Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Numismatika aukce » ČNS Praha 2016

Vykupminci.cz
Numisargo

ČNS Praha 2016

Moderátoři: smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Zdravím. Nebyl někdo na dnešní aukci v Praze a nevěděl by, jak se vydražila položka č. 529? Tolar Ferdinand I. 1558. Díky za případnou odpověď
Registrovaný uživatel
Nebyl jsem tam ale jestli se tohle dá už zároveň považovat za výsledky tak 25.000 + %.
http://www.nume.cz/cns-praha-68/kategorie/cns-praha-68-3?itemGrid-paginator-page=4
Registrovaný uživatel
To právě nebude konečná cena, ty budou nejdříve v pondělí....
Registrovaný uživatel
Na jiném místě jsem kritizoval nabídku mincí pražské pobočky. V současnosti jsou již zvěřejněny výsledky a při této příležitosti bych každému doporučil, aby si prohlédl na fotografiích nabízené položky a zamyslel se nad deklarovaným popisem a skutečným stavem mincí, který se nechá celkem přesvědčivě odvodit. Pak se nemůžeme divit, že se poměrně velký počet položek neprodal a to ať již z důvodu naprosto přehnaných vyvolávacích cen ve vztahu ke skutečné zachovalosti nebo z důvodu poměrně malého zájmu kupujících, kteří nepřijeli nebo daný předražený sortiment ve špatné zachovalosti odmítali dražit. Nebýt zde pár začínajících zájemců, celkový výsledek v prodejnosti by byl ještě horší. Ještě před nedávným časem byl sál například při dražbě mincí FJI plný a docházelo k velkým soubojům v zájmu. Včera byl sál poloprázdný (a to je napsáno velmi nadneseně) a část položek se prodala pouze za vyvolávací ceny nebo nikdo neprojevil zájem. Ještě mě bude zajímat, kolik včera prodaných položek se v následující aukci objeví v nabídce znovu. Je nepochopitelné, jak největší pobočka ČNS přišla při pořádání pobočkových aukcí o své jméno a svým výkonem se zařadila na roveň mnohem menších poboček.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Registrovaný uživatel
No tak ještě pár takových příspěvků a na ty aukce menších poboček by tě pak taky nemuseli pustit....zeptej se sám sebe, co jsem já udělal pro čns? Kromě těchto slohových cvičení co sem dáváš.
Registrovaný uživatel
Mám stejný názor jako "petr1596", pokud je "Evropa1" členem ČNS (a to asi je) a navíc, není snad také členem pražské pobočky?, o které píše své kritické příspěvky.
Já osobně se také ptám, co jako člen ČNS udělal pro to, aby se poměry na aukcích pražské pobočky a po případě i na dalších aukcích jiných poboček ČNS zlepšily?
Registrovaný uživatel
Evropa1 jasně píše o stavech a mám dojem, že nepatří mezi ty co připravují aukci jakékoliv pobočky ČNS, takže může psát jen slohová cvičení, bohužel.
Z různých diskuzí jsem přesvědčen, že sem organizátoři některých aukcí přispívají, tak by nám ty stavy mohli objasnit.
Registrovaný uživatel
Mozna je to uplne mimo a nechci nikoho omlouvat, ale nekdy mam pocit, ze nekteri sberatele, kteri sbiraji uz par desitek let, jsou zamrzli nekdy v 60-80 letech minuleho stoleti, kdy kvalita (alespon u antiky) byla o jeden ci dva levely pod kvalitou, kterou si muze sberatel dovolit dnes. A kdyz takovy sberatel bude hodnotit mince v aukci (nerikam, ze tam takovy je, ja Prahu neznam, jen hypoteticky), on to ani nemusi delat schvalne, ale kdyz 30 let pro nej byla dana mince kvality 1, tak proste nebude ted psat 3. S timto pohledem na kvalitu jsem se uz sam setkal nekolikrat.
Registrovaný uživatel
Myslím,Tovy že tohle jsi napsal úplně přesně,a netýkalo se to pouze aukcí pražských.
Sám jsem tyto mince v te době kupoval,..dost dobře pamatuji co vše se dalo koupit pod udanou zachovalostí 1/1..
V nynější době sice nechci posuzovat uváděnou kvalitu u tuzemských aukcí,protože 99% dražím venku,ale domnívám se stejně jako ty,že tenhle nadhodnovací trend z minulosti může leckde přetrvávat.
Registrovaný uživatel
Tady toto zřejmé nadhodnocování kvality pak vede k tomu, že se zájemci bojí posílat limity na nevyfocené mince. Když vidí, že ty vyfocené jsou v průměru cca o 2 stupně horší, než je napsáno. :evil: :evil: :evil:
Registrovaný uživatel
petr1596 napsal
No tak ještě pár takových příspěvků a na ty aukce menších poboček by tě pak taky nemuseli pustit....zeptej se sám sebe, co jsem já udělal pro čns? Kromě těchto slohových cvičení co sem dáváš.


