Moderátoři: smith

Nebyl jsem tam ale jestli se tohle dá už zároveň považovat za výsledky tak 25.000 + %.
http://www.nume.cz/cns-praha-68/kategorie/cns-praha-68-3?itemGrid-paginator-page=4

Na jiném místě jsem kritizoval nabídku mincí pražské pobočky. V současnosti jsou již zvěřejněny výsledky a při této příležitosti bych každému doporučil, aby si prohlédl na fotografiích nabízené položky a zamyslel se nad deklarovaným popisem a skutečným stavem mincí, který se nechá celkem přesvědčivě odvodit. Pak se nemůžeme divit, že se poměrně velký počet položek neprodal a to ať již z důvodu naprosto přehnaných vyvolávacích cen ve vztahu ke skutečné zachovalosti nebo z důvodu poměrně malého zájmu kupujících, kteří nepřijeli nebo daný předražený sortiment ve špatné zachovalosti odmítali dražit. Nebýt zde pár začínajících zájemců, celkový výsledek v prodejnosti by byl ještě horší. Ještě před nedávným časem byl sál například při dražbě mincí FJI plný a docházelo k velkým soubojům v zájmu. Včera byl sál poloprázdný (a to je napsáno velmi nadneseně) a část položek se prodala pouze za vyvolávací ceny nebo nikdo neprojevil zájem. Ještě mě bude zajímat, kolik včera prodaných položek se v následující aukci objeví v nabídce znovu. Je nepochopitelné, jak největší pobočka ČNS přišla při pořádání pobočkových aukcí o své jméno a svým výkonem se zařadila na roveň mnohem menších poboček.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Mám stejný názor jako "petr1596", pokud je "Evropa1" členem ČNS (a to asi je) a navíc, není snad také členem pražské pobočky?, o které píše své kritické příspěvky.
Já osobně se také ptám, co jako člen ČNS udělal pro to, aby se poměry na aukcích pražské pobočky a po případě i na dalších aukcích jiných poboček ČNS zlepšily?

Evropa1 jasně píše o stavech a mám dojem, že nepatří mezi ty co připravují aukci jakékoliv pobočky ČNS, takže může psát jen slohová cvičení, bohužel.
Z různých diskuzí jsem přesvědčen, že sem organizátoři některých aukcí přispívají, tak by nám ty stavy mohli objasnit.

Mozna je to uplne mimo a nechci nikoho omlouvat, ale nekdy mam pocit, ze nekteri sberatele, kteri sbiraji uz par desitek let, jsou zamrzli nekdy v 60-80 letech minuleho stoleti, kdy kvalita (alespon u antiky) byla o jeden ci dva levely pod kvalitou, kterou si muze sberatel dovolit dnes. A kdyz takovy sberatel bude hodnotit mince v aukci (nerikam, ze tam takovy je, ja Prahu neznam, jen hypoteticky), on to ani nemusi delat schvalne, ale kdyz 30 let pro nej byla dana mince kvality 1, tak proste nebude ted psat 3. S timto pohledem na kvalitu jsem se uz sam setkal nekolikrat.

Myslím,Tovy že tohle jsi napsal úplně přesně,a netýkalo se to pouze aukcí pražských.
Sám jsem tyto mince v te době kupoval,..dost dobře pamatuji co vše se dalo koupit pod udanou zachovalostí 1/1..
V nynější době sice nechci posuzovat uváděnou kvalitu u tuzemských aukcí,protože 99% dražím venku,ale domnívám se stejně jako ty,že tenhle nadhodnovací trend z minulosti může leckde přetrvávat.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.