| Autor |
Příspěvek |
|
|
|
|
Moderátor
|
kedze ukladam znamky a harceky na Vario listy od LU a vyberiem znamku tak vidim ako odtlacok celej znamky na priesvtnom plaste, vidno to proti svetlu! Je to na zavadu? alebo posobenie tlaku listu na znamku? pripadne chemia z listu? mam to i pri PL a harcekoch... 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Mám to tam taky a přitom nic není položené na sebe.A kdyby jsi viděl jak vypadají Donau složky (sila 0,100) ve kterých mám exponát, po třech výstavách, tak je to na vyhození do popelnice.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
praveze to mam na stojato vsetko ulozene, sudim ked prilne plastova folia na znamku tak sa vytvori nieco ako film ale iba po obvode znamky... tak euroobaly je nieco ine
|
|
|
|
|
Moderátor
|
|
|
|
|
|
Moderátor
|
u černých listů(a částečně i průhledných) je to "normální", v místech kde je to naplněné je to nepatrně vyšší a tak se v těch místech folie s prachem a o sebe třou a "ošoupávají" zvenku na nejvyšších místech(tedy na okrajích známek)
|
|
|
|
|
Moderátor
|
dik za info, myslel som si ze je to nejaka vada, ale ked to mas aj ty... je pravda je to magnet na prach, pritahuje prach aj biele priehladne listy?
|
|
|
|
|
Moderátor
|
No ty eurosložky jsem vzpoměla jako totálku.Mám i právě hodně těch vario listů a je to úplně to samé co na fotkách.V Praze na Sběrateli aukční firma rozprodávala za pár kaček hromady zásobníků na známky a celistvosti a tam tak vypadaly všecky a řekla bych nehledě na firmu výrobce.Zas na druhou stranu když beru od Dejvyho známky tak tam v těch jeho políčkách myslím otisky nejsou.
|
|
|
|
|
Administrátor
|
Možná bych zkusil ochránit listy od prachu. Třeba to dát do skříně nebo do kazety. Myslím, že životnost se tím zvětší.
|
|
|
|
|
Administrátor
|
Jinak u průhledných listů to vidět pravděpodobně ani nebude, ale prach přitahuje všechno. Prach jsi a v prach se obrátíš :-).
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Zdenku vies ono ja to mam v original kazete a ulozene v skrini s dverami ulozene na stojato :-), ale i tak prach sa dostane vsade...
|