Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Faleristika » dotaz

Vykupminci.cz
Numisargo

dotaz

Moderátoři: Altmann, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Děkuji všem !!!
Registrovaný uživatel
O mňa nejde. Ak je záujem zo strany členov fóra tieto veci vo faleristike riešiť, tak ja sa s tým zmierim a akceptujem to. Len som sa tak zamyslel, či to sem patrí ...

bobinek – čie je to určitá dekorace (tá hviezda), v zmysle, ako dekoráciu chápe faleristika si netrúfam rozhodovať, ale môj názor je že nie. Na druhú stranu môj názor je nepodstatný ;)
Moderátor
Není nepodstatný. Ta hvězda opravdu do faleristiky nepatří. Ale jsme zde proto, abychom pomáhali.
Registrovaný uživatel
Ander napsal
Na přezce je znak ČSSR (pavéza). Ten přestal být státním znakem v dubnu 1990. Před rozdělením státu se používal jiný znak.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Je sice možné, že Hraďáci v r.1990 donášeli staré pásky a přezky i na nových Pištěkovských uniformách, jak to tu někdo psal (i když neznám jedinou fotku kde by to tak bylo), ale ty opasky na donošení měli Hraďáci za socialismu vždycky pouze zlaté! Stříbrné opasky a přezky byly vyhrazeny pro Čestnou Stráž a hudby. A k Pištových modrákům náleží pouze opasky modré nebo zlaté. :mrgreen: Zlatá přezka na stříbrný opasek NIKDY nepatří!

Proto se nic takového jak tu máte na fotkách nikdy nenosilo ;) Ale poslední rok, dva se přesně s tímhle dodatečným zkompletováním roztrhl pytel a na aukru a v inzerátech jdou dobře na odbyt. Prodává je tak dokonce i Armatex za 560Kč.
Konečně se našlo lukrativní využití pro plné sklady opasků bez přezky (tyhle pásky Galant se pořád dají koupit za 60,- a ještě v roce 2014 se dokonce prodávaly jen za 15Kč; spojte to s přezkou HS za 200,- a máte pásek za 560,- / to je vyšší nárůst ceny než u zlata - super investice :roll: ).

Pokud už jste se někdo napálili a koupili to, nezoufejte. Doporučuji to jen zase rozebrat a sehnat si k tomu tu správnou stříbrnou přezku. Za 120 až 200,- se prodávají :)
« Poslední úpravu provedl(a) long john v 27. 3. 2018, 17:11. »
Moderátor
Lze opravdu nakoupit vše, od ponožek až k tomuto. Je to opravdu nakoupené a zkompletováno. Že nepřesně, bohužel nikoho nezajímá. Děkuji a všechny, že jste to zde upřesnil.
Registrovaný uživatel
Pokud už to někdo koupil, klídek - žádná tragédie. Zboží je to originální, jenom to nepatří k sobě. K tomu opasku Galant patří třeba tahle stříbrná přezka za opravdu dobrou cenu: https://aukro.cz/prezka-hradni-straz-ceska-republika-stribrna-6920511226
Sice ji mají špatně označenou jako HS, ale je to origianál Čestná Stráž z let 1993-1997 (sám jsem to tehdy k uniformě nosil).
Nebo ji mají i tady: https://www.army-surplus.cz/detail/2283214-Prezka-spona-opaskova-hradni-straze-stribrna-original

PS: Detailní popis těchto opasků a uniforem ke kterým patřily se nalézá zde: http://cestnastraz.wz.cz/vystroj/vystroj.html :)
« Poslední úpravu provedl(a) long john v 27. 3. 2018, 22:14. »

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Faleristika » dotaz

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1