Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Literatura, katalogy, časopisy » Jan Bajer - katalog 2010

Jan Bajer - katalog 2010

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < ... 7 8 9 10 11

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Nevíte, jak je možné toto :

http://aukro.cz/show_item.php?item=1214571001

Katalog je přece pořád k mání nový za 590,- Lč (ověřoval jsem)......
Moderátor
ja viem. su to hlupaci, a prvy traja slovaci . sam som za neho dal 29 evri s dopravou
Moderátor
to se tak nekdy sejde,par dni zpatky se prodal jeden kousek za asi 360,-

vypravec napsal
Nevíte, jak je možné toto :

http://aukro.cz/show_item.php?item=1214571001

Katalog je přece pořád k mání nový za 590,- Lč (ověřoval jsem)......
Registrovaný uživatel
"bradavice" ho prodávala za 800,- v sekci literatura a je také pryč! Takhle se vydělávají peníze!
Registrovaný uživatel
Ta aukce je ze září 2010!Tehdy to byla žhavá novinka a někteří nedočkavci asi měli strach,že se na ně nedostane.Pan Bajer s p.Holnou ho uváděli na trh v Letňanech na Sběrateli. ( za veletržní cenu
tuším 460Kč - s autogramy)
Registrovaný uživatel
tak to je potom fakt síla :-)
Registrovaný uživatel
Mám jednu otázku. Porovnával som si informácie od Bajera a Karasiev. bankove vzory. Bajer vo svojom katalógu uvádza že, "5000 Kč - 1920 s.C anulát neexistuje" !! A Karasiewicz vo svojej knihe uvádza "pretlač SPECIMEN 2x+1x otvor 4,5mm, séria A,B,C číslo 000000.

Teda kto z nich má pravdu? Osobne som anulát s. C nevidel. Videl, alebo ho niekto z tadial vlastní?
Vďaka za odpovede.
Když mrkneš ještě jednou do Karasiewicse, tak tam je u bankovky č. 11 odstavec Z poznámka, že nešlo o bankovní vzory, ale o reklamní a dokumentační vzorky.
Registrovaný uživatel
To som si vsimol, to chapem. Akurat neviem preco tam uvadzal seriu C, ked bajer ju neuvadza.. Mna len zaujima ci teda existuje anulat s.C.
Neprodával anuláty 5ti+6ti místné na Aukru jeden z prodejců(Oneman) vloni? Mám takový dojem, že ano a byly úspěšně prodány v "kup teď" ;)
Registrovaný uživatel
Možno ich predal v inej aukcii, ale v tej ktorú mám v archíve ja predané neboli. A predával len série A, + B. Ak by chcel niekto foto, tak mám.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Stale séria A, B.... ziaľ nie C. Chcem zistit ktorý katalog ma nespravne udaje. Podla mna serie C neexistuje .
zdravim ve spolek

mam takovy maly dotaz . Mam bankovku 10 ks r.1939 s.Gf 61 neperf. stav asi 2

a koukal jsem do katalogu p.Bajera a tato serie je v prehledu serii v modrem poly

a s tim souvisi muj dotaz . Je ta moje serie menecenna ? kdyz je v tom modrem

poly , jak zjistim hodnotu te bankovky??

jak to v tom katalogu je ? kdyz je to v modrem poly tak to menecenna serie?

Dekuji za pripadnou odpoved
To modre pole je vyobrazenie vsetkych zatial overenych serii. Nejedná sa o menej cenne serie.
žádná série není méněcenná ;)
jsou jen žádanější a méněceněné :)
takze ty serie v modrem poly jsou menezadanejsi ? jestli jsem to dobre pochopil ?
ne, tady na sérii nezáleží (lidé se jen zajímají více o jednomístné - i když žádnej význam to nemá i tak je to jedna a ta samá varianta), je to prostě jen přehled ;)
« Poslední úpravu provedl(a) Šenfi v 20. 11. 2011, 22:26. »
Registrovaný uživatel
nevim jestli mi rozumite , je tam za A a za B a do ktereho pismene mam zaradit moje cislo kdyz hodnota je u kazdeho pismene jinaci
Mike, prečítaj si znovu to, čo Ti napísal openroad v príspevku 264 ... (v tom modrom poli máš všetky série, ktoré boli u tejto bankovky zistené).
Cenovo sa rozlišuje len jednočíselná (tá je drahšia) a dvojčíselná séria. Ale veď to tam vidíš.

