Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Zajímavosti » Český mincovní obchod - !POZOR!

Vykupminci.cz
Numisargo

Český mincovní obchod - !POZOR!

Moderátoři: smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 4 5 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Možná jste našli v poštovní schránce nabídku této firmy na prodej pamětních mincí. Tak pozor, ať nenaletíte. Za pouhých 199 korun vám zašlou zlacenou medaili 50 mm v průměru s nalepenou miniaturou tisícovky. Objednávkou se nepřímo zavazujete k odběru celé sady 7 kusů avšak za cenu 1055 Kč za druhý a každý další kus.
Nabídka je údajně limitovaná počtem 9.999 kusů. Ovšem jenom v našem panelákovém vchodu bylo na polici s reklamou dobrých 100 obálek s garančním listem a jedinečným číslem rezervace. Nemusím říkat, že ve všech obálkách bylo nachlup stejné číslo, (prubnul jsem to u 5 obálek). Už jenom adresa firmy P.O.Box Horní Dolní ukazuje na "serióznost" prodejce nutiče.

Tato firma fungovala svými nekalými obchodními praktikami po celé Evropě. Jak jsem zjistil, tak v eurozóně má zákaz činnosti, proto se nyní vrhla na Česko a Polsko.

Viz odkazy:
domovská stránka firmy
varování ČNB
Moderátor
Diky za upozorneni, nabidku jsem dostal a hned vyhodil, protoze 199 Kc je nesmyslna cena - takovou hodnotu medaile nema a nikdy mit nebude.
Ale ta reakce CNB mi prijde nesmyslna - zamena se zakonnym platidlem snad opravdu nehrozi.
Registrovaný uživatel
Tak tuhle obálku jsem dostal do schránky taky, obratem letěla do koše.
A mám dojem že včera nebo předevčírem, už o tomhle byla i nějaká reportáž ve zprávách v televizi.
_______________
jeden z mých koníčků filatelie a známky :)
Registrovaný uživatel
Nemohu potvrdit, co tvrdí ZetPe.
Jsem zákazníkem Českého Mincovního Obchodu a jsem naprosto spokojen.
Člověk musí jen vědět jak to funguje- buď si vše důkladně přečíst nebo jednoduše zavolat a informovat se.Firma samozřejmě nemá nikde žádný zákaz a velice by mě zajímalo, kde jste to četl. Na služební cestě do Francie jsem se zastavil v jednom z evropských sídel firmy v Německu a na rušení firmy to nevypadalo.... spiše přistavují.
Nemám zájem někoho hájít nebo někoho pomlouvát , jen sděluji můj názor.
Registrovaný uživatel
bohužel to co prodávají má sběratelsky cenu skoro jen tak kovu, z něhož je to raženo...
(tedy skoro nulovou)
Moderátor
Doplnuji Dracka: vetsinou jsou to pozlacene a postribrene cetky z obecneho kovu s prakticky nulovou hodnotou (v sekundarnim prodeji maji nemecti obchodnici techto veci kila a prodavaji je po 1,2,3 eurech za kus) a pokud podobne firmy nabizeji nejake stribro nebo zlato, neuvadeji hmotnost, protoze pak by bylo zrejme, ze jsou nekolikanasobne predrazene. Mateni zakazniku je nejjemnejsi vyraz pro takoveto jednani. Za cenu kolem 1000 korun tak dostanete v prvnim pripade protihodnotu 50 Kc, ve druhem 200-300 Kc a nikdy za tyto veci vice nedostanete.
Moderátor
Dnes jsem dostal letak Narodni pokladnice s medaili Karla IV. - Ag 999, prumer 34 mm, ale hmotnost neni uvedena a tahle medaile neni ani na jejich webu. Nechci ji kupovat v zadnem pripade, jen mi zajima pomer ceny a obsahu kovu. Na webu maji tuto medaili jen o prumeru 40 mm, hmotnost 29 g, cena 1699 Kc (pak je tam jeste se stejnymi rozmery Palacky za 1699 a Masaryk za 899 Kc - zvlastni), pro srovnani cena kovu (jak jiste vsichni vite) je lehce pres 500 Kc. Ale aspon cast nabidky je stribro a zlato, i kdyz drahe. Zbytek jsou pozlacene a postribrene veci - cilova skupina klientu jsou zrejme neznali laici, pripadne nezkuseni sberatele, kteri nemaji predstavu o cenach.
Tohle je ale opravdu trochu moc:
http://www.narodnipokladnice.cz/243-okouzlujici-cina
7 tisic za bezcenne cinske pozlaceniny - to uz je jak na Aukru.
Registrovaný uživatel
hmm, tá národná pokladnica predáva naozaj "lacno" :)

