Jak se mohu stat členem ČNS ???
| Autor | Příspěvek |
|---|---|
|
#76 3. 3. 2011, 22:15
|
|
Registrovaný uživatel
![]() Registrován: Ún 2011
|
MYSLIM SI ZE BY TO BYLO VELICE ZAJIMAVE VAS POSLOUCHAT !!!!
|
|
#77 3. 3. 2011, 22:16
|
|
Registrovaný uživatel
![]() Registrován: Ún 2011
|
URcite to byla velice zajimava debata !!!!! |
|
#78 3. 3. 2011, 22:28
|
|
Moderátor
![]() Registrován: Lis 2008
|
Naivní je možná trochu Tvoje představa o ČNS a jejich možnostech vůbec. Kdo a kdy by měl jako vykonávat činnosti o kterých píšeš? Nikdo nepracuje u ČNS na plný úvazek a dá se ve většině případů rozděli 99% členů na 2 kategorie: pracující s minimem času a důchodci. Pracující se v běžném pracovním týdnu k hobby běžně nedostane nebo maximálně na chvilku pozdě večer, důchodce má často padesát výmluv proč nemůže nebo již opravdu není schopen se moc zapojovat(nehledě na to, že mnoho z nich nechápe, že spousta věcí dnes již funguje trochu jinak než před lety). Kdo má tedy provádět zmiňovanou činnost a kdy? Další problém je nezájem a neochota většiny členů se do čehokoliv zapojit a věnovat námahu, svůj čas a nejedkou i vlastní peníze do jakékoli činnost ve prospěch jiných - maximálně se ukáží na schůzce či aukci a tím jejich činnost končí a značné většině to i stačí. Dá se říci, aktivně funguje několik větších poboček(až na výjimky) a z členú společnosti opět jen několik maximálně desítek lidí - trochu málo na cca 2500 členů, ne?!? Ostatně kritika není zcela na místě. Vydávají se se sborníky, občas nejaká publikace, spolupracuje se s muzei(kontakty jsou), dělají se výstavy a konference. To, že to není vše každy měsíc, je otázkou aktivity lidí(minimum členů), času, a v neposlední řadě i peněz, nehledě na to že aktivní lidi se znalostmi nezaplatíš(a z čeho? Z těch pár nízkých příspěvků?!?). Ono za každou vykonanou drobností jsou často desítky a stovky hodin příprav, plánování, ….což nikdo nevidí a ani nezaplatí. Pokud by nebyla ochota těchto pár lidí se relativně pravidelně obětovat, tak společnost neexistuje a tech pár aktivních by si mohl vytvořit třeba stolní společnost o pár lidech. P.S. Třeba letos by na podzim měla být snad zase další num. výstava ve spolupráci s NM, ale zatím je to ve fázi organizace přípra, počítání…atd., zatím není ještě dořešena spousta věcí. P.S.2 Komentovat Tvůj soukromý názor úzce zaměřeného antikáře na aukce a nabídku společnosti mne přijde ztrátou času a nemám na to další zbytečný čas… ![]() |
|
#79 3. 3. 2011, 22:49
|
|
Registrovaný uživatel
![]() Registrován: Ún 2009
|
Mohu potvrdit, žeaktivity jsou různé. Např. v ČNS Havířov dlouholetý sběratel p. Kuchař vytvořil velmi zajímavou publikaci , několik zajímavých publikací , které vydala ČNS Hradec- Králové je stále vyhledávano a i po několika letech se o tyto publikace v různých věcech můžeme opřít. Rozpoznání fals, uvedeí roku tisku bankovek, a td. samozřejmě, že každý si musí najt ten svůj obor. Někdo sbírá mince, někdo bankovky, někdo vyznamenání nebo třeba psí známky či meaile. Když vezmu např "bankovkářeů, tak jejich rozsah je rovněž velmi velký. neberu jen rozdělní na neperforované a perforované bankovky, někdo vyhledáváchybtisky, někdo falza, někdo dělá svět, někdo jen ČR . Znám dokonce i sběrately, kteří sbírají např. nominál, což znamená, že se snaží nasbírat např hodnotu 1 z co nejvíce státu světa. Mnoho věcí jsem se dozvěděl na pobočce, kde jsem si různé věci mihl i osahat. okonce některé své zkušenosti šířím i dále mezi kolegy, např. rozpoznání originálních 1 písmenkových 20 Kč 1926. Něco jsem se dozvědel zde, na foru, takto falešnou bankovku vlastním a rád poukazuji na tyto falza , aby se většinou začátecníci, vyvarovali investic do nepravých bankovek. Díky Acmeho byl tento problm z trhu téměř odstraněn. Kdo by nad takovou věcí před několika léty vůbec uvažoval. Nikdo. A dnes se bankovky vytratily a to je dobře. Stejné je to i s mincema, když si ji neošáháte a nevidíte rozdíly na vlastní oči, tak popisovat můžete , co chcete,ale výsledek je prach bídný. Např. 5 Kčs 1952. A to nemluvím o falsech starších či zlatých mincí. Myslím, že i tyto poznatky jsou díky ČNS k nezaplacení.
