Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Minerály » Diskusia na tému drahé kamene .

Diskusia na tému drahé kamene .

Moderátoři: grofik.

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < ... 2 3 4 5 6

Autor Příspěvek
Moderátor
Nový diamantový výbrus
Shlomo Cohen, vedúci izraelský dizajnér diamantových výbrusov, ktorý bol v roku 1982 dotovaný vývojom výbrusu diamantu Princess Cut, uviedol „Vinciho Diamant“ – 62 fazetový „pentagram“ výbrus (štandard 57 faziet) . Tento výbrus zahŕňa presné pomery duchovného pomeru – matematického vzťahu popularizovaného v knihe spisovateľa Dana Browna -Da Vinciho kód.
Nový výbrus – 62 faziet

Zdroj a foto: IDEX Staff Reporter

Štandardný - 57 fazetový výbrus

A čo je vlastne Zlatý rez? Je to rozdelenie danej úsečky na dve časti tak, aby sa pomer menšej časti a väčšej časti úsečky rovnal pomeru väčšej časti a celej úsečky. Zlatý rez je princíp, v ktorom sa prejavuje spôsob členenia, rozdelenia, proporcionalita tvaru, plochy, úsečky, ľudského tela. V prírode sa zlatý rez viaže na princíp rastu.

Kombinácia všetkých troch je základom všetkého čo je perfektne proporcionálne. Príklady použitia týchto ideálnych proporcií je chrám Pantheon v Atenách, alebo Mayský chrám slnka.

Výbrus “Vinciho Diamant“ bol zatiaľ patentovaný v Japonsku, Izraeli, Belgicku a v USA.

Pre tých, ktorí ešte nečítali knihu od Dana Browna - Da Vinciho kód, kde autor podrobne vysvetľuje problematiku zlatého rezu.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Syntetický kubický zirkon - je monokryštál kubickej modifikácie a používa sa ako náhrada diamantu pri výrobe šperkov. Má vysoký index lomu svetla ako diamant. Na rozlíšenie od diamantu sa používa metóda merania tepelnej vodivosti, pretože diamant je veľmi dobrý vodič tepla na rozdiel od ZrO2.
Tam kde je označenie cz. nie je to poznávacia značka Česka,ale pozor syntéza!!! :twisted:
Objednal som viacero druhov syntetik :) budem robit video na porovnanie CZ, moissanit a diamantov .
Dufam ze sa to niekomu zide
Registrovaný uživatel
zdravim,
nevedeli by ste mi nahodou poradit, mam doma nejake kameny po starej mame, ocino tvrdi, ze niektore z nich sa pouzivaju aj v klenotnictve, ale zial nie su oznacene, takze neviem co su zac. mali sme mensiu potopu doma a papierik, ktory bol pri nich namokol a precitat sa to uz vobec neda. neviete nahodou kde by som si mohla overit co su to zac? a potom zbrusit kde by som ich mohla ak by som potom z nich chcela prsten, alebo tak? dakujem krasne
Moderátor
Poradiť určite vieme. :shock: :roll:

Hodne záleží v ktorom regione bývate?
Nakoniec tatino má pravdu syntetické aj prírodné sa používajú v šperkárkom priemysle,ale tie prv menované majú cenu korún,desiatok korún , prírodné drahé kamene majú cenu od od korún horná hranica nie je ohraničená. ;)

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < ... 2 3 4 5 6

Sběratel.com » Minerály » Diskusia na tému drahé kamene .

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1