Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » Česká pošta OPĚT zdraží !!!

Vykupminci.cz
Numisargo

Česká pošta OPĚT zdraží !!!

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
:DDDD
_______________
vyštudovaný rytec kovů - filatel - lolek .)
Moderátor
Ynhoj napsal
Pavel_III napsal
Ynhoj napsal
...k nám do dědiny doručuje jak PPL tak i DPD...

Že doručuje ... ale ono je v první řadě to potřeba někde podat.


...proto máš ná výběr u koho to můžeš podat, co se týká DPD a PPL tak si to většinou vyzvedávají sami, ale jak by to bylo v případě dopisů tak to netuším, pravděpodobně sběrné místo, ale nebude jich logicky tolik jako pošt.....


A kde? Dost pochybuju, že si ke mně budou jezdit pro dopisy, když posílám dost nepravidelně a většinou v malém množství (v množství menším než větším nebo jak je ta kouzelná formulace). V podstatě to je použitelné jen pro lidi uprostřed velkoměst. Na vesnice tyhle (české) soukromé pošty budou z vysoka srát. Vesničan nebude pro nikoho zajímavý a vše bude řídit legendární neviditelná ruka trhu (ale neví se jak).

regula_jan napsal
A) Nejde o to, že bych si nemohl dovolit připlatit těch pár korun, ale sakra za co? Za to, že pošta zcela běžně ztrácí / nedoporučuje obyčejné zásilky? Že se čím dál více ztrácí i doporučené dopisy? Není výjimkou poškozený dopis? Že při čekání na zapsanou zásilku se často bez zvonění objeví lístek ve schránce? Že se běžně na vyzvednutí zapsané zásilky na poště "ve špičce" čeká i více jak 10 minut? Že se ruší pošty? Zcela základní služby České pošty se již delší dobu zhoršují (možná i někde zlepšují?) A omezují. Pošta by měla být brána jako služba občanům, ne jako podnik, který by měl na občanech "jen profitovat". Nyní se vyžaduje od pošťáků, aby zjišťovali ceny pohonných hmot, nabízeli služby poštovní spořitelny jak na překážkach a u lidí doma, řidiči musí dodržovat časy bez ohledu na počasí a sjizdnost cest (po
kud nedodrží mají smůlu, pracovali navíc zdarma) a pod..
Když mi mobilní operátor bude rušit signál v částech republiky, nedoruci každou např. desátou SMSku a zdraží paušál, tak se mi to taky nebude líbit.

B) Jako filatelistu mě štvou nové známky s téměř nevyuzitelnym nominalem a každoročně se zvyšující cena za novinky, které si ani na poště nemůžu koupit!

To jsou důvody, proč jsem naštvaný.

ad A) Za doporučený dopis dostaneš 520 Kč + poštovné. Letos se mi to stalo už 3× a počtvrté to je v řízení. Naštěstí tam nebylo nic nenahraditelného (a tak se to tedy vyplatí) a všechno se to ztratilo v jednom místě (v Uh. Brodu) - a nebyly to jediné ztracené dopisy v tomto městě. čili - není to ani tak bordel ČP, s.p. jako o konkrétním zlodějovi.
Na poště se čeká, na úřadě se čeká, u doktora se čeká, na vlak se čeká, na autobus taky ... a někteří čekají na smilování Boží a jiní na smrt ... co s tím?

ad B) Ano, nominále stojí za prd. Vyjde jedna 26 Kč známka za rok, ale 3 (nebo kolik) 30 Kč a jedna 32 Kč a náklady přitom stále klesají (neb stále klesá odběr). Zde vidět ta neprosíravost vedení pošty. Ale teď vymyslí tarify 13 a 29 Kč, protože 13 Kč známek je velmi málo (fakticky neexistují) a 29 Kč je jen jedna jediná - automatová Zvíkov, kterou už doma nikdo nemá ve velkém množství - takže si všichni budou muset nové známky, nebo ty 3 Kč doplácet na poště.