Tak to byla opravdu reakce hodna člověka, který nereaguje na napsané, nezamyslí se nad textem, ale okamžitě kritika napadne ve smyslu, nejseš v ČNS aktivní, tak drž hubu, nekritizuj a dej si bacha, abychom ti neomezili tvá práva.

V článku jsem pouze napsal fakta, která jsou všeobecně známa a sobotní stav v neúčasti a názory některých přítomných lidí tomuto významu v napsaném článku dávají za pravdu. Proto si nehrajme, že je vše v pořádku a nestrkejme hlavu do písku. Kdyby sis poslední větu, která srovnává pražskou pobočku s pobočkami menšími pořádně přečetl, pak z ní jasně vyplývají jistá fakta, kterými malé pobočky nekritizují. Pražská pobočka je uvnitř ČNS největší, má nejvíc členů, v pražské aglomeraci je jistě nejsnažší přístup k aukčnímu materiálu, ale bohužel všechny tyto výhody tato pobočka ztratila a v nabídce materiálu klesla na úroveň menších poboček. Tím nekritizuji malé pobočky, pouze říkám, že s ohledem na některé okolnosti nejsou schopny tyto pobočky sehnat do svých aukcí takový materiál, jako některé větší soukromé aukční domy nebo takový, který by ze své podstaty měla sehnat pražská pobočka.

Já jsem dlouholetý člen ČNS a ze své podstaty členství mám právo říci svůj názor a to bez ohledu, jestli jsem aktivním funkcionářem nebo nikoli. Nikde není psáno, že kritizovat může pouze aktivní člen a ostatní neaktivní musí být ticho.
Samozřejmě bychom se měli všichni podílet na některých aktivitách, které by vedly k lepšímu fungování celé ČNS. Bohužel nad některými nešvary již spousta lidí zlomila hůl a nehodlají se po nedobrých zkušenostech dále
zapojovat. Například pořádání aukcí není jednoduchá záležitost, ale na druhé straně, když někdo poukazuje na neseriozní posuzování kvality, nemůže být za tuto snahu kritizován a nemůže mu být vyhrožováno, že mu budou zkrácena jeho práva. To mě již opravdu připomíná doby minulé. Pokud máš na moje členství výhrady z ohledu neplnění povinností, jistě máš právo na tuto skutečnost upozornit dané orgány a tímto tě vyzývám, abys tak učinil.

