem ale jasno stále nemám, je co za to? Dát 850 ročně za to abych si mohl říkat "jsem členem ČMS - VPPG" mi nepřijde jako rozumná investice. Neee... nekamenujte mě hned! To byla samozřejmě jen nadsázka, ale nikde jsem se nedočetl o výhodách, proč se stát členem? Takže "sektáři" verbujte! :D
Registrovaný uživatel
Nevím, co to znamená ČMS-VPPG :D
Moderátor
no tak abysme ty pocty ujasnili. 600,- je pro CNS, za to jsou numismaticke listy a numismaticky casopis. to jsou veci, ktere nase pobocka neovlivni a primo s ni nesouvisi. kdo chce byt clenem CNS, tak to da a toto za to ma (tech benefitu je ponekud vic, napr. moznost ucastnit se aukci etc., ale ne kazdy to vyuzije). zbyva tedy 250,-.

no a tech 250,- proste davame a neptame se, co za to. tudiz: neptejte se, co muze pobocka udelat pro vas, ale co muzete vy udelat pro ni. nejake penize se investovaly do webu a databaze, ale neni to jeste dokonale a doladene. a samozrejme, stoji a pada to na tom, zda je databaze plnena lidmi. diskusi tu na to uz probehlo nekolikero, nerad bych zabredal do nove. me nazory jsou na to znamy. vic nez cokoliv jineho by mela byt hnaci silou snaha sdruzovat se s lidmi spolecnych zajmu a spolecne napr. badat, publikovat apod.
Registrovaný uživatel
Myslím, že se platí běžných 600 (časopis, listy, aukce, ...) + poplatek této virtuální pobočce za přístup do jejich internetového systému, který musel samozřejmě někdo vytvořit (fonty, databáze, typologie, ...). Ve výsledku se to může zdát hodně, ale problém v tom nevidím.
Registrovaný uživatel
Oliver byl o pár sekund rychlejší. Alespoň byla tedy moje předtucha správná. :D
Moderátor
Ako inak fugujete? trochu som stratil prehľad, Jirko je stále predseda? Mal som trochu skeptické názory na činnosť Pobočky, zdarný výsledok posledného čísla Folia Numismatica moju skepsu usadil. Tuším sa prihlásim za člena, ak by ste neboli proti. Pokecáme osobne (mailom - mimo tohto fóra, nech nespamujem), s kým mám hovoriť? S Jirkom som v kontakte stále, bolo by dobré to riešiť s ním?
Registrovaný uživatel
to že jde 600 mimo, resp ČNS, jsem pochopil - a teď už vím i na co. a nejde ani o to, že by to bylo hodně... v tom co dá člověk ve finále za PG se to ztratí jako nic. :) dobrá otázka je např. již zmíněný internetový systém - offline verze mi nenabídne nic co bych nenašel jinde. a co vlastně nabízí online verze? neuražte se, ale mě to příjde, že pár lidí se společným zájmem rozhodlo založit si pobočku - což je fajn - ale už se nikde nijak neprezentuje (teď mám na mysli potenciálním novým členům). teď použiju výraz kacury, ale vážně si nemohu pomoct, ale působí to na mě trochu "sektářsky". a poznámka olivera "hlavně nic neřešit veřejně" to jen potvrzuje :(
Moderátor
jde o to, ze na schuzi muze kazdy. ale slusne se ohlasi a my vime, kdo to je. takovi lide se ohlasili uz pred 5 mesici. oni znaji nase jmena, my zname jejich. nejaky KAROLUS muze byt kdokoliv. v tom je ten problem. sprosteho napadani a vyskakovani bylo myslim uz dost. nevim, co je offline verze? co by mela nabidnout? a co nabidnete vy? a pobocka se neprezentuje? na zaklade ceho? je videt, ze prehled tu ma nekdo omezeny. staci se podivat za poslednich nekolik let, kolik publikaci je dedikovano pobocce. sorry, tohle zvaneni nikam nevede.
« Poslední úpravu provedl(a) oliver v 27. 3. 2014, 21:10. »
Registrovaný uživatel
KAROLUS: máš tu 108 stran diskuzí, tak si o nás něco přečti a pak hodnoť ... Vysvětlovat vše každému stále do kola je nad mé síly ...
Moderátor
kacuro napsal
KAROLUS: máš tu 108 stran diskuzí, tak si o nás něco přečti a pak hodnoť ... Vysvětlovat vše každému stále do kola je nad mé síly ...