A ještě něco - když dopis do 50 g má být za 13 Kč, kolik bude za dopis do 100 g? Furt 14 Kč? Se mi nějak nejeví.
« Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 20. 6. 2013, 15:12. »
Moderátor
Neříkám, že se mi ztrácí zásilky jak na běžícím pásu, ale pokud pokud slyším poměrně pravidelně z různých zdrojů, že se tu a tam někomu něco nedoporučilo, bude to problém dlouhodobější. Vím o případu, kdy se jedomu člověku během roku ztratily čtyři balíky, z toho jeden cenný!
Samozřejmě je to i o konkrétních lidech co u pošty pracující a markantní rozdíly jsou i na různých poštách v jednom městě.
I já mám s poštou velmi dobré i velmi špatné zkušenosti. Bohužel u mne převládají ty špatné. Pokud je to u někoho naopak, tak je to skvělé a docela závidím.

A přátelé, jsem rozený pesimista, takže mi nemějte za zlé, že si tu takhle stěžuju. Ale prostě mi vadí, že za služby, se kterými nejsem příliš spokojený, si budu připlácet. A to že někde ve světě je to horší nebo dražší mi docela jedno, protože já bydlím a využívám služby pošty tuzemské...
« Poslední úpravu provedl(a) regula_jan v 20. 6. 2013, 19:36. »
Registrovaný uživatel
mě už pošta vydělala docela dost peněz :) a asi mám i štěstí na lidi, jsem opatrný a vše je ještě lépe než má být ... klidně si připlatím (páč i když něco prodávám, často platím poštovné já), není to nic strašného
Registrovaný uživatel
Ano niektorí chytrolíni trebárs aj na Ačku dajú také poštovné ,že lacnejšie je poslať si tovar z Austrálie. ;)
_______________
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Registrovaný uživatel
Ynhoj napsal
wuttke napsal
Ynhoj napsal
Možná než vymýšlet naše typicky české modely tak by stačilo převzít např. švýcarský či německý model či jiný model, kde to funguje ku prospěchu všem.

Nemecky model nefunguje az tak dobre a zaostava deutsche poste za tou ceskou.
A podivejte se na cenik swiss post:
http://www.post.ch/en/post-startseite/post-privatkunden/post-versenden/post-versenden-inland-brief/post-versenden-inland-brief-a-post.htm

za dvojnasobek ceny postaci by tady ke kazdemu dopisu jeste nosily parky v rohliku.

...tak porovnávat jen nominální ceny je trochu zavádějící neb příjem švýcarů a čechů je trochu nepoměr...za standard dopis platit 1CHF je pro ně celkem levnější záležitost... vůči jejich příjmům, které jsou poměrně vysoké...a myslím, že se pohybují dosti přes 2000 CHF/měs......


