Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Chybí nástavba, kuželky a v popisu rozměry bedny,ciferníku a funkčnost. Já bych to viděl podobně s cenou, jako kolega nade mnou pokud by byly kompletní. Závažovky půlky jsou vždy lepší než pérovky. Ale vzhledem k tomu, že chybí věci a budou se muset dodělat, tak pokud Vám někdo nabídne od 5000 - 6000 Kč , tak si myslím , že Vás nechce okrást. Ale myslím, že i tak v této době budete těžko hledat kupce za tuto cenu, protože je jich v nabídce moc v ceně, kterou jsem uvedl a kompletních. Jinak Gustav Becker je mercedes mezi našimi výrobci, to Vám trošku zlepší prodejnost.

Ještě zakladateli vlákna a všem sběratelům hodin. Pokud by jste si chtěli zkompletovat dřevěné součásti bedny a to včetně těch nástaveb, tak vám dám kontakt na starého pána, který je potomkem řezbáře, pokračuje v rodové tradici a vyrábí ze starého dřeva tyto doplňky. Mám s ním velice dobré zkušenosti a nikdy jsem nebyl zklamán. Stačí mu zaslat na mail foto hodin, rozměr vrchu hodin a on vám pošle nástavbu, která tam správně má být a to se týká i správného typu kuželek, má staré katalogy GB a jiných výrobců. Minule jsem kupoval od něj nástavbu šířka cca 40 cm a cena i s poštovným byla tuším 650 Kč, což je za hubičku, možná ta cena byla pro mne, jako starého zákazníka, ale nejsem si jistý.

Moc diky za vase nazory a rady, s tim kupcem to mate pravdu, ale uvidime, pripadne proste vice slevim🙂 jinak funkcni jsou, normalne doma byli donedavna v provozu. Velikost ted zatim nezmerim, budu v byte za 14 dnu. Ale myslim podobne jako tyto 80 cm, take liberecky kraj, tam se snad vyskytovaly vice? http://starozitnosti.hyperinzerce.cz/starozitne-hodiny/inzerat/7831553-hodiny-pendlovky-nabidka-jablonec-nad-nisou/#.VCqFMmMw23Y

Vyskytovaly se u nás a v německy mluvících zemích. Většinou se to dělalo takto mimo výrobků přímo od firem , jako GB, Kienzle, Junghans aj.. že si vesnický, městský hodinář od těchto firem objednal komplet stroj a od stoláře nechal vyrobit bedny, toto zkompletoval a pak prodával, proto se u některých hodin vyskytuje i štítek se jménem hodináře a ne firmy. Takto sestavené hodiny prodejce přišly laciněji a měl na nich vyšší zisk, než z hodin, které kupoval od firmy, jako komplet, ale mohl je prodat laciněji, než od firmy , já nevím jak to vysvětlit a možná jsem to zamotal😃 Jeden starý hodinář cca 90 let mi říkal, že třeba trojzávažové, tepané hodiny stály skoro, jako kráva, takže ne každý si je mohl dovolit, nevím co je na tom pravda. Jiná situace je u houslových hodin ve stylu historizujícím, tam byly kvalitní stroje třeba GB a bednu vyráběli MISTŘI HOUSLAŘI, tam byla už tehdy cena asi závratná. 🙄
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.