Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rakousko » Kam se obrátit se sbírkou známek???

Vykupminci.cz
Numisargo

Kam se obrátit se sbírkou známek???

Moderátoři: babygulka, kolo101, regula_jan, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
stefanos532 napsal
Jestli jsem to pochopil správně, prodávaly se novinové pásky už s natištěnou známkou a nemusely se pracně vylepovat zakoupenými známkami ?

jen malé upřesnění jde o soukromé vydání novinových pásek, původně na 2 haléře a pak po úpravě sazeb se tiskly soukromě na 2+2 haléřů. Jinak novinové pásky se začaly používat v roce 1872 kdy na nich byla použita 2 kr známka jako u emise 1867 jemný tisk. Mezitím se vyskytlo i použití obyčejných výplatních známek jako novinových. Možno se podívat na Exponet "novinové známky 1850-1867 tolik ještě k k vydání soukromé novinové pásky z r.1916 Jirka z Moravy
Registrovaný uživatel
Pro gnilretniw
Děkuji za vysvětlení.
Moderátor
Pro upřesnění: není to tak, že si někdo soukromě přitiskl známku, ale úředně mu to tam přitiskla pošta. Ono to zaostalé Rakousko bylo v mnoha ohledech velice progresivní.
Registrovaný uživatel
Zdravím pana Jirku i ostatní sběratele a též děkuji za vysvětlení, i když se v tom oritentuji jen částečně. Kromě známek mám ve sbírce i tuto obálku. Kdyby někdo mohl říct jestli je to běžná věc nebo něco trošku cennějšího, je to jediná celistvost, která je staršího data ve sbírce. Děkuji zase za případné ohlasy.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
dobrý večer pane kolego jde o obyčejný dopis Mi. 37 v katalogu 4 eu jde o 5kr II.a jemný tisk. Dopis je ze Znojma a známka pro nedostatek i v rozporu s tehdejšími předpisy umístěna na zadní části dopisu poštou však trpěno. cena 10-20 kč spíše pro sběratele PH /poštovní historie. To už je lepší tento do Francie, omlouvám se za neotočení ukázky Jirka z Moravy

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Zdravím všechny. Tak se podělím o stručnou rekapitulaci mého prodeje. Výnos sbírky byl brutto ca. 50tis. byly to až na jedno album čisté známky Rakousko a Švýcarsko, polovina se prodala v Dorotheu a další pak aukro,ebay,bazos atd. Ražené novodobé nechtěl nikdo a tak sem některé již daroval či prodal do 50-100Kč za album. Nechal jsem si ale asi 4 Alba kde sem si nebyl jist zda by tam nemohlo byt něco lepšího, je to ale již mimo Rakousko, Deutsches Reich a jiné. Do jaké sekce by jsem se měl obrátit pro radu? Na prodeji mě celkem nic nepřekvapilo, jelikož se všeobecně ví že prodej je těžký a sběratelů rapidně ubylo a noví se objevují jen zřídka. Jedna věc mě ale přece jenom zarazila a tam sem si řekl, dobře že sem do Dorothea vzal jenom to co sem uznal že určitě vezmou, a přece ne všechno vzali. Nevzali 2 alba s odůvodněním Massenware, a později jsem je jako laik vložil na net a neočekával jsem žádný výnos a přece se obě prodala za ca.5tis brutto, pán se na ty alba v Dorotheu díval asi 10-15 vteřin a pak mi dal zpátky. Chtěl jsem se zeptat zda 5tis. je pro Dotorotheum tak málo že si s tím nechcou dávat žádnou práci? jasně poplatky platí prodávající a kupující a tak nevím zda by se to tam prodalo..ale i tak mi k nim nic víc neřekl. Vzali si Rennera blok a ostatní jakš takš dobře prodejné věci. To jediné mě na mém prodeji trochu naštvalo.
Moderátor
Ak hovoríte o českých korunách, tak 5 tisíc nie je zaujímavý pre nikoho. Napríklad aj Burda berie min od 20 tisíc do aukcie veci.

Na približné ocenenie zadajte dotaz v tejto sekcii:

https://www.sberatel.com/diskuse/sberatelstvi/oceneni-hodnota-urceni-postovnich-znamek-36
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
Díky za odkaz. Ano je řeč o CZK:-)

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Rakousko » Kam se obrátit se sbírkou známek???

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1