http://aukro.cz/item1402901692_john_f_kennedy_1_2_dolaru.html
Moderátor
roland: Maji v nabidce 1/2 dolar Kennedy 1964 za 1399 Kc, v cene je ovsem "Certifikát autentičnosti". Asi neco jako ten v Aukru, kde je fotka rocniku 1964, ale v popisu je uveden rocnik 1965-70, ktery je jeste mnohem levnejsi a ma ryzost jen 0.400.
Registrovaný uživatel
numismat napsal
roland: Maji v nabidce 1/2 dolar Kennedy 1964 za 1399 Kc, v cene je ovsem "Certifikát autentičnosti". Asi neco jako ten v Aukru, kde je fotka rocniku 1964, ale v popisu je uveden rocnik 1965-70, ktery je jeste mnohem levnejsi a ma ryzost jen 0.400.


hej, pozeral som.... takto sa robí biznis, vezme sa minca za 5€, hodí sa do etue za 3,50€, vytlačí sa k tomu pár pekných papierikov a predávame po 30€ :mrgreen:
Registrovaný uživatel
to znalec: Upřesňuji. Obchodovat s mincemi mohou, ovšem mají zákaz nabízet odběr jedné mince vázaný odběrem dalších. To odporuje unijním zákonům. To je jako byste si u pekaře koupil housku za 2 koruny a koupí byste se zavázal nakoupit další housky jen u něj za cenu 20 Kč za kus.

A jestliže si někdo tyhle cetky koupí za nekřesťanské ceny a ještě je spokojen, je to jeho věc. S numismatikou to ale nemá nic společného.
Registrovaný uživatel
ahoj:
taky jsem před nějakou dobou dostal tuto "skvělou nabídku". Nicméně teď mne napadlo jak se z části bránit.
Poslat zpět obálku do které vložím reklamní papíry co se jich tam vleze. A samozřejmě nenalepím známku na odpovědní obálku. Na místě pro známku je uvedeno: "v případě možnosti nalepte známku". Jestli tomu správně rozumím, tak to zaplatí adresát pokud tu známku nenalepím. Kdyžtak mne opravte.

zatím, a šťastný nový rok všem
Moderátor
roland22 napsal
hmm, tá národná pokladnica predáva naozaj "lacno" :)

http://aukro.cz/item1402901692_john_f_kennedy_1_2_dolaru.html


Sakra, a já jsem si je za 2,50 USD nekoupil :'( .
Ale je pravda, že byly bez certifikátu.
Registrovaný uživatel
http://www.narodnapokladnica.sk/31-nejcastejsi-otazky