PRESNE - tohle jsi vystihl dokonale a mel jsi to napsat hned. KAROLUS tam najde vse, co je treba a i to, co jsi mu chtel sdelit, ale uz uplynule.
Registrovaný uživatel
Možná by bylo nejlepší nějaké základní informace uvádět na stránkách pobočky, jelikož se případné otázky na tomto vlákně za pár stránek ztratí a může je znovu někdo otevřít o pár měsíců později. Podobně jako já dnes.
Registrovaný uživatel
:'( no... nepochopeni je zřejmě oboustranné. tak nic. :roll:
Moderátor
Klídek...
Moderátor
Archypov napsal
Ako inak fugujete? trochu som stratil prehľad, Jirko je stále predseda? Mal som trochu skeptické názory na činnosť Pobočky, zdarný výsledok posledného čísla Folia Numismatica moju skepsu usadil. Tuším sa prihlásim za člena, ak by ste neboli proti. Pokecáme osobne (mailom - mimo tohto fóra, nech nespamujem), s kým mám hovoriť? S Jirkom som v kontakte stále, bolo by dobré to riešiť s ním?


Dovolim si citovat nekolik mesicu starou radu Patasona, jak na nove cleny:

Citovat
Musí si podat přihlášku do ČNS s tím, že bude kmenovým členem pob. PG. Přihlášku a kmenový list stáhnout z numismatici.cz, vyplnit, podepsat, poslat a az bude clenem, tak mu Pehu pošle číslo účtu a var. sym. pro platbu do pobočky..


K dalsimu se odmitam vyjadrovat. O nove cleny zajem mame, ale nevim, proc bysme se meli zpovidat a vnucovat. Docela by mne zajimalo, co by na podobne dotazy odpovidaly jine pobocky (pokud vubec ctou emaily). Uvedomte si, ze mi nic neprodavame. Nabizime clenstvi v jedne s nejaktivnejsich pobocek CNS v CR. Pokud je to malo, je mi lito:

http://www.cnspg.cz/index.php?section=2
Registrovaný uživatel
mě bylo hned jasné, že zeptat se bude chyba :? beru zpět a prosím moderátory o smazání příspěvků k tomuto dotazu! ...a všem které jsem pohoršil se omlouvám
Moderátor
nevim proc. myslim, ze co bylo treba rici, receno bylo. na dotaz bylo odpovezeno. pokud odpoved nestaci, rekni, co bys chtel vic? co by mela novemu clenovi pobocka za 250,- nabidnout?

vratme se trosku do jine, nez rypave a ironicke roviny a urcite bude lepsi prostor k diskusi.

nicmene - zakladem je stat se clenem CNS. se cleny CNS se pak muzeme bavit o clenstvi v pobocce.
Moderátor
KAROLUS napsal
...
neuražte se, ale mě to příjde, že pár lidí se společným zájmem rozhodlo založit si pobočku - což je fajn - ale už se nikde nijak neprezentuje (teď mám na mysli potenciálním novým členům). teď použiju výraz kacury, ale vážně si nemohu pomoct, ale působí to na mě trochu "sektářsky". a poznámka olivera "hlavně nic neřešit veřejně" to jen potvrzuje :(


nedá mi to - musím odpovědět:

... mě to příjde, že pár lidí se společným zájmem rozhodlo založit si pobočku...

a co jsou jiné pobočky příslušné dle lokality ? - předpokládám, že to jsou také lidé se společným zájem, kteří založili pobočku

... ale už se nikde nijak neprezentuje (teď mám na mysli potenciálním novým členům)...