2000CHF je temer prumernej hrubej plat v Praze (2012: 32 621/35 521Kc). Svycarsko ma jedny z nejvyssich platu na svete (spolu s Norskem, Lucemburskem atd) 2000CHF tam bere mozna rumunska uklizecka pracujici 4 hod. denne. Prumernej plat ve Svycarsku je kolem 5000 euro (napr. vysokoskolskej ucitel tam po par letech praxe bere 10 000 euro). Ale nutno dodat, ze ve Svycarsku jsou vemi drahy sluzby a bydleni. Nebo treba to samy menu v jednom nejmenovanym retezci restauraci tam stoji 2x tolik nezli v Nemecku.. Takze diky celkove vysokejm platum maji automaticky vsechno mnohem drazsi nez jinde ve svete..
_______________
elle34 (zavináč) upcmail.cz
Registrovaný uživatel
Osobne si na Ceskou postu nemuzu stezovat. Nikdy se mi nic neztratilo.. Mj. sbiram uz leta hudebni CD. Objednavam je z celyho sveta v shopech typu CD WOW, Grooves, Sendit atd. (z Australie, USA, Britanie).. tyhle shopy je casto je posilaj treba i z Hong Kongu nebo danovej raju typu Guernsey .. Je zajimavy, ze at si jich objednam 5 nebo 200 ks., tak je vzdy posilaj baleny po 1 kuse = kazdy jedno CD zabaleny v extra bublinkovy obalce. Jen minulej rok mi jich prislo nekolik tisic (nejen pro me, objednavam je i pro nekolik znamejch - sberatelu CD). A zadny se mi nikdy neztratilo!! Jsem domluvenej s postackou, ze vzdycky kdyz prijdou, tak mi da vedet a ja si pro ne na postu chodim - nekdy jich bylo treba cely dva postovni pytle.. Na kazdy bublinovy obalce je primo psano, ze jde o CD a je tam udana i cena (v GBP). Ty CD jsou posilany bezne (nikoli doporucene) takze pokud by jich nekdo na poste polovinu ukrad', tak s zadnou reklamaci neuspeju.. Stalo se mi jen jednou, ze jedno CD v cene cca 5 liber neprislo, reklamoval sem to u prodejce - poslal ho (zdarma) znovu.. tyhle reklamace neresej, pokud se obcas nejaky ztrati, poslou ho free znovu.. To ztraceny se nekam se zatoulalo a nakonec prislo az po cca 4 mesicich :-) Takze jak pisu, me ceska posta nikdy zadnou zasilku neztratila.. cimz samozr. nevylucuju, ze na nejaky jiny poste treba nekde v Brne nemuze bejt nejakej zlodej..
_______________
elle34 (zavináč) upcmail.cz
Registrovaný uživatel
Stiznosti na to, ze CP vydava velky mnozstvi znamek + vesmes vysokejch nominalu, cimz taha penize z kapes sberatelu jsou spise usmevny. Na to si cesti filatelisti stezujou uz desitky let.. a nejen u nas, ale v celym svete - i nemci, anglicani nebo treba polaci. Nikdo prece nikoho nenuti, aby si ty znamky do sbirek kupoval :-))

CP se zbavuje nelukrativnich post - ok, to je ale prece taky normalni. Za socialismu byla v kazdy s prominutim "prdeli" posta, pricemz naklady na takovou postu byly casto i tisicinasobne vyssi, nezli ona posta vydelala. Jako pokud na onu postu denne prijde 20 lidi, pricemz denni naklady na elektrinu, platy pracovniku (v zime treba teplo) se kazdej den vysplhaj na 30 tisic, tak plne chapu, ze se takovy nerentabilni posty rusej a misto nich vznikaj sberny mista nekde v trafikach..

Na druhou stranu, to cim vsim vedeni CP ukoluje svy zamestnance (postacky) je opravdu nehoraznost. Nekdy pred 2 lety jich temer polovinu propustil, takze stavajici postaci a postacky delaj praci i za svy propusteny kolegy.. a to za naprosto smesnej plat. Ja nechapu proc neudelaj nejakou stavku.. Za takovej smesnej plat bych se jim na to zvysoka vysr.. Shodou okolnosti velmi dobre znam tri postacky roznasejici postu v mym okoli. Jedna byla manzelka myho kamarada bydliciho o ulici dal, druha byla moje znama (jedna sama dala uz pred lety vypoved a druhou pred dvema lety z duvodu snizovani stavu vyhodili). Treti je moje spoluzacka ze zakl. skoly - ta ma jako rajon moji ulici.. takze velmi dobre vim za jakejch podminek a za jaky "penize" makaj prakticky jako fretky, a jak jim porad a porad nandavaj dalsi a dalsi praci.. (oni jen neroznasej postu, pote co roznesou postu delaj casto az do vecera v kanclech papirovani/administrativu).

Vsechny ty tlusty bastardy z reditelstvi post co jen sedej ve svejch teplejch kanclech a ostatnim nandavaj stale vic a vic prace, pricemz sami berou desitky tisic mesicne, vyhodit nebo poslat do ulic.. Myslim, ze by to nevydrzeli ani pul dne :-)
_______________
elle34 (zavináč) upcmail.cz
Registrovaný uživatel
elle napsal
Takze diky celkove vysokejm platum maji automaticky vsechno mnohem drazsi nez jinde ve svete..

