Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Evropské známky » Fiume doplatní - černé číslice

Vykupminci.cz
Numisargo

Fiume doplatní - černé číslice

Moderátoři: Akir, ikanek, Pavel_III, regula_jan, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3

Autor Příspěvek
Moderátor
To se uvádí všude možně. Má to i Martinaš v tom svém specializovaném katalogu. Sice výšku uvádí 3,1 mm, ale to si tak nějak nemyslím, že je úplně změřitelné, už proto, že to mlátili ručně, takže záleželo i na síle "příklepu", nebo jak pravil vnuk Járy Cimrmana, na síle "prdnutí". A ve vzorech má právě spíš to "M" špičaté než zaříznuté. Na druhou stranu je jasné, že při tom rozptylu 13,2 - 13,6 mm někde musí být nějaký rozdíl. A já mám taky trochu seříznuté "M" odzkoušené - se ta špička mohla poškodit. Nevím, přetiskli s tím asi víc jak 10000 známek, možná až 30000. Celkový náklad ručně přetištěných známek je víc jak 67960 pro všech 6 typů a druhý je nejběžnější (i když ne u všech hodnot). Takže asi tak.
Registrovaný uživatel
Tak som napísal aj Martinašovi.Cez mail mi nemôže dať po papuli..Uviedol som výšku pretlače 3mm a šírku 13mm,tak ako som nameral.Roginovi som to nenapísal,ani som to vtedy nemal zmerané.Ozval sa (IM) až po jednom dni,čo mu mám za zlé :P a napísal mi totoká:All stamps have original type 2 hand-made overprint+pečiatka z ochoty,čo som ale vedel.Je to totiž nalepené na malej čistej envelope.
Tak kto sa potom v tom má vyznať...?
-s-
Moderátor
Martinaš by tomu měl rozumnět, má to určitě líp nakoukané jak já! :)
Ale ten druhé typ je zkrátka na posuzování blbé. Tam je na jednu pravou 10 až 50 falešných a vypadají podobně. Nejraději mám první typ ručního přetisku, ten je docela dobře poznatelný. 8)
Registrovaný uživatel
Pavle,ja som Ti vďačný už len za to,že si so mnou komunikoval.Mohol by to teda byť druhý typ ručnej pretlače,keď to potvrdili dvaja "pruferi."Možno sa tá informácia hodí aj Tebe.A že to nie je žiadny džekpot už tiež viem,ale ako som spomínal onehdá vyššie,o to ani tak nešlo.Chcel som vedieť,čo to je.
Ja som si myslel,že ma Martinaš zostrelí,keď som mu napísal aká je šírka pretlače.Buď si to nevšimol,alebo to tak má byť..
-s-
Moderátor
Když ono to měření je krapet ošidné. Taková PČ1919 se měří mnohem líp. U toho Fiume ten začátek a konec je hůř postižitelný, když to tam má ty patky. Se kousek nedotiskne a hned to je kratší. Přece jen "hand made", že... ;)

Se taky dneska musím nějak ... snažit abych nezcvoknul. :(
Registrovaný uživatel
Keď tam kúsok patky chýba,tak si to domyslím..
Podľa mňa to viac ako 13mm nemá a 13,6 už určite nie.
Berme to ale ako meranie laika.
-s-
Registrovaný uživatel
Pavel_III napsal
Se taky dneska musím nějak ... snažit abych nezcvoknul. :(

A čo Ti je? Asi nie dobre,či?
-s-
Moderátor
Nedobře na duchu a tím pádem i na těle ... a bude hůř!
Registrovaný uživatel
Ja to mám naopak..A bude hůř...Mne to v hlave svieti,len to telesno sa do toho sere.. :evil: Ospravedlňujem sa za výraz.
Hore hlavu Pavle..
-s-

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3

Sběratel.com » Evropské známky » Fiume doplatní - černé číslice

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1