Nedávno jsem slyšel jednoho věřícího člověka, který řekl názor, že je nevěřící, věřící. Možná to v první chvíli vyzní jako jistá nelogičnost, ale je v tom kus pravdy. Ten člověk je věřící, ale nepotřebuje ke své víře kostet. To samé, znám několik členů ČNS, kteří nemají nutkání být funkcionáři společnosti, nejsou ve strukturách poboček aktivní, ale smyslem jejich práce je normální numismatická ochota pomáhat nezištně drhým. Ano, tato činnost mě je bližší a snažím se svým dílem pomáhat druhým členům společnosti, když ve svém okolí nemají někoho druhého, kdo by jim pomohl. Já jsem spíše zastáncem numismatického zájmu v užším historickém období a v tomto kontextu se snažím dělat vše proto, abych dokázal některé numismatické otázky zpracovat nebo otevřít diskusi nad jejich řešením. Snažím se opravovat chyby v numismatické literatuře, registrovat nepopsané ražby a vyřazovat ze seznamů ražeb mince, které sem byly zařazeny omylem a to vše na naprosto seriozních základech, které jdou doložit. Jsem velkým zastáncem zdokumentování nalezených pokladů. V této otázce se mě již také podařilo některé nálezce nasměrovat na lidi, kteří nálezové okolnosti popíší. Bohužel je to snaha velmi nelehká, protože je spousta lidí (i členů ČNS), kteří o této problematice pouze mluví, ale když se dostanou k pokladu, jejich předsevzetí zmizí a řídí se pouze podle zištných důvodů. Nedávno jsem poznal člověka, který budoval celý život sbírku grošového a tolarového období s dotazem, kde by ji mohl nejlépe prodat. Jsem rád, že neskončila u Raucha, ale doporučil jsem mu jednoho mladšího sběratele, který bude v jeho díle pokračovat. Tak to je má činnost jako člena ČNS, která se neodvíjí od aktivního členství. Jestli dělám pro numismatické hnutí málo nebo je má činnost potřebná, to musí ohodnotit druzí.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Registrovaný uživatel
Ze sa na to udavanie stavu a kvality predajcovia nevy*eru . nech slahnu do katalogov ci aukcii , popr. na net poriadne kvalitne fotky a posudenie nech si spravi kupujuci podla seba
_______________
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Registrovaný uživatel
Všechno je to trh. Prodávající chce co nejlépe (nejdráže) prodat, kupující co nejlépe koupit. Bohužel se v zájmu prodávajících často zamlčují lecjaké vady, stav zachovalosti se nadhodnocuje. Na jednu stranu to chápu, na druhou stranu oceňuji, že jsou firmy a sem tam i některá pobočka ČNS, kde hodnotí kvalitu opravdu seriózně.
S těmi fotografiemi na internetu je to dobrá myšlenka, ale spíše hudba daleké budoucnosti. Ono to totiž není "v zájmu prodávajících", všechno fotit. Často se díky nadhodnocené kvalitě v popisu prodá mince lépe bez fotky a kupujícímu nestojí za tu námahu to reklamovat. Možná kdyby byli korespondenční účastníci aukcí (limitenti) důslednější a položky neodpovídající popisu reklamovali, rozmysleli by si pořadatelé aukcí, zda riskovat vracení třeba 30-50% limitů, nebo zpřísnit měřítka pro určování a popis položek v katalozích.
BTW: máte někdo povědomí, jak je to s prodejem materiálu jinde ve světě? Pořádají i jiné "numismatické společnosti" aukce? On možná ten trh směřuje k tomu, že obchod bude v rukách firem a nikoliv zájmových - neziskových organizací i v Česku...
Ale i tady je to o trhu a "uvědomělosti" členů Společnosti. Aby kterákoliv pobočka, vč. té pražské, mohla uspořádat kvalitní aukci, musí mít dodavatele materiálu. A kdo jiný, než členové pobočky by měli ten materiál dodat? Pražská pobočka dlouho těžila z toho, že měla kvalitní nabídku, bó jí dodávali i členové jiných poboček, kterým pochopitelně šlo o co nejlepší prodejnost, kterou Praha měla a stále ještě ve srovnání s menšími pobočkami má. Vyrostla jí ale konkurence - nejen co do nabídky, ale zejména co do kvality popisu a měřítek třeba i té zachovalosti. Většině členů ČNS - dodavatelů materiálu - nezáleží na ČNS, nezáleží jim, zda jejich pobočka (nebo i pražská pobočka) bude nadále pořádat aukce. Záleží jim na tom, aby se jejich materiál prodal za nejvyšší cenu a tak ho dají do aukce kvalitnějšímu prodejci. Je to konkurence a ryze konkurenční prostředí a podle toho se to všechno chová.
Angažovanost členů ČNS je chvályhodná, nicméně není podmínkou nutnou pro možnost vyjadřováni se k chodu ČNS - to je základním právem každého člena. Znemožnění účasti na nějaké pobočkové aukci řádnému členovi ČNS, by myslím bylo důvodem k disciplinárnímu řízení s takovou pobočkou...
Registrovaný uživatel
