| Autor |
Příspěvek |
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dobrý večer, může mi někdo pomoct s oceněním známek Deutschösterreich a Österreich? Na některých jsou znalecké značky a zdá se mi že jsou vytištěné i na odlišném typu papíru, rád bych, aby mi někdo poradil, o co by mohlo jít.  Přikládám foto. Mám rovněž doplatní známku ČSR z roku 1919 a je na ní Rakouskouherské razítko 4.10.1920 se jménem poš. úřadu Bechov...? Německý nápis je vylámaný. Zajímal by mě váš názor, jestli se jedná o nějaké maché, anebo regulérní celistvost. Děkuji. Obrázky:    
|
|
|
|
|
Moderátor
|
No ja tam znalecké značky nevidím, skôr majetnícke. K tomu doplatnému: je to bežné znárodnené razítko vlámaním nemeckého názvu. P.S.: A nejde o celistvosť, ale o pečiatkovanú známku. Celistvosť by bola, keby známka bola na obálke, alebo inom poštovnom dokumente.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Díky za zájem a odpověď. Víte, mě by zajímalo, jakou mají ty známky cenu podle katalogu, protože zrovna tyhle katalogy nemám  Co se týká toho razítka, tak ok. máte pravdu, jedná se o běžnou záležitost a i já jsem takových razítek už několik na emisy hradčanech viděl. Je to otázka záliby, jestli máte takové známky na prodej, tak je za 10-20 Kč. ks. od vás koupím. Ptal jsem se na to, jestli jste už někdy vůbec takouv kombinaci a to slovo kombinaci znova opakuju, známky ČSP I a Rkouskouherského razítka viděl. Děkuji za váš zájem a odpověď.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Videl. Zberatelia známok prvej republiky sa s nimi bežne stretávajú..... 10-20 Kč za kus takýchto známok je veľa. V razítkovanom stave majú hodnotu iba niekoľko korún (okrem pár výnimiek samozrejme).
|
|
|
|
|
Moderátor
|
betr napsal Ptal jsem se na to, jestli jste už někdy vůbec takouv kombinaci a to slovo kombinaci znova opakuju, známky ČSP I a Rkouskouherského razítka viděl. Děkuji za váš zájem a odpověď.
No približne do r. 1920 iné pečiatky na prvých československých známkach ani moc nenájdete.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dík za vysvětlení, jestli máte nějaké naprodej s razítkem 1920 na známce ČSP I ,nebo stím obtiskem z poštovních formulářů http://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/potisk-papiru-na-hradcanech-10740 ppř. celý formulář se známkou na prodej, tak bych to od vás koupil. Můžete mi říct, o co se jedná s tím typem papíru na těch horních fotkách a jakou mají asi cenu?
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Rakúskym známkam nerozumiem ani ja. Venujem sa len Hradčanským známkam. Snáď na túto vašu otázku niekto fundovanejší odpovie.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Hodně rakouských známek vydaných na začátku 20. let se vyskytuje na dvojím papíru - obyčejném bílém a silnějším hnědém.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
dejvy napsal Hodně rakouských známek vydaných na začátku 20. let se vyskytuje na dvojím papíru - obyčejném bílém a silnějším hnědém.
A je nějaký podstatnější rozdíl v ceně? Značky mám jen na jednom typu papíru.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dobrý den, chtěl bych někoho, kdo má k dispozici katalog PÚ a razítek, poprosit o info ohledně RU razítka na té doplatní známce, o jaký PÚ se jedná. Z razítka lze přečíst Bechov...? Lze zjistit do kdy daný PÚ používal razítka RU? Mohl by mi někdo doporučit nějakou literaturu ohledně těch Deutschösterreich a Österreich známek? Nebo čllánek ve filatelii, zabývá li se některé vydání tímto problémem? Zajímají mě hlavně odlišnosti typu papíru. Filatelii se věnuju 1/2 roku, čili jsem filatelistické mimino, ale sbírku co jsem zdědil bych rád doplnil a rozšířil. Děkuji za informace.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Info o tomto razítku lze zjistit v Monografii 16. díl. Literatury na rakouské známky tohoto období je více - od generálního Michla přes Michel speciál Rakousko až třeba po Austria netto Katalog.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
betr napsal dejvy napsal Hodně rakouských známek vydaných na začátku 20. let se vyskytuje na dvojím papíru - obyčejném bílém a silnějším hnědém.
Jestli mezi korunou a dvěma korunami je podstatnější rozdíl, pak ano  .
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
dejvy napsal betr napsal dejvy napsal Hodně rakouských známek vydaných na začátku 20. let se vyskytuje na dvojím papíru - obyčejném bílém a silnějším hnědém.
Jestli mezi korunou a dvěma korunami je podstatnější rozdíl, pak ano  .
Myslíte, že někdo dal před 80 ti lety své majetnické značky na na známky, které mají cenu korunu? Navíc, z toho co jsem stihl nastudovat, vím, že se v té době používalo více druhů papírů, akorát je neumím spolehlivě určit. viz. http://mladafilatelie.webpark.cz/znak1cz.htmJinak dík za tip na Monografii č. 16. Je to drahší záležitost, ale pořídím si ji.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
1. Někdo dává nejen majetnické, ale i znalecké značky na korunové známky. 2. Monografie - je otázka, čemu říkáš dražší, na Aukru ji seženeš kolem 200,- 3. Jako filatelistické mimimo radím filatelistickému miminu - Dejvymu věř 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
K těm značkám, je tam vytištěno jméno BOREK nebo BORER. Nevím jestli se jedná o značky znalecké, nebo majetnické. Hlavně vůbec netuším jakou mají ty známky cenu, protože jsem si zatím pořídil pouze 4 katalogy a sbírka obsahuje známky z celého světa. Řekl bych, že tam mám hodně různých zajímavostí. Dražší říkám tomu, že se dají sehnat oba díly té monografie za 400Kč. Hlavně to má dohromady kolem 950 str., ale myslím si, že vědět něco o razítkách je asi nutné 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Pro představu o cenových hladinách a rozdílech mezi druhy papíru ukázka z katalogu Michel: Obrázky: 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Díky za scan a pomoc. Já si stejně katalog koupit musím, jen jsem byl zvědavý, díky těm značkám, jestli nejsem náhodou boháč  , ale vidím, že značky byly otištěny na bezcenné známky. Zřejmě se jednalo o někoho, kdo si nechal vyrobit vlastní razítko a pak razítkoval všechno okolo 
|