Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Evropské známky » itálie

itálie

Moderátoři: Akir, ikanek, regula_jan.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Moderátor
V roce 2001 vyšla známka archeologické muzeum.Může mně někdo říct, co je tam na tom obrázku? Potřebovala bych Otziho. No nevím, jestli to je on.Mich.je to myslím 2785? 8)
Moderátor
Když máš číslo z Michla, tak sis to tam mohla i přečíst :).
Je to v podstatě rekonstrukce jeho podoby z muzea v Bolzanu.
Moderátor
Neštvi, číslo mám, ale jen z netu a na známce jsem vyčetla houby.Našla jsem si stránky toho muzea a ta sekyrka je jeho, takže sem to trefila dobře. :D Dnes jsem strávila nad známkama snad 10 hodin a už mně z toho hrabe. Mám pro tebe seznam jak autobus, tak jsem zvědavá co najdeš. :lol:
Moderátor
Nějaký autobus najdu určitě :lol:.
Moderátor
Tohle bude ono
Automatický překlad:
Vydáno 19.září 2001
800 L. - 0,41 € - Axe a "Iceman" z 5.300 rok před
No mně říká můj překladač, který používám již mnoho let, něco trochu jiného (pokud se Michel nemýlí a uvádí správné údaje):

Sekera a ledovec, rekonstrukce podoby z doby cca 3.300 let př.n.l.
Moderátor
3300 př.n.l. a někde se v materiálech uvádí že je starý 5300 let.Obojí je samo správně.U Akira je navíc to ,,před". No hlavně že je to to, co potřebuju.Dejvy se posléze podívá do svých zásob a předem děkuji.
Moderátor
Dejvyho čas je vzácný na to, aby hledal jednu známku. Pošli ten autobus, zařadím do pořadníku ;).
Moderátor
Samo- to dá rozum néé? ;)
Moderátor
dejvy napsal
Dejvyho čas je vzácný na to, aby hledal jednu známku. Pošli ten autobus, zařadím do pořadníku ;).

..no baže, teď jsem se (po roce) dostal do pořádníku /konečně/ já :-)
Akir napsal
dejvy napsal

..no baže, teď jsem se (po roce) dostal do pořádníku /konečně/ já :-)

No nevím teda :mrgreen:
Moderátor
Něco k tématu:

http://www.novinky.cz/koktejl/226499-otzi-odhalil-po-5300-letech-znovu-svou-tvar.html
Moderátor
dejvy napsal
Něco k tématu:

http://www.novinky.cz/koktejl/226499-otzi-odhalil-po-5300-letech-znovu-svou-tvar.html

Jak kdyby tušili o čem tady dva dny kecáme :D
A Dejvy-pomalu ale jistě píšu chyběnku(zatim 2*A4-ka).Taťku trefí už naultimo. :lol:
Moderátor
dejvy napsal
Něco k tématu:

Pěknej chlapík. A pár tisíc let před n.l. uměl vyřezat z klacku lať pravoúhlého průřezu.
Moderátor
regula_jan napsal
dejvy napsal
Něco k tématu:

Pěknej chlapík. A pár tisíc let před n.l. uměl vyřezat z klacku lať pravoúhlého průřezu.

To je Honzo relativní.Sumerové v té době měli zavlažování polí, svoje písmo ze kterého vzniklo klínové a kalendář přesný na vteřiny.Ten se nevypočítá pozorováním během pár roků. To samé Číňani.A teď sa všeci diví, jak jedů dopředu. :D
Moderátor
Problém je, že evropská civilizace v té době tak vyspělá nebyla. Navíc na to opracování dřeva do takového stavu neměli ani nástroje. Něco o tom vím, dokonce jsem za to dostal diplom ;)
Registrovaný uživatel
Zase Číňani byli schopní zamrznout v technologickém vývoji klidně na 1000 i více let :) A kde jsou dnes nějací Sumerové?

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Sběratel.com » Evropské známky » itálie

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1