viete mi niekto vysvetliť čo sú to tie numizmaty? :roll:
Registrovaný uživatel
Dobry den, mamince prisla take neobjednana nabidka z CMO, pote co dopis s minci hodila do kose ji chodi jedna upominka za druhou. Chtela jsem se zeptat ZetPe jestli k nim do panelaku chodi take takove mnozstvi upominek s vyhruzkami. Je to dost otravny. :x Dekuji.
Registrovaný uživatel
Mám podobnou zkušenost,nejsem sběratel,ale řekl jsem si,že nějakou tu památku bych doma mít mohl.První nabídka byla mince s tisícovkou(platba předem na účet,149,-Kč).Bylo mi divné,že přišly mince 2,(druhá s pětitis.).pozděli mi přišla upomínka o nezaplacení té druhé mince za asi tisíc korun.Zavolal jsem tam a vyjednal vrácení té neobjednané.V druhé objednávce přišlo taky víc,než jsem žádal,ale s vratným listem,takže jsem opět to nechtěné vrátil a zaplatil jen,co jsem si objednal.Poslední byl Karel IV,ale to už bylo na dobírku a za celkovou cenu 1243,-Kč,(i když v nabídce byla cena 149,-+poštovné a balné),což už platit nehodlám,zásilku jsem odmítl převzít a chci si na tuto společnost někde stěžovat.
Registrovaný uživatel
Vždyť je to celé už na první pohled úplná kravina,
všechny problémy jste si zavinili sami.
;)
Moderátor
bozo a grizzly: Jsem presvedcen, ze pro tyto firmy neni vec uzavrena tim, ze hodite dopis do kose nebo vratite dobirku. Prostudujte si jejich podminky, na ktere jste pristoupili s prvnim uzavrenym obchodem. Dokud smlouvu nevypovite presne popsanym zpusobem (tj. nejspise pisemne doporucene na jejich adresu), budou Vam chodit dalsi upominky a zasilky a Vas dluh u nich poroste. Nakonec to muze skoncit zalobou a exekuci, takze zaplatite tisice korun navrch. Proto maji tyto firmy nekolikanasobne predrazene zbozi - velka cast trzeb jde na upominky, pravni spory a vymahani dluhu. Pokud vam neni vse jasne, NEPRODLENE se poradte s pravnikem.
Jedine spravne reseni je vubec si s nimi nezacinat, coz kazdemu zkusenemu sberateli je jasne hned.
Moderátor
numismat: no podle toho, co pise bozo, tak nic resit nemusi, kdyz to nebylo objednane. Ale mam takovy pocit, ze je to jinak, ze tam objednavka na prvni minci byla a ze si fakt neprecetli podminky :)
S tou zalobou bych si nebyl jisty, ta firma vydelava na tom, ze temer bezcenou vec proda za 200 a pak dokonce jeste 5x za 1000. Dale vazani nakupu jedne veci na nakup druhe neni povoleno ani v nasem pravnim radu (zakon na ochranu spotrebitele), takze si spis myslim, ze by zalobu prohrali (alespon v pripade nevyzvednuti dobirky). Hlavne se jim to ale nevyplati, dokonce i kdyby nedostali zaplaceno, tak realna ztrata pro ne je par euro a ziskani penez pravni cestou nejiste.
Samozrejme, turtle ma pravdu. Zadny sberatel tohle nekoupi :)
Moderátor
tenzor: Asi to bude, jak pisete, ma to logiku, ja jsem jen nastinil jeden z moznych scenaru dalsiho vyvoje. Urcite by se dalo vypatrat, jaky je presny postup. Vlastni zkusenosti nemam a testovat to na sobe nebudu, lepsi s temito firmami nic nemit.
Registrovaný uživatel
Dekuji vsem za nazor, ale my jsme si opravdu nic neobjednali, nezaplatili, neposlali zpet - jak mi napriklad prokazou, ze jsem dopis (uplne prvni, druhy, dalsi nabidky, upominky...) dostala? Vse prichazi obycejnou postou.... A kdybych tu prvni za 149 Kc uhradila, tak budou posilat dalsi a drazsi, ale nemaji ani objednavku ani jedinou reakci. Proto jsem se dotazovala ZetPe (uplne prvni prispevek) co se u nich v panelaku deje dal... Mince navic nesbirame ani se o ne nezajimame...
Moderátor
bozo: Pokud jste nic neobjednali a zasilky chodi obycejne, tak by opravdu nic hrozit nemelo. Presto bych mozna firmu kontaktoval s tim, ze vas obtezuji bezpredmetnymi upominkami a at si tedy ve svych zalezitostech udelaji laskave poradek. Ale je divne, ze by takovy hodnotny produkt posilali bez objednavky,
s tim jsem se jeste nesetkal.
Moderátor
Hodnotny produkt :):):)
Registrovaný uživatel
To numismat: nechci a nemuzu je vubec kontaktovat - tim bych neprimo priznala, ze neco prislo. Prvni zasilku poslali s tim, ze kdyz to nechceme tak to mame poslat zpatky. Ale s tim nemuzu souhlasit, delat neco navic, kdyz mi to svevolne poslali!!!!To je jejich problem, ne muj.
Registrovaný uživatel
To tenzor: nemuzeme si cist podminky, kdyz nic neobjednavame

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 4 5 ... > »

Sběratel.com » Zajímavosti » Český mincovní obchod - !POZOR!

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1