Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » katalog michel

katalog michel

Moderátoři: dejvy, elle, Zdenek Jindra.

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Já si myslím, že falešné razítko, když je dobře provedené, ani poznat nejde (aniž by se známka zničila). Samozřejmě spoustu padělků pozná i laik.
Registrovaný uživatel
jsem laik jak noha :) filatelii se věnuji asi 14 dní (mimo dětství-což bylo spíš o kvantitě než o kvalitě....největší radost jsem měl z nahých žen na známce :D)
přečetl jsem asi půl vašeho fora,10 knižek a stejně bych nepoznal falešné razítko :)

šlo by se ještě vrátit k těm starším dotazům?
Registrovaný uživatel
K tomu Hindenburgovi: Pokud je průsvitka hákový kříž, nebo spíš pokud průsvitka nejsou wafle, protože hákový kříž je někdy špatně vidět, pak to jsou Michel č. 519 a č. 524.
Registrovaný uživatel
Když vidím větší množství levných razítkovaných známek z jedné země a období a někdo pak nabízí známku, která má mnohem větší hodnotu razítkovaná než nepoužitá a razítko na ní vypadá jinak než na těch obyčejných levných známkách ze stejné doby, pak je to hodně podezřelé. Tak jednoduché to někdy je.
Registrovaný uživatel
jj šlo to špatně vidět ale je tam
ty wafle to jsou ty kosočtverce?
děkuji :)
Registrovaný uživatel
jiné razítko ? tak třeba říše nebyla zrovna malá určitě bylo spousta pošt-razítek .... asi není nejjednoduší ho identifikovat..... ?
Registrovaný uživatel
S těma špatně viditelnýma průsvitkama mám problém i čsr známek 190-205-masaryk.......tam jsou opravdu španě vidět (nebo je někdo robil doma) cca z 50ks jsem našel jednu ale na identifikaci p1-p8 to není....takže jak by nebyla.............nějaká rada?
Registrovaný uživatel
Na předchozí stránce je obrázek Wz 2x wafle.
Registrovaný uživatel
jj pardon za hloupý dotaz :) těch pojmů je hodně,chvilku potrvá než se to člověku zavrtá v hlavě
Registrovaný uživatel
no nic musím jít vydělávat...ukážu se později......kdyby se vám chtělo mi zatím upřesnit mé další dotazy byl bych vám velmi vděčný
Registrovaný uživatel
Nepsal jsem jiné razítko, ale jiný vzhled otisku - barva, kostrbaté, rozpité, lesklé atd. - prostě vypadá divně.
Registrovaný uživatel
aha...už chápu...nj k tomu člověk potřebuje spoustu porovnávacího materiálu.
a nějaký ten chyták na zviditelnění těch průsvitek? je možné že tam nejsou u toho masaryka? jedna se tedy o nějaký falz?
Registrovaný uživatel
zakoukanyhonza napsal
jj pardon za hloupý dotaz :) těch pojmů je hodně,chvilku potrvá než se to člověku zavrtá v hlavě

V pohodě... když je to pro tebe všechno nové.
Registrovaný uživatel
díky za pochopení :)
trávím nad tím poctivě minimálně 6 hodin denně,už mám i divoké sny o známkách :D a zatím jsem z toho jelen.
tyhle stránky jsou malý zázrak dost se tu člověk naučí
Registrovaný uživatel
Masaryk 50 h, 60 h a 1 Kč můžou být bez průsvitky. Na průsvitky koukám z rubu proti dennímu světlu za oknem nebo naopak známku položím na černou podložku. Ale průsvitky mě moc nezajímají, tak snad někdo bude vědět víc.
Registrovaný uživatel
dědek napsal
Masaryk 50 h, 60 h a 1 Kč můžou být bez průsvitky. Na průsvitky koukám z rubu proti dennímu světlu za oknem nebo naopak známku položím na černou podložku. Ale průsvitky mě moc nezajímají, tak snad někdo bude vědět víc.

vrtalo mi to hlavou a našel jsem to.....oni v tom pofisu mají před známkou hafol řečí o průsvitká a o tom že není na jednom typu se zmíní pomalu až o 2 strany dál :)

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » katalog michel

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1