|
|
#80 3. 3. 2011, 22:50
|
|
Moderátor
|
docela by mne zajímalo, odkud jsi získal tato čísla a kde jsi si je ověřil... jinak snad se nepletu(pokud ano, opravte mne) tak např. prodám minci u ČNS Praha za 5000Kč provize je 2,5%(u dražších věcí i 0%) / 10% = 12,5% soukr. 10-20% (dle druhu materiálu a aukce) / 18%(15%+DPH) = cca 33% průměrně(počítám 15+18%) to je docela citelný rozdíl v provizích ![]() |
|
#81 3. 3. 2011, 23:01
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ono u levných položek se rozdíl ztrácí, jestli k 50 ,- Kč připočtu 5,- anebo 10 ,- Kč, téměř se to ztratí. Kyž ale koupíte věc třeba za 10.000,- Kč tak je rozdíl v provizích v tisícikoruně a více/ DPH/ Anebo když vydražíte desítky drobných položek, tak to pocítite také. Ono to není jen o provizi a výsledné ceně. Důležitým kritériem je i to, žesi můžetemateriálomrknout, to s porovnáním s aukrem. A k těm soukromým aukcím. Nechci nikoho urazit,ale sdělím svůj názor. Aurea je bezpochyby aukc, která má největší obrat, nicméně znechucení z poslední aukce bankovek, kde všechno bral nějaký přítel na telefonu, který to snad ani nemohl stíhat, tuto aukci dost podle mého názoru ponížil.Myslím, že to není jen můj názor. Na pobočkách ČNS jsou zaslány limity do určité výše / nejvyšší limit/ a pak už draží pouze účastníciv sále. Ta to bylo naopak a často mi připadalo, že kupující ninevěděl, co kupuje. Utratit stovky tisíc a matriál ani nevidět, to je divné.
|
|
#82 3. 3. 2011, 23:02
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Mám ověřeno, že kdybych chtěl nabídnout mince na aukci, tak při určité dosažené ceně bude provize u jedné známé soukromé společnosti 5%. Těch 10-20 procent tu uvádíš ty, nevím, možná to někdo má, já bych do takové aukce nenabízel.
Ty procenta jsou vzhledem k "prodejní" ceně - na aukci je mince za 10000, prodá se za vyvolávačku, tj. celkem 11000, provize od prodávajícího 2% = sběratel prodávající dostane 9800, procento zvýšení ceny je 11000/9800 = 12.2. Pri provizi 2.5% to bude 11000/9750 = 12.8 %. Atd., jednoduchá matematika. Pokud by někdo účtoval provizi 20% a odměnu dražebníka 15%, tak by podobně vydělal ne 20+15=35, ale 1.15/0.8 = 43.75% z prodejní ceny. Ale počítám, že prodejci by se do něčeho takového nehrnuli. Jinak na aukcích platím vždy 15% jako kupující, tak nevím co tam pleteš DPH. |
|
#83 3. 3. 2011, 23:03
|
|
|
Moderátor
|
Co si dobre pamatuju tak na CNS Praha se drazilo take pres telefon...
