Dobry den,
jaky bych jste poradili mi detektor.
Muzete poradit kde s tim nejlepe pracovat
co k tomu potrebuju. potrebuju kopat?
a taky mam na to pravo nebo ne?
Detektor
Moderátoři: Bigger, Dracek, jano7B9, kacuro.
Stránka: 1
| Autor | Příspěvek |
|---|---|
|
#1 8. 1. 2012, 21:46
|
|
Registrovaný uživatel
![]() Registrován: Pro 2011
|
|
|
#2 8. 1. 2012, 23:42
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dento: zalezi na to, co chces hledat a kolik chces do nej investovat. Skvela stredni volba je treba Tesoro Tejon od Cortese, takovy skoro universal a stoji kolem 17K, levnejsi C.Scope 3 nebo Golden Mask jsou slusne na hloubku. Pokud chces investovat vice a chces hloubku, tak treba e-trac. Ja mam Deus XP, ten je mimo jine nejlehci, dobry na drobot, ale za to ale stoji skoro 40K.
|
|
#3 8. 1. 2012, 23:53
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tovy: jen pro zajimavost (hledac nejsem a ani se jim neplanuju stat) - co je mysleno tou hloubkou. Bavil jsem se nedavno s jednim znamym hledacem a docela me prekvapilo, do jak relativne male hloubky se s detektorem dostane...
|
|
#4 9. 1. 2012, 10:18
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Hloubkou se mysli dosah detektoru do hlouby, kde jeste chyti signal. Samozrejme vlny poslane detektorem prostupuji zem jen castecne a po chvili s vytlumi. Vetsinou mensi frekvence = vetsi hloubka, ale zase problem s malymi mincemi. Minci vetsinou najdes do 20 cm, greslicku do 10cm, vetsi minci treba do 30, ale i tak je to v pohode, protoze predstav si, ze mas na poli 100 signalu a musel by's kopat do pul metru. Vsak oni pristi rok to pole zase obrati
![]() |
|
#5 9. 1. 2012, 10:58
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tech 30cm je presne co kolega zminoval - coz mi prislo celkem malo (ale nevidim do toho). Pole se samozrejme rozora, ale pri hledani na jinych mistech (napr. lesni cesta kde nasel nejake mince) tak tam po par set letech bude urcite vyssi vrsta nez 30cm podle me. Tak tam aspon ty mince zustanou pro dalsi generace
... |
|
#6 9. 1. 2012, 11:53
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zkus si zjistit, o kolik cm se může "ponořit" mince za sto let v lese do půdy. A budeš se divit, jak je to málo. Takže za tisíc let je furt šance minci v lese dohledat. Těch 30cm dosahu je hódně dobrej detektor. A opravdu to není málo. Vem si, že to je na jednu minci. Když budeš mít pohromadě třeba 10 mincí, jsi najednou třeba až na půl metru...
|
|
#7 9. 1. 2012, 12:24
|
|
Registrovaný uživatel
![]() Registrován: Pro 2011
|
nevite nahodou jak se v Cesku casto objevuje minci?
|
|
#8 9. 1. 2012, 13:10
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
krokodill: to sice ano, ale pokud se bavime o depotu tak ten uz puvodne sel nejaky ten centimetr pod zem, tudiz po dejme tomu 600 letech uz to hloubeji bez 30-40 cm muze byt bez problemu (bych cekal). Na druhou stranu tu ale samozrejme jsou nahodne ztracene mince nebo depoty nekde v miste kde je casta orba/eroze/odplaveni pudy, atd. (posledni byl ten pripad s lesni cestou u kolegy)...
|
|
#9 9. 1. 2012, 13:35
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tak tu neznám. Ale jelikož je asi méně známá, tak se tady asi moc často nebude objevovat... xjert, pokud se budeme bavit o jednotlivých mincích, tak velmi kvalitní detíky vezmou malinkatou minšišku typu fenik, či denár maximálně do 15-20cm, ale spíš těch 15cm. Detektory střední třídy už budou mít problém s těmito mincemi okolo 10cm. Pokud to bude např. sockoruna, tak opět - kvalitní detík si s ní poradí někdy i nad 35cm a detík střední třídy kolem 25cm. O detektorech za pár korun se nemá cenu ani bavit. Já jsem zkoušel, v jaké hloubce ještě spolehlivě vezmu tolar a v případě, že bude rovně uložený, tak se mi spolehlivě hlásil ještě kousek nad 45cm (větší díru už jsem byl líný kopat ) A ztracené mince se do takovéto hloubky mohly dostat jedině orbou, kde se ale po pár letech zase můžou orbou dostat k povrchu, nebo tou erozí, ale tam je to holt už v háji...« Poslední úpravu provedl(a) krokodill v 9. 1. 2012, 13:36. » |
|
#10 9. 1. 2012, 13:54
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
krokodill: dik za vysvetleni. Uz jen proto se ze me hledac nejspis nestane
. Ale ta radost kdyz clovek neco najde (nejlip z obdobi, ktere sbira) urcite musi stat za to... |
|
#11 9. 1. 2012, 14:31
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
S depoty je to slozitejsi. Vetsina depotu, pokud to nebyl vytraceny vacek, byla uz puvodne zahrabane treba pul metru pod zem. Myslim hlavne takove ty hrncove. Ty se nachazeji prave nejcasteji kvuli orbe - provlhne puda, radlice se zabori misto 30cm do 60 cm a na povrch vyloupne kus hrnce s mincemi. V lese neco takoveho najit je naprosta vyjimka, tam spise nejake ty mensi deputky z vacku, nebo treba vojaci pred bitvou si zahrabavali svuj zold ne moc hluboko.
