Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » Jak si ocenit sbírku poštovních známek svépomocí?

Jak si ocenit sbírku poštovních známek svépomocí?

Moderátoři: dejvy, elle, Zdenek Jindra.

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
cena je stejná jako cena známky kdy umřel Bohumil Votáhlo
Registrovaný uživatel
:D :D
Moderátor
Vladíkovi uděluji bod. Výstižněji už nešlo na daný dotaz odpovědět.
Registrovaný uživatel
Dobrý den, zdědila jsem po dědovi spoustu alb se známkami a ráda bych je nechala ocenit, at vím, jaké poklady dědeček nasbíral. nemíním je ale prodávat. pomocí internetovým katalogů, jak tady píšete, je to pro mě nepředstavitelné, jelikož se vůbec nevyznám. mám v plánu zajít do ostravské filatelie, kde doufám, že mi pomůžou. chtěla jsem se však zeptat, jestli není náhodou přímo nějaká , já nevím, organizace v čr, kde by mi to spolehlivě ohodnotili a taky co všechno se u známek cení? jaké jsou parametry? alespon přibližně. moc děkuju
Moderátor
vacsinou byvaju v zbierke namiesto pokladov bezne veci...skuste sem dat nejake foto co asi zbierka obsahuje ;) mozno sa aj tu najde niekto kto by to skusil aby..
ked si nechcete zbierky ocenit sama , musite jedine doverovat tomu komu ich date ocenit.
Moderátor
Nechci se nikoho dotknout, ale v Ostravě je momentálně pouze jeden obchod a tam v tomto ohledu moc nepomůžou. Doporučuji se spíše obrátit na některý klub, v Ostravě jich je dost. Případně můžu ocenit sám, pokud přijde ta vzácná chvíle a já budu doma v Ostravě :D .
Moderátor
Zkuste získat více informací od rodičů, zda byl Váš děda aktivní filatelista, zda byl členem nějakého filatelistického klubu, zda někdy vystavoval atd... Prolistujte pár alb a jak píše Jano, zkuste sem dát nějaké ukázky sbírky. Z ukázek se dá ledacos usoudit.
Registrovaný uživatel
našla jsem pouze jeden filatelistický klub v ostravě-hrabůvce, tak třeba se mi tam zadaří :) a s těmi ukázkami. je toho opravdu hodně a netuším, co z toho stojí za to prezentovat. zkusím se tím nějak více prokousat a co mě zaujme kdyžtak vyfotit :D
Registrovaný uživatel
Dobrý Den je to tak měsíc co jsem doma našla staré známky z roku 1962 převážně to jsou z Polsko,Cuba,Magyar,Mongolia,Espana,DDR,Dominica atd.. Co jsem to tak prohlížela tak jsem pár známek našla odlepených chci se zeptat jestli mají cennu i ty použité(odlepené) známky z pohledu či dopisu. Děkuji
Moderátor
hmm na 99,9 percent nebudu mat hodnotu, skuste vlozit na ukazku fotku
Registrovaný uživatel
[quote=henitl]
Dobrý Den je to tak měsíc co jsem doma našla staré známky z roku 1962 převážně to jsou z Polsko,Cuba,Magyar,Mongolia,Espana,DDR,Dominica atd.. Co jsem to tak prohlížela tak jsem pár známek našla odlepených chci se zeptat jestli mají cennu i ty použité(odlepené) známky z pohledu či dopisu. Děkuji

Tady je malá ukázka

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem[/quote=henitl]
Moderátor
korunové položky, možno dát dětem...
Moderátor
Doporučuji věnovat někomu, koho by mohlo sbírání známek chytnout; při prodeji spíše spláčeš nad výdělkem.
Registrovaný uživatel
Dobrý den
Vlastním známku z roku 1966,jsou na ní německé nápisy.Modrý podklad s hnědým jelenem.Nevíte jakou má tato známka cenu ?
Děkuji
Registrovaný uživatel
Je ta známka 50+25
Registrovaný uživatel
Našel jsem známku s jelenem z roku 1966 Deutschland (BRD) Mám Zumstein z roku 82 a tam je cena za 50+25Pf čistá 2.20 a ražená 3. Ale ta cena může být jiná záleží na kvalitě, je to jedna známka, jinak série čítá 4 známky a tato je koncová.
Moderátor
Bez fotky je to jako věštění z koule. Je ta známka čistá nebo razítkovaná? Je bezvadná nebo poškozená? To je totéž jako kdybych se zeptal, jakou cenu má moje auto :).
Moderátor
ad braun viktor: bude to ona, ale taky to může být Berlin; je zcela shodná a liší se jen jedním slovem.
Registrovaný uživatel
To máš Dejvy pravdu bez fotky je to věštění.
Registrovaný uživatel
Dobrý den chtěl bych se zeptat,mám doma známky s františkem jozefem,masarikem a hitlerem mají nějakou hodnotu děkuji za odpověd
Moderátor
To je totéž, jako kdyby ses zeptal jakou cenu má moje auto. Chce to fotky, ale většina těchto známek je zcela běžných.
Registrovaný uživatel
Dejvy díky za odpověd skusím to dat dohromady apošlu foto
Registrovaný uživatel
Ahoj, stará asi Maďarsko neznáte cenu...Naďa

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Západní Maďarsko Mi 79, dá se prodat za cca 5 Kč.
Moderátor
filipinova napsal
Ahoj, stará asi Maďarsko neznáte cenu...Naďa

Tady už asi nikdo neumí číst... natož psát (česky) :roll:

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 ... > »

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » Jak si ocenit sbírku poštovních známek svépomocí?

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1