_______________ |
|
#84 3. 3. 2011, 23:04
|
|
Registrovaný uživatel
|
Nebylo to na numus Praha ?
|
|
#85 3. 3. 2011, 23:05
|
|
|
Moderátor
|
Na Nummus Praha sem nebyl.
_______________ |
|
#86 3. 3. 2011, 23:06
|
|
Registrovaný uživatel
|
Na aukci ČNS Havířov se platí vždy 10 % !!!.Klim bere taky 15 % provizi a10 % se připočítáva k ceně, když jsme Ti bankovkáři
|
|
#87 3. 3. 2011, 23:10
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
trava: to byla reakce na Dráčka...
|
|
#88 3. 3. 2011, 23:10
|
|
|
Moderátor
|
I treba na poslednich aukcich minci CNS v Praze se drazi na telefon. Je to vetsinou u drazsich polozek (petimistna cisla a vic). Drazitel zrejme chce byt anonymni, ale chce mit soucasne aukci pod kontrolou. Material si mohl prohlednout i na prohlidce den pred aukci. |
|
#89 3. 3. 2011, 23:18
|
|
Registrovaný uživatel
|
No vidíte, další novinka, a pak že se člověk nic nedozví.
|
|
#90 3. 3. 2011, 23:18
|
|
|
Moderátor
|
Neni to novinka, bez ktere bys nemohl zit
._______________ |
|
#91 3. 3. 2011, 23:18
|
|
Moderátor
|
cca 1,5 roku nazpět jsem si zjištoval podmínky příjmu materiálu a pokud se nejednalo o drahé nebo moc zajímacé položky, provize byla 10 nebo 15% od prodávajícího(1x i 20%), takže co jsem uvedl platí.
Co se týče DPH, zatím to asi u mincí není(opravdu jen zatím!), ale při určitém obratu je to čeká, jako to už u nás účtují aukcní firmy na poštovní známky(tedy také sběratelství), kde je to 20% z aukční provize!!!(tedy z 15% jde o cca 3% z ceny materiálu), tak to kupující již platí...! Jinak se podívej na poplatky v zahraničí a věz, že soukromé firmy se na tyto % budou pozvolna dotahovat(jako vždy to jedna větší udělá a ostatní se přidají, jako byla změna z původních 10% od kupujících na současných zatím 15%. |
|
#92 3. 3. 2011, 23:19
|
|
|
Moderátor
|
tenzor - ty velke srazky dodavatelum materialu jsou hlavne u zahranicnich aukcnich domu, mam dolozeno ze napr. rakouske statni Dorotheum jim srazi az 17%. Na druhou stranu je u techto zavedenych aukcnich domu predpoklad dosazeni vyssi priklepnute ceny
|
|
#93 4. 3. 2011, 1:01
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
A já si to zjišťoval před pár dny a bylo mi řečeno 5%. Takže trend je nejspíš opačný, ale ty mi budeš zase tvrdit něco jiného. Asi bude lepší tuhle debatu ukončit ![]() |
|
#94 4. 3. 2011, 13:11
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tenzor: 5 % je standart, některé pobočky mají dle ceny i 2,5 %, popřípadě 0.
Takže je jen na tobě, do které pobočky to do aukce dáš. ![]() |
|
#95 4. 3. 2011, 13:15
|
|
|
Moderátor
|
Je to na nem, ale asi to neda do nejake ,,male,, pobocky, kde je mensi pravdepodobnost, ze se mince proda za vyssi cenu nez v aukcich vetsich pobocek.
_______________ |
|
#96 4. 3. 2011, 13:23
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Co jsem tak vypozoroval, tak je to spíše u těch větších poboček.
Malé pobočky jsou rády za každé procento, aby se jim vůbec ta aukce zaplatila. |
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky ·
RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1