Co se potravin týče, tak to není zas tak úplně pravda. V potravinových řetězcích se i ve Švýcarsku dají nakoupit potraviny z logem daného řetězce, které jsou dvakrát až třikrát levnější než ostatní značky a jsou tudíž za cenu i pro nás příznivou. Jenže zatímco u nás třeba jogurt s logem řetězce je mléko zahuštěné škrobem nebo želatinou, ve Švýcarsku nebo Německu je i ten nejlevnejší jogurt v celém suparmarketu vyroben tradičním způsobem bez zahušťovadel. Alespoň takové jsou moje zkušenosti.
_______________
Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4
Moderátor
elle napsal
CP se zbavuje nelukrativnich post - ok, to je ale prece taky normalni. Za socialismu byla v kazdy s prominutim "prdeli" posta, pricemz naklady na takovou postu byly casto i tisicinasobne vyssi, nezli ona posta vydelala. Jako pokud na onu postu denne prijde 20 lidi, pricemz denni naklady na elektrinu, platy pracovniku (v zime treba teplo) se kazdej den vysplhaj na 30 tisic, tak plne chapu, ze se takovy nerentabilni posty rusej a misto nich vznikaj sberny mista nekde v trafikach..

Pokud na onu postu v centru Brna (mimochodem fungovala od roku 1874) prijde denne 1000 lidi a po zruseni pretezuji uz tak dost pretizene posty na nadrazi a jine (pulhodinove fronty zcela bezne), tak to bylo proto, ze byla nelukrativni? :mrgreen: Asi nechapu pointu vtipu..
Registrovaný uživatel
elle napsal
2000CHF je temer prumernej hrubej plat v Praze (2012: 32 621/35 521Kc). Svycarsko ma jedny z nejvyssich platu na svete (spolu s Norskem, Lucemburskem atd) 2000CHF tam bere mozna rumunska uklizecka pracujici 4 hod. denne. Prumernej plat ve Svycarsku je kolem 5000 euro (napr. vysokoskolskej ucitel tam po par letech praxe bere 10 000 euro). Ale nutno dodat, ze ve Svycarsku jsou vemi drahy sluzby a bydleni. Nebo treba to samy menu v jednom nejmenovanym retezci restauraci tam stoji 2x tolik nezli v Nemecku.. Takze diky celkove vysokejm platum maji automaticky vsechno mnohem drazsi nez jinde ve svete..




Já psal, že to je vysoko přes 2000CHF a ne, že mají 2000 CHF...Jinak to poštovné zrovna vůči jejich platu není až tak vysoký...Je také potřeba říct i "B", že i když tam je draho tak stále to co jim zůstane po všech platbách je stále vysoký nadprůměr...A pokud nechtějí mít zásilku do druhé dne u příjemce tak platí ještě méně a blíží se to skoro k naší ceně...Cenově je celkem CH kanton od kantonu jiné...
« Poslední úpravu provedl(a) Ynhoj v 21. 6. 2013, 12:29. »
Registrovaný uživatel
DOBRÁ ZPRÁVA PRO VŠECHNY KDO NEJSOU PODNIKATELÉ !!! :D :D

Zákaznické karty fungují v pilotním provozu již od počátku roku 2013, zatím je mohli využívat pouze podnikatelé a firmy. Od druhé poloviny července bude moci veškeré výhody Zákaznické karty začít využívat i široká veřejnost.Zákaznickou kartu vydáme každému zájemci zdarma, stačí si ji objednat na kterékoli poště nebo na www.zakaznicka-karta.cz.

