Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Chlubírna - filatelie » Chlubírna - filatelie

Chlubírna - filatelie

Moderátoři: Jaromir, smith, Zdenek Jindra.

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < ... 8 9 10 11 12

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Jaromir napsal
Tyto známky se kdysi prodávaly jednotlivě cca po 6000 Kč. V ČR bylo tuším 6 obálek Mosquita. Některé s 5 některé se 3 známkami. Tři jsou podle mne vcelku, 2 jsou prokazatelně s odlepenými známkami a osud 1 obálky neznám. Ale asi je též s odlepenými známkami, jak píše GEOCZ. O dalších dvou známkách vím, že je sběratelé sehnali z aukcí, takže v ČR a SR může být 20 - 22 těchto známek (možná více).
Další ze vzácných známkových zemí víceúčelová Buchara ( poštovní+kolky), těch může být v ČR 30-35ks (z toho 26ks mám ve svojí sbírce) a nejvzácnější Chorezm. Zde vím o 6ks, ale jeden bratislavský sběratel jich zřejmě má více.
Ty Španělské Mariany když započítám tento šestiblok, tak jich v ČR může být do 15ks.

Celkem mě překvapuje relativně "nízká" cena těchto známek... Je mi jasný, že pro někoho je 6k půl výplaty, ale naproti tomu když vidím, za kolik se prodává třeba PČ 1919 a v listopadové aukci geofily byla obálka s Moskity za vyvolávačku 7500,-, tak mi to nepřijde tolik...
Moderátor
tak Mosquito nieje tak popularne ako PC 1919 u nas pripadne v zahranici.
Moderátor
Sběratelů ZZ je v ČR a SR cca 100. Špičkových sběratelů tak 20. Podle toho je i cena Mosquita, protože pro nikoho jiného tyto známky nebo dopisy nemají význam. A dopisy jsou de facto mache.
I pro sběratele Nicaraguy tyto známky nemají zásadní význam. Jde vyloženě o spekulativní vydání a vede je pouze Michel.
Již jsem zde psal, že např. Buchara a Chorezm jsou plnohodnotné známkové země, i když je nevede žádný světový katalog. Ale Mosquito je silně diskutabilní.
Moderátor
mam tomu rozumiet ze je to skor sukromne vydanie vydane na podnet niekoho ako u za 1. CSR sa vyrabali rozne sukromne vydania - Jehlicska, Mares atd???
Registrovaný uživatel
Mám starší katalog kde o tom něco píšou ale je to německy. http://garet6.rajce.idnes.cz/01/#01.jpg
Registrovaný uživatel
Jaromir napsal
Sběratelů ZZ je v ČR a SR cca 100. Špičkových sběratelů tak 20. Podle toho je i cena Mosquita, protože pro nikoho jiného tyto známky nebo dopisy nemají význam. A dopisy jsou de facto mache.
I pro sběratele Nicaraguy tyto známky nemají zásadní význam. Jde vyloženě o spekulativní vydání a vede je pouze Michel.
Již jsem zde psal, že např. Buchara a Chorezm jsou plnohodnotné známkové země, i když je nevede žádný světový katalog. Ale Mosquito je silně diskutabilní.

To si myslím, že sběratelů ZZ jsou v širším smyslu minimálně tisíce, v tom užším určitě aspoň stovky.Co se těch špičkových týče, řekl bych, že jich taky bude víc, jenom se možná tolik neprezentují a schovávají si to doma pro radost. O "spekulativnosti" Moskit vím, ale překvapila mě právě třeba i cena ražené tuším Buchary na uvedené aukci - určitě méně než 5k, jestli 2 nebo 4 tisíce, už si to nepamatuju.
Moderátor
Překvapuje mě, že se odvolávají na článek pojednávající o Seebeckovských vydáních. Takže o oficiálnosti by se mohlo také pochybovat.
Má někdo dostatek porovnávacího materiálu, aby se dalo určit, zda jsou tyto přetisky na původních známkách anebo na Seebekovských dotiscích?
Moderátor
Zajímavá myšlenka, já mám pouze 3 známky na dopisu, který je zde někde v tomto vláknu vyobrazený.
Někde mám o Mosquitu článek, jen jej najít. Ale, zda jsou přetisky na původních známkách nebo na dotiscích, tím se asi nikdo nezabýval.
Moderátor
tu je skvely vystavny exponat ohladne Spanielskych Marian

http://www.megaupload.com/?d=HW96W6RF
Moderátor
babygulka napsal
tu je skvely vystavny exponat ohladne Spanielskych Marian

http://www.megaupload.com/?d=HW96W6RF

Pěkné. Když si člověk uvědomí odkud jsou a jak je to tam velké...
Registrovaný uživatel
Cau nedavno jsem nasel na pude sbirku po dedeckovi...nechci ji rozsorovat ale ani prodavat mozna kdyz tak bude nejaka hodne cenna znamka (takove tam podle me ani nejsou)...ve filatelii se vubec neorientuji ale chci vam ukazat par znamek, ktere se mi libi a nebo se divim jak je deda mohl vubec v te dobe sehnat.
Mam pomale priipojeni na upload tak davam externi odkaz.

http://carfight.wz.cz/znamky.JPG
Registrovaný uživatel
Také se mi ty znaky měst líbily a sbíral jsem je. Existuje jich mnohem víc. Přicházely nalepené na pohlednicích. Podobně i ostatní známky, jen ta známka z Konga je víceméně výrobek pro sběratele prodávaný kdysi hlavně dětem. Do chlubírny to ale asi moc nepatří.
Registrovaný uživatel
Dlouho sem nikdo nic nepřidal tak jeden dopis co mi před časem přišel (nevím jestli to do chlubírny patří, tyhle věci nesbírám, ale přijde mi to zajímavé).
Není to poprvé co mi přišel dopis na kterém jsou známky bez poštovních razítek.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Axxxxis napsal
Dlouho sem nikdo nic nepřidal tak jeden dopis co mi před časem přišel (nevím jestli to do chlubírny patří, tyhle věci nesbírám, ale přijde mi to zajímavé).
Není to poprvé co mi přišel dopis na kterém jsou známky bez poštovních razítek.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Mě se to stává, správně se to ale přeškrtne propiskou. Bohužel nic jiného nezbývá. Někdy to ale "projde"

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < ... 8 9 10 11 12

Sběratel.com » Chlubírna - filatelie » Chlubírna - filatelie

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1