Ano vše je o konkurenci a při této příležitost by byla zajímavá anketa členů ČNS na otázku, do které tuzmské aukce by dali svojí sbírku, pokud by ji prodávali. Možná bychom se divili, kolik členů jednotlivých poboček by nedalo své poklady do své domovské pobočkové aukce a možná vysoké procento členů by upřednstnilo i konkutenční soukromé dražitele. To také asi o něčem vypovídáí, přinejmenším o nedůvěře k pobočkovým aukcím, která z něčeho vychází.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Registrovaný uživatel
Spíš by byla zajímavější otázka: kolik členů by celá ČNS měla pokud by členství nebylo podmínkou k účasti na aukcích resp. možnosti dražit? Časy „stolních společností“, myslím tím spolky založené na reálném/fyzickém setkávání členů, jsou dávno pryč. Netvrdím, že nejsou další alternativy, ale několik set členů by to asi nebylo…
Registrovaný uživatel
Já znám i takové členy, co dají lepší věci raději k Rauchovi nebo ke Kunkerovi. :roll: :roll: :evil: :twisted:
Evropa1 napsal
Ano vše je o konkurenci a při této příležitost by byla zajímavá anketa členů ČNS na otázku, do které tuzmské aukce by dali svojí sbírku, pokud by ji prodávali. Možná bychom se divili, kolik členů jednotlivých poboček by nedalo své poklady do své domovské pobočkové aukce a možná vysoké procento členů by upřednstnilo i konkutenční soukromé dražitele. To také asi o něčem vypovídáí, přinejmenším o nedůvěře k pobočkovým aukcím, která z něčeho vychází.
Registrovaný uživatel
Kvalitního sběratelského materiálu je velmi omezené množství a pokud je na našem území rozčleněn prodávaný materiál do spousty aukcí, pak se jedná ve své podstatě o velký počet aukcí s velmi omezenou nabídkou. Podle mého názoru by měly sběratelské aukce pořádat soukromé subjekty, které by na našem území pořádaly velmi omezený počet aukcí na odpovídající úrovni. Bylo by to asi ku prospěchu. Z ČNS by se stala odborná společnost, která by združovala pouze členy, kteří mají o tuto práci zájem a věnovala by se publikační a vědecké činnosti. Takto to myslím funguje například v Rakousku. Ano jejími členy by byl pouze omezený počet členů.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Registrovaný uživatel
No nevím proč bychom si nemohli dělat aukce pro naše členy v rozsahu a kvalitě v jaké je v HK děláme. Pro nejnáročnější sběratele je zde možnost kupovat v zahraničí nebo v Praze na soukromých aukcích. Ty se našeho spolkového života netýkají, u nás si každý našel svůj obor sbírání a je to i o osobním setkávání. Nevím proč by měla čns sdružovat jen odborníky, ve spolku jsou osoby více či méně fundované a také i začátečníci. Každý tam má své místo, ty sedíš Josefe doma, prohlížíš si aukční nabídky ze zahraničí, sem tam něco koupíš a hromadíš to na kupu. Já tě za to nekritizuju. Nevím proč šiješ na plno tady do nás a ostatních, kteří se starají o kulturní vyžití a zábavu ostatních. Zkus udělat nějakou poutavou přednášku o mincovnictví Františka II., rádi ti dáme prostor. Rozhodně tím oslovíš víc lidí než tady těmi nekonečnými traktáty.
Registrovaný uživatel
Petře to nebylo šití do malých poboček, právě naopak jsem konstatoval stav, který se týkal naší největší pobočky, který vyústil z přehlížení jisté části sběratelské obce z dob, kdy měla pražská pobočka monopol. Dnes je konkurence a pražská pobočka pouze sklízí ovoce minulého chování. Má reakce se vztahovala pouze k tomuto stavu a jistému šoku, kam až naší největší pobočku lze přivézt.
Kritika k některým činnostem, některých poboček nevyplývá pouze z mého pera, ale je celkem všeobecně známá a přihlašuje se k ní velká část členů. Společnost by měla chránit své členy na všech úrovních, ale děje se tak vždy? Nejsou známy některé nemorální věci, které se v některých pobočkách dějí? Bohužel většina to ví, ale nikdo si nechce pálit prsty. Otázka kvality je velmi háklivým tématem, ale nelze se kritice na toto téma divit, protože když vyrazí kolega z Ostravy do Prahy na aukci, věnuje své zálibě celou sobotu, cestovné ho stojí poměrně podstatnou finanční částku a v osm hodin je mu jasné, že celá jeho snaha jde v niveč a to pouze z důvodu, že někdo nadhodnotil nehorázným způsobem nabídkový materiál. Nedivme se, když se jednalo o případného zájemce, že tento člověk po této zkušenosti nebude mít snahu rozšířit naše řady. Navíc, když slyší, že například, když Praha, pak Aurea má kvalitnější nabídku. Ona totiž každá hůl má dva konce a každá kritika nemusí být pouze kritika za každou cenu.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
« Poslední úpravu provedl(a) Evropa1 v 11. 4. 2016, 13:51. »
Registrovaný uživatel
Tak si procházím výsledky ČNS Praha a u medailí s portrétem Masaryka mne zarazila položka 2302:

