Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Umění - obrazy » J.Šíma - Kaktus

Vykupminci.cz
Numisargo

J.Šíma - Kaktus

Moderátoři: smith, Wjem.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
To jsem uvedl obecně, bez vztahu k tomuto předmětu věci a v určitém nadhledu. Jinak Stani židi už jsou na cestě ke mě a ten zleva vypadá přesně jako jeden můj známý.
Moderátor
turtleoverhead napsal
Kolemjdouci napsal
Moje rada? Přizvěte si vždycky k nákupu nějakého odborníka. ;)

:D
Já mám ještě lepší radu, sbírat reprodukce :P
Ty jsou dělány zaručeně vždy podle originálu ;)


Zas tak daleko bych nešel, ale například soustředit se na sbírání slušné hodnotné grafiky může být vhodné kompromisní řešení...
Dobře se to skladuje, padělatelům to většinou nestojí za námahu (a případný padělatelský výjezd z laserové či inkoustové tiskárny se dá poznat), obvykle jsou ke srovnání a ověření pravosti další originální výtisky a poškozené kousky se často dají i v domáckých podmínkách slušně restaurovat (odstranění rezavých skvrn atd...)
Registrovaný uživatel
stepanik napsal
Může to být jednoduchá skica, možná to aní není kaktus a možná se od J.Šímy čeká zcela něco jiného, každopádně si v tomto případě každého názoru vážím. A že obrázek bude autorsky problematický, jsem asi čekal, i když na zadní straně je popsána jeho krátká historie☺

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem


Tak jsem na webu našel jednu diplomovou práci, ve které je zmíněný Jan Hobizal několikrát zmíněn jako osoba, který Galerii Klatovy Klenová prodal v 80.letech řadu obrazů od několika českých a dnes ceněných autorů.

https://theses.cz/id/mznggw/70207-676612599.pdf

To jednak dokazuje, že skutečně Jan Hobizal existoval, že se kvalifikovaně věnoval umění a lze také se vší pravděpodobností předpokládat, že když chtěl dát svému příteli Janu Houškovi hezký dárek k jubileu, tak určitě byl o původu a umělecké hodnotě daru zcela přesvědčen.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3

Sběratel.com » Umění - obrazy » J.Šíma - Kaktus

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1