PS: Ak máš Gf61 tak to je kat. 46b (lebo má dvojčíselnú sériu).
« Poslední úpravu provedl(a) Brett v 20. 11. 2011, 22:31. »
Moderátor
mike-p74 napsal
nevim jestli mi rozumite , je tam za A a za B a do ktereho pismene mam zaradit moje cislo kdyz hodnota je u kazdeho pismene jinaci

úplně jenoduše jednomístné (např.: 1, 2, ... 9) je varianta "a" a dvoumístné (např. 61, 58...) jsou varianta "b" ;)

ale jak říkám v reálu to nemá valnej význam, krom čísla se to vůbec neliší, bajer to rozdělil jen kvůli cenovým relacím ;)
« Poslední úpravu provedl(a) Šenfi v 20. 11. 2011, 22:31. »
Registrovaný uživatel
Brett napsal
Mike, prečítaj si znovu to, čo Ti napísal openroad v príspevku 264 ... (v tom modrom poli máš všetky série, ktoré boli u tejto bankovky zistené).
Cenovo sa rozlišuje len jednočíselná (tá je drahšia) a dvojčíselná séria. Ale veď to tam vidíš.

O jéééé , to jsem chtel vedet, jednociselna a dvouciselna , to je presna odpoved na mou otazku !!
Dekuji BRETT and SENFI ;) :D
Dnes som listoval v katalógu Bajer 2010.
Na strane 221 pri bankovke SK 7 = 20 Sk som narazil na uvádzanú sériu B rok výroby 1999. Je to zrejme preklep. Pri tomto roku séria B nebola, či sa mýlim?

To isté je aj pri B SK 6 50 Sk rok výroby 1993 séria A 7 miestny číslovač. Aj ti zrejme prišlo k preklepu.
Registrovaný uživatel
Miciko napsal
Dnes som listoval v katalógu Bajer 2010.
Na strane 221 pri bankovke SK 7 = 20 Sk som narazil na uvádzanú sériu B rok výroby 1999. Je to zrejme preklep. Pri tomto roku séria B nebola, či sa mýlim?

To isté je aj pri B SK 6 50 Sk rok výroby 1993 séria A 7 miestny číslovač. Aj ti zrejme prišlo k preklepu.

To sa dá považovať za preklep a že tam chýba napr. 1000/2007 s. W je zasa nedoklep ;)
Registrovaný uživatel
srovnej http://ybnotes.com/gallery/Europe/German/6515.html
a http://en.museum-of-money.org/view/issue_i/2/ a Bajer ;)
« Poslední úpravu provedl(a) majkl v 29. 2. 2012, 23:51. »
Registrovaný uživatel
Jedno doplnění k Bajerovi, D3 (20RM 1929). Někde se tu diskutovalo o "umělosti" rozlišení typů H/H, H/O, O/O, ale nejsem schopen to najít. Když to však Bajer takto rozlišuje, budu se toho držet. (Osobně si myslím, že jako kritérium to není špatné.)

Tedy: u 20RM/1929, typ O/O se udává podtiskové písmeno M, čísla od 41000001 dále (nižší čísla jsou u M typ H/O). Dnes mi přišla pol. 432 z aukce ČNS, podtisk M, číslo H 32614208. V katalogu je v popise označena jako "ofset", takže jsem zkusil, jestli to nebude v mém albu dosud chybějící O/O. A ejhle, je!

Chtěl jsem pro srovnání nafotit UNC typ H/O, ale můj kousek je poněkud vylisovaný, takže i když pod úhlem jsou jasné rozdíly (hlubotisk x ofset), z fotek nic rozumného vidět bohužel není.

V této souvislosti se chci zeptat na případné další nepřesnosti v klasifikaci typů RM.

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < ... 7 8 9 10 11

Sběratel.com » Literatura, katalogy, časopisy » Jan Bajer - katalog 2010

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1