Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Chlubírna - filatelie » Chlubírna - filatelie

Chlubírna - filatelie

Moderátoři: Jaromir, smith, Zdenek Jindra.

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < ... 5 6 7 8 9 10 11 12 > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Jedna roztomilá drobnost pro sběratele ZZ, pokud ovšem je to razítko poštovní (rád se nechám poučit)...

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Něco podobného jsem zatím neviděl. Známka Západního Griqualandu ( výplatní známky vycházely v letech 1874-1879). Byly použité známky Mysu dobré naděje s přetiskem "G. W." nebo "G" mnoha typů. Nyní je to Jihoafrická republika. Na obrázku je fiskální známka s pravdědobně poštoním razítkem (také bych se nechal rád poučit). Na razítku Kimberley - hlavní město tehdejšího Západního Griqualandu. Něco podobného bych moc rád měl ve svojí sbírce.
Moderátor
Pro Dejvyho: Také mne nenapadá nic jiného než Ikanka, že se jedná o celinu z Lipska. Možná ručně raženou, to z obrázku nepoznám.
Moderátor
Pro geocz: Uvítal bych další známky z území Číny. Ten lokál Ji-an z oblasti Jiangxi mne zaujal. Přiznám se, že bych jej správně neurčil, asi bych také napsal Jiangxi jako Dráček.
Moderátor
Je to jeden z mých největších pokladů. Jde o první příležitostné poštovní razítko na německém území (možná i na světě, ale to nemám ověřeno) k Deutsche Turn- und Sportfestu v Lipsku, který se konal v roce 1863 (tedy období ZZ Sachsen). Jedna obálka byla k vidění na Praga 2008, celkem známo 6 těchto bianko obálek. Razítko existuje ve dvou typech; je zajímavé, že na všech bianko obálkách je stejný typ razítka, druhý je znám pouze ze skutečně poštou prošlých zásilek (tedy zásilek - znám je 1 dopis a 1 výstřižek).
Jen na okraj pro ilustraci vzácnosti - za posledních cca 15 let, kdy sleduji všechny významnější aukce v Německu, se v nabídce objevil pouze 1x (asi nemusím doplňovat, kdo jej získal).
Moderátor
Na první pohled sice nic moc dopis, ale na druhý...

Moc jich rozhodně neuvidíte a pokud ano levný zrovna nebude... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Moderátor
Medaile pro první mezinárodní výstavu známek v R-U ve Vídni 1890 a tedy i pro naše území...

Nebo máte někdo starší??? Ukažte... :D
« Poslední úpravu provedl(a) Dracek v 9. 4. 2009, 11:18. »
Moderátor
Jako dnešní známková zajímavost obálka ze staroněmeckých států s výjmečnou čistou násobnou frankaturou 18Kr.(6x 3 krejcary). Pro srovnání, běžný tarif dopisu po téměř celém Německu byl jen 3 kr. :D

Moderátor
Budu se muset trochu více dopisy zabývat. Sbírám je jen okrajově, ale tady vidím, jaké mají kouzlo.
Moderátor
II. svetová vojna, okupácia južného Slovenska. Známky Maďarska s pečiatkami slovenských pôšt (Osgyán = Ožďany, Losonc=Lučenec). Nie je to žiadna rarita, ale zaujímavé.

Moderátor
Já mám zase takovouto "holubičku" a už mi za ni nabízeli i 2000Kč - ale neprodám !!!

Smaltovaný odznak, výrobce firma Kernet & Kyselý, cca 30.léta, pro spolek "Neodvislích filatelistů" :D
Registrovaný uživatel
Za devaterými horami, za devaterými řekami, byla nebyla jedna republika...

