| Autor |
Příspěvek |
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tomako napsal Nevim jak u vas,ale v CR je bezcelni hranice 150EUR ,takze do teto ceny se plati pouze dph smith napsal Pri dovoze z krajín mimo EU vždy sa platí clo a aj DPH. Pri dovoze v rámci EU neplatí sa ani clo, ani DPH. (som účtovník, poznám problematiku)
No, "pouze".. clo byva par procent, DPH petina z celkove hodnoty 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tomako napsal sluzby (FedEx,DHL,UPS atd) jsou super co se tyce rychlosti,ale vyhra to neni jelikoz tam prochazi celnici automaticky vsechno a i v dobach drivejsich kdy mi pres postu proslo uplne vsechno bez poplatku tak coko-li slo prepravkama a bylo nad limit vzdycky sem platil dph a clo
Ale asi to vyrizuji rychleji nez za 1-2 mesice.. nebo se pletu?
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
tenzor napsal Tomako napsal sluzby (FedEx,DHL,UPS atd) jsou super co se tyce rychlosti,ale vyhra to neni jelikoz tam prochazi celnici automaticky vsechno a i v dobach drivejsich kdy mi pres postu proslo uplne vsechno bez poplatku tak coko-li slo prepravkama a bylo nad limit vzdycky sem platil dph a clo
Ale asi to vyrizuji rychleji nez za 1-2 mesice.. nebo se pletu?
To asi ano, ale taky je to poštovné daleko dražší. Jednou jsem kupoval z USA asi 120 DVD a nechtěli to poslat jinak než přes DHL a poštovné bylo 100$, Zase to ale poslali s označením, že to jsou reklamní DVD zdarma, takže jsem se clu a DPH vyhnul. Při ceně těch DVD by to tehdy bylo hodně peněz.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tak to vypadá, že pro nás může být americké ebay tabu, protože pokud zásilka pude přes celnici, museli bychom zboží vydražit opravdu velmi výhodně.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
z usa zhruba 5-6 dni tenzor napsal Ale asi to vyrizuji rychleji nez za 1-2 mesice.. nebo se pletu?
|