Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Co se jinám nevešlo » Clo+daně ze zahraničí

Clo+daně ze zahraničí

Moderátoři: Dracek, jano7B9, Michaela.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jak je to s daní a clem ze zemí: USA, Švýcarsko, Německo a Rakousko. Včetně rozdílů mezi zasláním mince prodávající firmou a osobním převozem.
Díky moc
Moderátor
Domnievam sa zeme mimo USA sú v Europskej únii.
Dovoz mince z USA sa odvíja od jej ceny?
Moderátor
Tuším, že u několika starších aukcí měl pomocí písmenek v katalogu Rauch odlišení na Rakousko, EU, a jiné země dle původu materiálu a tedy i daní či cel a v úvodu to bylo vysvětlené, ale je to už pár let, takže je otázka aktuálnosti...
Registrovaný uživatel
U Raucha jsem si toho všiml, ale potřeboval bych to podrobněji - Künker zase uvádí, že pokud minci zasílá přímo fa. Künker, platí se 15% přirážky + 7% DPH a při doručení bych už pak snad neměl platit 19% DPH u nás. Ale nevím jak je to při osobním převozu a stejně bych to radši měl od někoho znalého "polopaticky" ;-)
Registrovaný uživatel
Mám osobní zkušenost se zasláním od WAG (Německo) - platil jsem vydraženou cenu + 15% přirážku + 7%MwSt(DPH) + zasílací náklady(poštovné). Z Rakouska od Frühwalda jsem v roce 2008 platil vydraženou cenu + 20% přirážku + zasílací náklady. U nás jsem v obou případech již žádné další poplatky neplatil.
Registrovaný uživatel
To Denraius: díky moc - a s osobním převozem přes hranice asi zkušenosti nejsou, že ?
Registrovaný uživatel
Zatím ne, byl jsem sice osobně u Künkera, ale cena přesáhla mé možnosti.
Registrovaný uživatel
Tak to jsme na tom podobně
Moderátor
Pokiaľ sa jedná o poplatok ,lepšie povedané o províziu aukčnej siene tie sú od 15 do 20% u kupujúceho a cca 10-15% u predajcu,samozrejme kupujúci platí daň DPH tá sa líši v jednotlivom štáte Amerika od 4>8% EU má tuším od 9>19%.
Moderátor
S osobním převozem mám zkušenosti velmi dobré, dám si mince do peněženky a nikomu o nich nevykládám. Se zasíláním poštou už je to horší.
Například Knopik z Něměcka to dělá chytře, k zásilce přiloží kartíčku:
"O mince které jste mi zaslal nemám zájem", celníkům pak tvrdím že se mi vrátily jen moje vlastní mince. Zato Aurea mi k minci přiložila dodací list s cenou
a celnice mi k tomu napálila 300$ clo.
Registrovaný uživatel
:-D Asi navrhnu to, co dělá Knopik, i pro Aureu ;-) - pokud to projde, tak už budou příští nákupy příjemnější. Já zase dostal napáleno clo na úspěch z Heritage - radost jsem zrovna neměl.
Moderátor
Pokud jde o EU (Německo nebo Rakousko), platí se DPH v dané zemi. U zemí mimo EU (Švýcarsko nebo USA) se DPH neplatí, ale platí se při dodání zásilky na vyclívací poště; ale pouze pokud hodnota zboží přesahuje určitou hranici. Pokud zboží přebírám osobně a platím, pak platím DPH podle země, ve které jsem.
Moderátor
USA to súhlasím s platbou pri dodaní zásielky,nastala už zmena pri Švajčiarsku nakoľko vstúpilo do Schengenu.....
Moderátor
Se Švýrarskem nekomunikuji, takže je to možné. A ještě k USA - záleží na konkrétním státu, v některých DPH není.
Registrovaný uživatel
Když jsem kupoval mince ve Statech, tak tam napsal - Numismaticky material ke studiu.
Kdykoliv mi něco šlo z USA, napsali jednoduše dárek za XY nebo bez ceny, nikdo nelhal a prošlo to pohodlně...
Moderátor
Kdyz to jde obycejnou postou tak to vetsinou projde bez problemu,jednou mi teda odchytli mp3 prehravace (bylo jich asi 10ks) sice bylo napsano gift,ale proste na rtg videli obsah takze mi to zdanili a proclili.Pokud to jde pres prepravni sluzby(FedEx,UPS atd) tak sem doplacel clo a dph vzdycky.Bezcelni limit je tusim 150Eur.Pochopitelne to plati pro zasilky ze zemi mimo EU.

Dracek napsal
Kdykoliv mi něco šlo z USA, napsali jednoduše dárek za XY nebo bez ceny, nikdo nelhal a prošlo to pohodlně...
Registrovaný uživatel
Aha - všem díky - příště tedy místo Fedexu radši USPS.
Moderátor
Z USA je určitě lépe přes USPS než přepravky typu FedEx, UPS nebo DHL. Vím, co je to za problémy, když třeba posíláme vadný materiál na opravu; náhradní díly máme ve zvláštním celním režimu, takže se proclí jenom to, co se skutečně spotřebuje.
Registrovaný uživatel
No já mám zkušenost, že na zlaté mince se v rámci evropské unie DPH nepaltí, takže zůstává jen aukční přirážka ( 10 - 15 %), pokud se jedná o minci z jiného kovu tak se připočítává 7 - 10 % ( aukční přirážka je i z DPH). Bohužel mi někdo někdy řekl, že ve Švýcarsku není CLO problém a nakonec jsem ho stejně platil, bylo to 10% a to jen proto, že se jednalo o zlato ! ! !

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Sběratel.com » Co se jinám nevešlo » Clo+daně ze zahraničí

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1