Postup objednání karty je velice jednoduchý, stačí vyplnit jednoduchý formulář objednávky, případně mohou zájemci vyplnit a odevzdat papírový objednávkový formulář přímo na poště. Karta dorazí ke svému majiteli do 10 pracovních dní po objednání. Od té chvíle může začít naplno využívat slevy i veškeré další výhody, které jsou na kartu navázány. Více informací o Zákaznické kartě naleznete na webu www.zakaznicka–karta.cz
Registrovaný uživatel
Tak si zkus kartu objednat, dokut tam nezadáš IČO, tak Tě to do objednávky nepustí !!!
_______________
http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
posilam jako zivnostnik cca 3-5 dobirkovych balicku mesicne, myslite , ze ta karta stoji za zrizeni ?
na strankach posty jsem na baliky moznou slevu nenasel...
_______________
vyštudovaný rytec kovů - filatel - lolek .)
Moderátor
Dracek napsal
Tak si zkus kartu objednat, dokut tam nezadáš IČO, tak Tě to do objednávky nepustí !!!

Však píšou od druhé poloviny července ;)
Moderátor
A ta karta by teda měla fungovat jak? Mohl bych pak nalepit na dopis známku 11 Kč, nebo to je pro platbu v hotovosti? A předpokládám, že do schránky ani h****, tam jen a pouze za 13 Kč.
Registrovaný uživatel
Moc chráněný to teda nemají. Zadám vymyšlené 8 místné číslo a Hubertovi přijde karta. Třeba 15487946
Registrovaný uživatel
Tys objednal kartu mýmu psovi? no dobře, tak já ho naučím i chodit na poštu no :)
Registrovaný uživatel
Od poloviny července si všichni ( i soukromé osoby) mohou objednat zákaznickou karty České pošty. Samozřejmě sleva platí při platbě v hotovosti !! Takže, když budete chtít si známky na obyčejný dopis nalepit tak musíte nalepit známku"A" nebo známku hodnoty 13,- Kč a to je stejné i u ostatních zásilek !!! Při podání 10 ti a více obyčejných zásilek je poštovné na zákaznickou kartu 10,- Kč (ale opět musíte dodržet platbu v hotovosti).
Více na stránce -Informace pro zákazníky České pošty, s.p. o změnách poštovních podmínek s účinností od 1. srpna 2013. :P
http://www.ceskaposta.cz/assets/o-ceske-poste/vestniky/zmeny-postovnich-podminek-01082013.pdf
Moderátor
Tak to je pěkně na hovno. I za rekomando by nejraději v hotovosti. Hill by se asi divil.
A co těch 14 Kč? To fakt zůstává?
Registrovaný uživatel
já furt myslím, že se tady z toho dělá zbytečné haló... to posíláte tisíce listů týdne nebo co???
Moderátor
Tak to není tak, že se zdražuje obyčejný dopis a čumkarta a rekomando první váhové kategorie, to se zdražuje úplně fšecko, milé děcko! I složenky a dopisy do ciziny. Například obyčejný dopis do Evropy bude stát 25 Kč a rekomando 58 Kč, do zámoří prioritně 30 Kč a rekomando (prioritní) 63 Kč :evil:
A z toho nám, kurva, vyplývá, že budou kurevsky drahé staronové automatové známky. :x

http://www.ceskaposta.cz/assets/o-ceske-poste/vestniky/zmeny-postovnich-podminek-01082013.pdf
Moderátor
Schvalne, o kolik s tou kartou za rok zaplatite vice? Docela by me to zajimalo.

Jinak bych poopravil ty informace ohledne karty, moznost o ni zazadat jako fyzicka osoba je uz od 1.7., jenom (narozdil od karet pro osoby podnikajici) bude platit az od 1. srpna.
Moderátor
S kartou toho zaplatíme více mnohonásobně, protože bude mraky mnohem dražších novinek.

Takové Umění, to teď budou známky hodnoty 35 a více Kč ve čtyřbloku. Pod 25 Kč to nepůjde. A 25 Kč šestiblok Evropa, 30 Kč osmiblok (se něco už najde), osmibloky Krásy vlasti 17 a "nevím kolik" Kč. Při klesajících příjmech naprostá pohodička.
« Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 4. 7. 2013, 15:10. »
Registrovaný uživatel
tomu asi nerozumím, jako skupujete nové známky? to je ten problém?
příjmy si zvyšte, to je vždy lepší

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 ... > »

Sběratel.com » Pokec o známkách » Česká pošta OPĚT zdraží !!!

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1