Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » Finsko?

Finsko?

Moderátoři: dejvy, elle, Zdenek Jindra.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1 2 >

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Zdravím, chtěl jsem se zeptat zda jsem určil správně (Finsko)?
A tu druhou bych poprosil o určení Vás tedy jen rok nějak ji nemohu najít (Rusko).

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Moderátor
Ano, ty první jsou finské. Tu druhou hledej mezi vydáními jednotlivých armád, jedná se o Denikinovu armádu (Jižní Rusko) z roku 1919.
Registrovaný uživatel
Díky moc :)
Registrovaný uživatel
Co jsi prosím Tě použil na určení já to nemůžu najít :(
Moderátor
Nehledej přímo mezi ruskými známkami, ale až vzadu, kde jsou vydání jednotlivých armád.
Registrovaný uživatel
Dejvy díky ale mám tady scotta v něm je jen vyobrazená a nic k ní není dodáno a druhý mám Postage Stamps Of Russia & USSR (1857-1919) a tam jsem taky nenašel:)
no to je jedno chtěl jsem ji jen zařadit a s tím mi pomohl ikanek.
« Poslední úpravu provedl(a) Aloisen v 30. 12. 2011, 20:06. »
Moderátor
Použil jsem Michel-Ost, ve Scottu toto vydání asi není.
Registrovaný uživatel
Tak už jsem to našel v (The Catalogue of The Postage Stamps of Russia 1856-1991) díky za nasměrování. Ještě bych poprosil o pomoc, zase nějak tápu a nemůžu najít:(

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Ruská Západní armáda, která bojovala proti bolševikům. Asi se ty známky prakticky vůbec nepoužívaly. Víc bohužel nevím.
Registrovaný uživatel
Díky ale moc z toho moudrý nejsem :) nikde nic ::(
Moderátor
Ve Scottu opět nejsou. Vede je asi pouze Michel, pod Západní armádou. Jak dědek psal, tak tyto jsou nevydané a levné a existují i padělky a novotisky těchto známek.
Registrovaný uživatel
Našel jsem je v katalogu Scott - jsou vedené u Lotyšska.
Moderátor
Máš pravdu, tam bych to rozhodně nehledal.
Registrovaný uživatel
No ja jsem je nehledal ve scottu ale zase v tom ruskem katalogu diky za info.
Registrovaný uživatel
Dědku ano jsou ve Scottu pod Lotyšskem a je u nich přesně to co psal ikanek. Díky
Registrovaný uživatel
Ještě by mě zajímalo kdo mi pomůže s ruskem:) podle katalogu mi je jasný že fotky budou dost málo. Je potřeba to změřit zoubkoměrem, podívat se na průsvitky a taky papír je asi důležitej zhodnotit ach jo. A já nemám jak zoubkoměr jen nějaký v katalogu myslím že nebude moc dobrý tak ani nic na průsvidky a co s papírem už vůbec nevím :))

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Ahoj, ruské známky mám rád a tak zkusím trochu poradit. První rozdělení je podle zkřížených trubek s blesky nebo bez blesků. Papír má výrazné pruhy v rozestupu asi 1,5 mm buď vodorovné nebo svislé a nebo žádné. Pruhy jdou dobře vidět při prosvícení. Zoubkoměr je potřeba jen na velké rublové známky. Malé mají rámcové zoubkování a pozdější jsou oproti starším asi o 0,5 mm vyšší. A některé známky mají na povrchu kosočtvercovou mřížku z průhledného laku. Mřížku jde vidět pod určitým úhlem dopadu světla, u vykoupaných známek bohužel moc vidět není. Snad jsem trochu pomohl, a kdyby bylo potřeba, tak rád poradím, co budu vědět.
Registrovaný uživatel
Ahoj, no ono to na těch fotkách asi není tak vidět ale už jsem je rozdělil podle těch trubek a blesků to jsem v katalogu pochopil. Chtěl bych začít těma prvníma které jsou asi nejstarší 7kop 1875-80. Pokusím se je tedy seřadit podle toho vert.a hor. papíru. A tak jak na to koukám u nich je to stejný a to vodorovný.
Registrovaný uživatel
Tak to je v pořádku. S vodorovným pruhováním jsou totiž podle ocenění v katalogu běžné. Člověk vždycky doufá že by aspoň jedna... a nic. Z těch starších vydání tam ještě asi vidím černou pětikopějku. Ta by mohla být i vzácnější varianta.
Registrovaný uživatel
Ano teď na to taky koukám ale už volají povinnosti tak se na to kouknu zítra. Jinak pár těch svislejch tam je. Zatím jsem došel k 3kop. Díky moc za rady a zítra budu pokračovat snad se k tomu dostanu. Ahoj
Moderátor
dědek napsal
Ahoj, ruské známky mám rád a tak zkusím trochu poradit. První rozdělení je podle zkřížených trubek s blesky nebo bez blesků. Papír má výrazné pruhy v rozestupu asi 1,5 mm buď vodorovné nebo svislé a nebo žádné. Pruhy jdou dobře vidět při prosvícení. Zoubkoměr je potřeba jen na velké rublové známky. Malé mají rámcové zoubkování a pozdější jsou oproti starším asi o 0,5 mm vyšší. A některé známky mají na povrchu kosočtvercovou mřížku z průhledného laku. Mřížku jde vidět pod určitým úhlem dopadu světla, u vykoupaných známek bohužel moc vidět není. Snad jsem trochu pomohl, a kdyby bylo potřeba, tak rád poradím, co budu vědět.

Jenom doplním:
U vydání 1884 je potřeba zoubkoměr i na malé známky.
Křídový podtisk se na známkách vyskytuje ve dvou polohách.
Některá razítka na těchto známkách hodnotu těchto známek zvyšují (např. z území Polska, Finska, Číny apod.).
Registrovaný uživatel
Věděl jsem, že to bude trápení ale baví mě to :D
Registrovaný uživatel
Dejvy, myslíš u známek Michel č. 29 až 36 zoubkování A a C? Pro mě je snazší prostě porovnat velikost známek.

Aloisen, trápení to není, rozlišit jdou snadno. Jenom jsou ty známky v katalozích trochu moc rozhozený. Ve sbírce si je řadím jinak.

Ta kosočtvercová mřížka by měla být u všech novějších známek na papíru bez pruhů, naopak u známek na papíru s pruhy není. Jenom u rublovek můžou být ty kosočtverce naležato. Takže není potřeba se jí moc zabývat. A není to lak, jak jsem mylně napsal, ale asi nějaká křída, jak píše dejvy.
Registrovaný uživatel
Ahoj, tak jsem zase tady:) zatím jsem došel k 70kop. a jsou tam skoro u všech všechny druhy papíru.. ale teď bych se tedy vrátil k té 5kop. u té žádné linky vidět nejsou a ani průsvitky jako u těch ostatních. Samozřejmě koukám jen okem a nepoužívám žádný přípravek:) a zoubkoměr co je v katalogu je asi jen znázorněný a nebude originál na měření. Proto přiložím fotku jestli z ní něco vyčtete jinak budu muset počkat na zoubkoměr a pak pokračovat dál. Jinak asi rok nezjistím:(

Obrázky:

Registrovaný uživatel
a kde to krome aukci muzu najit?

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1 2 >

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » Finsko?

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1