Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » Finsko?

Finsko?

Moderátoři: dejvy, elle, Zdenek Jindra.

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dento napsal
a kde to krome aukci muzu najit?

zřejmě jsi si spletl příspěvek :shock:
Registrovaný uživatel
prominte proste trosku zavidim Vasi kolekci.
Registrovaný uživatel
5 kop. na papíru bez pruhů může být z roku 1864 nebo 1865. Zoubkoměr tu není potřeba - stačí zoubkování porovnat se 7 kop. šedou/červenou. Průsvitka tam možná ani není. Všiml sis, že má jiný podtisk (římská V), než ty pozdější fialové? Každopádně pěkný nález!
Registrovaný uživatel
Dento napsal
a kde to krome aukci muzu najit?

V Praze jsou jistě pořádány filatelistické burzy, kde se nakupují a prodávají známky. Já nejsem z Prahy a tak nevím kdy ani kde burzy budou. Snad někdo jiný poradí.
Registrovaný uživatel
ted nemuzu porovnat ale az se dostanu domu kouknu i na ten podklad. jinak ta 7kop ma stejne zoubkovani? a mohl by jsi mi rict jakou ma cenu podle tveho katalogu i kdyz to prodat nechci a myslim ze se to tady nevyplati. samozrejme moc dekuju za pomoc.
Registrovaný uživatel
Ano, ta sedmikopějková by měla mít přesně stejnou velikost i zoubkování. Nevím, jak je to popsané v tom tvém katalogu. Docela rád bych se na něj podíval - mohl bych poprosit o fotku jedné stránky? V katalogu Michel 2005 má ta známka ocenění 50 €. Škoda, že je v pravém dolním rohu nějak odřená nebo pomačkaná. Katalog mám jen půjčený.
Registrovaný uživatel
Ano ten podklad je jiný, zoubkování stejné. Co se týče katalogů tak jich mám víc ale jen v pdf které bych mohl někam nahrát aby jsi si je postahoval. Ale to už jedině na mail abych tu nešířil warez. Tady je ukázka ale nejde to moc přitáhnout jinak je to ok.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Registrovaný uživatel
Díky za obrázky. Jenom v katalogu Michel je u známek z let 1864 a 1865 napsáno, že mají průsvitku - asi chyba v katalogu.
Registrovaný uživatel
no nevim kde je chyba ale jestli tedy nejaky z techto katalogu chces nekam je nahraju a adresu ti zaslu na mail
Registrovaný uživatel
To bych byl rád, díky. Mail by mělo jít poslat tady přes fórum. Včera jsem to ještě neměl povolené.
Registrovaný uživatel
Mail jsem poslal!!!
Registrovaný uživatel
Dědku a co myslíš ty je to v katalogu uvedená světlá 10kop. nebo je jen světlem vybledlá?? Prosím koukni kolik je uvedená cena v michelu pokud ho ještě máš. Díky

Obrázky:

Moderátor
Mohla by být (i když určovat barvu z fotky ...). Pokud je, má záznam 10 Mi€.
Registrovaný uživatel
to je prava?
Registrovaný uživatel
Dejvy, když na to koukám do alba mám těch 10kop. víc a asi tři jsou světlejší ale tato je docela výrazně světlá. Pravda, že i na té fotce to vidět je ale ne tak jako na světle ve dne. Díky za informace
Registrovaný uživatel
Dento já doufám že je pravá :D
Moderátor
Barevných odstínů je více; čím specializovanější katalog, tím více jich uvádí :). Kromě toho je tato známka vydaná ve dvou nákladech.
Registrovaný uživatel
Myslíš jako 1908 a 1911..... právě ta 1908 by měla být ta světlá že? No a ty odstíny určitě jsou i u mě :) tedy vypadá to tak. Když se koukneš na ty fotky co jsem vložil tak je to i trochu vidět, že v dolní řadě jsou světlejší ale ta pátá zleva je nejsvětlejší. Ale myslím že ta fotka je mizerná a nedá se to takto určit.
Registrovaný uživatel
Ještě bych se Tě chtěl zeptat na ten 1rubl s (kuponem) nějak to neumím najít. Jaká je jeho cena nebo je to stejné jako u normálních bez (kuponu)? Díky
Moderátor
Aloisen napsal
Ještě bych se Tě chtěl zeptat na ten 1rubl s (kuponem) nějak to neumím najít. Jaká je jeho cena nebo je to stejné jako u normálních bez (kuponu)? Díky

Michel uvádí pouze v poznámce, že něco takového existuje.
Ruský speciál je i oceňuje; u této konkrétní známky na 3,33 násobek známky bez kupónu.
Registrovaný uživatel
dejvy napsal
Aloisen napsal

Michel uvádí pouze v poznámce, že něco takového existuje.
Ruský speciál je i oceňuje; u této konkrétní známky na 3,33 násobek známky bez kupónu.

Díky
Registrovaný uživatel
Ono tu modrou půjde nejspíš různými způsoby zesvětlit. Ale to snad nebude případ tvých známek. Na jedné z těch světlých známek vidím razítko s datem 6. 4. 1910, takže nemůže být z roku 1911. Vybělená by spíš mohla být ta hodně světlá známka právě proto, že má jinou barvu a možná i papír je bělejší.
Registrovaný uživatel
U nižších hodnot s blesky se ještě rozlišuje, jestli podtisk je v rohu do kroužku kolem číslice (rok 1902) nebo je tam jenom oblouček a v rohu už podtisk není (rok 1905). Tohle se mi nedaří s jistotou rozeznat.
Registrovaný uživatel
dědek napsal
U nižších hodnot s blesky se ještě rozlišuje, jestli podtisk je v rohu do kroužku kolem číslice (rok 1902) nebo je tam jenom oblouček a v rohu už podtisk není (rok 1905). Tohle se mi nedaří s jistotou rozeznat.

Tak to se ti nedivím já taky ne :)
Registrovaný uživatel
Dejvy, prosím Tě mohlo by být toto razítko to Polsko?? Díky

Obrázky:

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » Finsko?

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1