Hloubka veci take zavisi na spousta vecech. Zajimave i tam, jde je smiseny ci listnaty les, kde listi udela vrstvu, jsem nachazel veci z doby bronzove i v 10 cm a to je defacto 2500+ let. A nalezy minci - zavisi to na zkusenosti, na detektoru a i na miste. Jsou hledaci, kteri treba maji prumer jeden stribrnacek na hledani (2 hodky). Ale jsou takovi, kteri po 2 letech hledani nasli svuj prvni stribrnak. Medaku je docela dost, ale ty jsou vetsinou ve velmi spatnem stavu. Lidi, co najdou jen nekolik stribrnaku za rok je naprosta vetsina. Spousta hledacu to rzy vzdava, nebo chodi jednou za par mesicu, protoze nic nenachazeji. |
|
#12 9. 1. 2012, 14:37
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
A jak víš, že tam před 200, 300 lety nebylo pole? ![]() |
|
#13 9. 1. 2012, 14:56
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
U nekterych veci jsem si skoro jisty
Samozrejme jsem ty nalezy konzultoval s archeology. Ale treba takovych bronzovych sipek jsem v lesich nasbiral nekolik, skoro vzdy mezi 10-15cm (jsou male) a pochybuji, ze by byly vsude pole. Sem tam jo, ale ja mluvim o lesich treba 2km od nejblizsi vesnice.Ale pokud to neni mocalovita puda, tak co se stane? Listi opada, zetleje, udela vrstvu, ziviny se postupne vsakuji do zeme a stromy to zase vytahuji nahoru. Navic dost pudy je splavovano erozi. I v lesich. Samozrejme v raselinistich ci tam, kde se usazuje splavovana puda, mohou byt nalezy v nekolika metrech ![]() |
|
#14 9. 1. 2012, 15:57
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
dle serózních výzkumů je průměrný přírůstek zeminy cca 1cm/100 let. Takže ztráty za posledních 1000 let mohou být třeba i do 10 cm. Samozřejmě velmi záleží na různých okolnostech eroze a pod. Ale překvapivě ty mince nemusí být ani hluboko :-)
|
|
#15 10. 2. 2012, 15:15
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Nazdar, potreboval by som poradiť s kúpou detektoru ...známy mi poradil aby som si ako začiatočník kúpil "Garrett ACE 250" mne sa aj pozdáva, čo to som o ňom prečítal, vyzerá byť pre mňa vhodný. Zatiaľ najlacnejší som našiel za 209 € vedel by niekto o lacnejšom? Ďakujem
![]() |
|
#16 10. 2. 2012, 15:35
|
|
Moderátor
![]() Registrován: Říj 2006
|
janicek: na Slovensku je hledání detektorem trestný čin, za který můžeš sedět
![]() |
|
#17 10. 2. 2012, 15:51
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ako kde. Doma na záhrade môže hľadať deň a noc, až do omrzenia. |
|
#18 10. 2. 2012, 17:04
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Veď ja chcem len nájsť čo som v detstve po horách postrácal
![]() |
|
#19 10. 2. 2012, 19:46
|
|
Moderátor
![]() Registrován: Ún 2010
|
To je dobrá hláška.......jasné...! |
|
#20 10. 2. 2012, 19:48
|
|
Moderátor
![]() Registrován: Ún 2010
|
Fakt??? Tak to jsem zase měl štěstí...... ![]() |
Stránka: 1
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky ·
RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1

) A ztracené mince se do takovéto hloubky mohly dostat jedině orbou, kde se ale po pár letech zase můžou orbou dostat k povrchu, nebo tou erozí, ale tam je to holt už v háji...

Tak to jsem zase měl štěstí......