http://www.numismatika.cz/web/CNS-Praha/P068_Katalog/068kat2301.htm

Ač tedy asi s trikolorou a sponkou se vyskytuje málo (většinou jen samotná medaile s ouškem) tak bych čekal cenu kolem 500,- Kč.
Nebyl jste někdo v sále zda to šlo za limit nebo tam byla "bitka" dvou lidí?
Registrovaný uživatel
Mašlička je mašlička :P :P :P :mrgreen: :mrgreen: :twisted: :twisted:
Ševci napsal
Tak si procházím výsledky ČNS Praha a u medailí s portrétem Masaryka mne zarazila položka 2302:

http://www.numismatika.cz/web/CNS-Praha/P068_Katalog/068kat2301.htm

Ač tedy asi s trikolorou a sponkou se vyskytuje málo (většinou jen samotná medaile s ouškem) tak bych čekal cenu kolem 500,- Kč.
Nebyl jste někdo v sále zda to šlo za limit nebo tam byla "bitka" dvou lidí?
Registrovaný uživatel
Tak jsem si prohlížel nabídku čns Praha a od Maxmiliána přes Rudolfa a dál mi příjdou ceny na kvalitu drobné mince totálně ulítlé....
Registrovaný uživatel
Taky jsem tam na par veci koukal a zarazilo me u polozky 991 a 992 kde prvni polozka ma hodnoceni 2/2 a vyvolavacka je o 500,- vetsi nez u druhe polozky ktera ma hodnoceni 1/1. Hlubsi rozdeleni dle S.J. neni, tudis to asi pokladaji za totozny kus. Tak ze by patina zvedla cenu oproti lepsimu stavu?! A propo, chystate se tam nekdo? Nejsem clenem ale mel bych tam o par polozek zajem, tak kdyby se nekdo nasel kdo se ochotne domluvi na nejake forme koupe, nebo by me vzal sebou? pokud je to mozne.
Registrovaný uživatel
Zdravím,nevíte někdo,jestli se dá limit na zářijovou aukci zaslat emailem?Jako je to běžné u ostatních aukcí ČNS.Nebo jen dopisem.Nikde jsem nenašel u aukce kontakt(email).Děkuji
Registrovaný uživatel
přes nejmenovanou stránku se přeci dá přeci limitovat online...

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 > »

Sběratel.com » Numismatika aukce » ČNS Praha 2016

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1