Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Naše papírová platidla » Číslovače na 50 Kčs 1964

Číslovače na 50 Kčs 1964

Moderátoři: acme2000, Šenfi.

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < 1 2 3 4

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
porovnával jsem to proti několika kouskům, ale vždy byl číslovač 1a viditelně kratší.
Moderátor
nevim, mně prostě přijde, že už ten 1a poznám tak "globálně" - ty čísla jsou taková víc nahňácaný k sobě; trochu mi i přijde, jako kdyby byl ten tisk takový silnější ... už intuitivně bez přeměřování (aniž bych mrknul na série) mi přišlo, že tamta od mischela je 1c a ta trávova 1a (jak jsou ty fotky pod sebou). ale to jen takovej postřeh na první pohled
Registrovaný uživatel
asi ano, při podrobném pohledu jsou vidět drobné rozdíly v číslicích, takže možná bude číslovač pouze nějak " roztáhnutý " , ale to je asi hloupost. akže to necháme tak.
Registrovaný uživatel
trava - oscanoval som si moju R86_081238 ktorá má číslovač 1c na 300dpi (presne ako tá čo si mi poslal) následne som ju len mierne upravil v editore aby sa čo najpresnejšie zhodovali v tlačovom obrazci (tzn. aby číslovač nebol "deformovaný") a tu je výsledok. Tá Tvoja je určite 1a.
PS: Ten spodný obrázok som musel zmenšiť pre účely tohto fóra. Original má 1930x625 pixelov

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Registrovaný uživatel
trava, keďže sa Ti nezdala tá linka pri čísle 9 v tom obrázku zo včera, tak som tie vodiace linky trochu upravil a dve pridal (všetko ostatné je pôvodné, len tie linky sú inak)

Obrázky:

Registrovaný uživatel
BRETT Mockrát díky za Tvou práci, takže uzavírám , číslobvač 1 a. Jen mi připadal při průsvitech větší. Nevadí. Jetě jednou díky.
Moderátor
Takže odspodu posunuji hranici číslovače 1a; konkrétně zachycený kus:
G18 505460 (pro porovnání číslovač 451857 - 1a a 593877 - 1c).
Přikládám i na fotografii (pro porovnání).

Nikdo žádné jiné novinky v tomto směru?

Obrázky:

Moderátor
btw - u 50/64 jsme se dostali na neznámé rozpětí cca 51.000 kusů (a to je myslím už hodně slušné :))
Registrovaný uživatel
Mal by som otázku ohľadne použitia číslovačov pri tlači v STC Praha v období rokov 1975 - 1976.
Na základe bádania v tejto oblasti sme dospeli k záveru, že v roku 1975 bol už pri tlači 10 Kčs 1960 použitý číslovač 1c (secesný nový). Je možné, že v roku 1976 pri tlači 100 Kčs 1961 a 50 Kčs 1964 sa v STC dočastne vrátili k číslovaču 1a (secesný malý), alebo je táto možnosť nepravdepodobná a keď už raz bol v roku 1975 použiý číslovač 1c tak návrat k ćíslovaču 1a je vylúčený?
Ak je tu niekto, kto by vedel na túto otázku odpovedať (ZetPe? ), tak by nás to v bádaní posunulo vpred.

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < 1 2 3 4

Sběratel.com » Naše papírová platidla » Číslovače na 50 Kčs 1964

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1