:lol:
Moderátor
Pro Smitha: I běžné obálky jsou dokladem historie každé země. Historikové nám mohou vykládat historii podle svého nebo na zakázku toho, kdo momentálně vládne, ale dochovaná dokumentace ( a není nic průkaznějšího než známky a dopisy příslušné doby) nám historii vyobrazí pravdivě.
Pokud se trochu zajímáte o politický dějepis a zeměpis, tak vrcholem současné demagogie je případ "Kosovo".
Moderátor
Pro Dráčka: Ten odznak Vám závidím. Doplnil bych jej vedle svojí známky Basilejské holubičky.
Pro geocz: Tuším jen kterým směrem bych se měl přes devatero hor a devatero řek vydat, ale mám obavu, že po dlouhém putování bych tuto republiku minul... to znamená, že ji neumím určit
Moderátor
Dálnovýchodní republika 1923 (na území bývalého SSSR). Letecké známky. Zajímavé jsou tím, že mají velký katalog: celkem 5.000MiM. Protože na ně nemám atest, též nemohu dát ruku do ohně za jejich pravost.
Moderátor
Pro geocz: uvítal bych větší obrázek.
Moderátor
Ten letecký přetisk Vladivostok nejen že má dost vysoký katalog, ale také hodně malý náklad. Uvádí se, že celá série existuje tak 50-75 exemplářích. Ale tyto známky na první pohled nejsou primitivní falza.
Moderátor
Když Jaromír dodal svůj unikát z Afghanistanu, přidám také jeden ze své sbírky Kréty...:D
Dopis odeslaný z p.ú. MOIRAIS do přístavu Candie s použítím známky pro Hrakleion 20para.
Jedná se o první známý celý doklad(žádná literatura nezná) se znehodnocením tímto vzácným razítkem, které bylo zatím známo pouze velmi ojediněle z odlepených známek(jen na známce je oceněno na 120Euro). :D

Moderátor
Dračku gratuľujem, pekný kúsok....
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Moderátor
Též Dráčkovi gratuluji k této obálce. Na tomto příkladu je vidět, jak je nutné mít znalosti příslušného státu nebo oblasti. Já se přiznám, že kdyby se mi tato obálka dostala do ruky, tak by mne nenapadlo, že je takto vyjímečná.
Moderátor
U jakékoliv oblasti sbírání se znalosti zhodnotí nejlépe... :)
Proto často nelituji dát desítky i stovky dolarů za knížky.
Jinak dopis pochází z USA, bohužel tento materiál se u nás nevyskytuje.
Děkuji za gratulace ;)
« Poslední úpravu provedl(a) Dracek v 27. 6. 2009, 13:48. »
Moderátor
Literatura je pro studium naprosto nezbytná. Také v tom nějaké peníze mám. Např. tištěné katalogy celý svět Scott, Ywert, Michel. Gibbons - Střední Asii a speciál Indie. Dále celou řadu katalogů různých zemí světa (hlavně Afghanistánu) a to je jen základ. Nejúžasnější je, že je stále co objevovat. Když jsem nedávno koupil knihu od R. Jacka o Afghánských fiskálních známkách, jsou tam údaje a vyobrazení známek o kterých jsem neměl ani tušení a zřejmě ani největší zesnulý znalec Dietrich. Ikanek zase objevil celou řadu nepopsaných typů Indických kolků a též o tom napsal práci. A jak sleduji diskuze o čs. známkách, tak i zde se zřejmě ještě něco dá objevit.
Moderátor
Ještě dodám k Dráčkově příspěvku, že obálku má z USA. Svoje nejlepší materiály Afghanistánu mám též z USA z pozůstalosti T. Lighta od jedné menší aukční firmy. Koupil jsem v jejich aukci tehdy větší počet materiálů a dotázal se, zda nemají z Afghanistánu ještě něco. Když mi přišly scany, tak jsem u PC málem sletěl z židle, protože to nejlepší nedali do aukce a nabídli mi to k přímému prodeji jako celek za zlomek tržní ceny (jednalo se o období razítkovaných známek z let 1880-90) a archy z bývalé Burrusovy sbírky. Taková příležitost se naskytne jednou za život. Něco z těchto materiálů umístím zase do sekce Afghanistánu.
Moderátor
Tak dnes jen zajímavost, nevím zda-li tu někdo ale sbírá starou Persii...
koncová nejvyšší hodnota z roku 1882 (vlevo pravá, napravo padělek) :D
Moderátor
a druhá zajímavost - smíšená perforace
(všude hrubá, pouze dolní strana je s jemnou perforací)

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < ... 5 6 7 8 9 10 11 12 > »

Sběratel.com » Chlubírna - filatelie » Chlubírna - filatelie

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1