na našem (mnohdy kritizovaném) webu je záložka O nás a ta má podzáložky: Naše cíle, Naše setkání a Kontakt
velmi jednoduchý způsob, jak mohou zájemci zjistit základní informace
a kdo chce více může se případně dotázat (kontakt je uveden)

pobočkový web pochopitelně nemá jen tuto část, ale i část s články (i veřejně přístupnými a není jich tam málo) a část s databází mincí

kromě pobočkového webu je na tomto hojně navštěvovaném sběrateském diskusním fóru v sekci Pražské groše - právě toto vlákno mající ve svém názvu přímo jméno pobočky, zde se toho o pobočce dá také mnoho zjistit (jak již zde bylo také řečeno)

další prezentace pobočky probíhá formou aktivní účasti členů na numismatických konferencích a publikačními aktivitami v zavedených numismatických časopisech domácích i zahraničních (že Archy ;) )

na zdejším fóru v sekci Pražské groše (a nejen zde) bývá velké množství dotazů zodpovězeno právě členy pobočky (samozřejmě nejen členy pobočky - je zde i dlouhá řada dalších erudovaných a aktivních diskutujících, kteří nejsou členy)

...vážně si nemohu pomoct, ale působí to na mě trochu "sektářsky". a poznámka olivera "hlavně nic neřešit veřejně" to jen potvrzuje :( ...

konkrétní organizační záležitosti pobočky opravdu nebývá zvykem řešit veřejně - to předpokládám platí obecně nejen pro naši pobočku a organizaci


teď mi prosím řekněte - kolik poboček ČNS (z dlouhého seznamu, který je na stránkách ČNS uveden) se takto navenek prezentuje a prokazuje takovéto služby veřejnosti??

děkuji za odpověď
« Poslední úpravu provedl(a) jacx v 27. 3. 2014, 21:48. »
Registrovaný uživatel
na to co napsal jacx bud rád reagovat.

ad1. samozřejmě, že pobočky tvoří lidé se stejnými zájmy. moje poznámka byla mířena spíše na to, že nikde není znát zájem přilákat novou krev. tím, že publikujete? věřím, že ano. ale já jako nováček o tom ani nevím. a rada prober si 108 stránek příspěvků typu: "kolik dělá poštovné, kdo mi vyzvedne katalog a kolik piv za to" to bych musel být světec a nezaměstnaný!! tím, že se scházíte? vždyť první zmínka o schůzi tu byla ihned smazána!

ad2. web... ano
- o nás: naše cíle: cituji "Numismatická společnost, pob. Pražské groše chce svým působením povzbudit zájem o nejslavnější českou minci – pražský groš a jeho díly a podpořit studium vývoje českého mincovnictví tohoto období (tj. 1300 – 1547)." pokud si to přečtu jako potencionální nový člen, první věc co mě napadne je opět "JAK?"
Naše setkání: Ustavující schůze 15.09.2009 ...dál nic!
- Články: 99% rok 2010 a 2009
jako nová potencionální krev příjdu, omrknu, a s hodnocením "mrtvo" odcházím.

- sberatel.com: ano tady to žije ale netuším kdo je členem kdo není a vše tu funguje i bez nějakého členstsví

ad3. a jak to funguje jinde opravdu netuším.
Registrovaný uživatel
...vy všichni co už jste tady zaběhlí to berete jako samozřejmost. já jako nově příchozí to toho prostě nevidím. abych se ještě vrátil k webu. login jen pro členy. v pořádku! ale co získám členstvím? co je na stránkách po přihlášení?
Moderátor
KAROLUS: Možno máš zčasti pravdu, ale je evidentné, že si nebol pri tom, keď táto pobočka vznikala, teda mám dojem, že rozprávaš o veciach, ktoré sú dávno vyriešené. Pobočka PG si prešla svojim vývojom za tie roky odkedy funguje a asi nebolo veľa takých kritikov ako som bol ja sám, čo ti tu hocikto potvrdí.
Osobne si myslím, že by si mohol byť prínosom, pretože nevyzeráš na idiota, ale naozaj odporúčam prebehnúť si celé dejiny tejto pobočky ktorá je naozaj výborným a funkčným experimentom v rámci ČNS a konečne je tu nejaká platforma, ktorá je funkčná.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 104 105 106 107 108 109 110 111 112 ... > »

Sběratel.com » Pražské groše » Česká numismatická společnost, virtuální pobočka PRAŽSKÉ GROŠE

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1