Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Katalogizace sbírky

Vykupminci.cz
Numisargo

Katalogizace sbírky

Moderátoři: numismat, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 5 6 7 8 9

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
pro kacuro - v programu Guldiner Light lze vytvářet vlastní karty sobě na míru, kde jsou jen ty položky, které uživatel chce. To já jen pro uvedení na pravou míru.
Moderátor
Excel 25 tisíc položek ustojí úplně v pohodě. Ustojí jich v pohodě kolem 600tisíc. :lol:

Jinak Pteradotofsoft. Zcela jasně chápu, kam tim míříš. Před nedávnem se data, která jsem dával do kupy několik let, dostala na warezové servery. Bohužel od člena tohoto fóra. Čímž totálně zničil to, o co mi šlo, a totálně odradil od jakéhokoliv poskytování informací zdarma. Ale třeba si tím dokázal, jakej je chlapák. . Bohužel jsou lidi, kteří nechápou, že to co je na internetu není zdarma, ale má to svá pravidla. Pokud je tady spousta blbů, nemá to smysl řešit.

Ať se to někomu líbí, nebo ne, licence na jeden PC má svůj význam. Tady máš moji úplnou podporu. Na druhou stranu, dnes se data používají zcela jiným principem. Proto i uváděná licence není kompletně ideální. Zde by asi bylo výhodnější olicencovat databázový zdroj. ;)
Registrovaný uživatel
Kupili by ste si hudobne CD, ktore si mozete prehrat iba na jednom prehravaci a ked sa vam prehravac pokazi, tak si musite kupit znova nove CD?

Ti co si taku licenciu kupili si to urcite neuvedomuju a dojde im to, ked sa dostane do problemov kvoli nejakemu updatu pocitaca. Ako som uz spomenul, ja som taku licencu vlastnil (IB Expert) a dokonca nebol problem s updatom licencie na novy pocitac zdarma, ale uz len ten fakt, ze som musel kontaktovat predajcu ma obmedzoval (updaty a reinstalacie robim dost casto) a preto som pri prvej prilezitosti presiel ku konkurencii (DB Workbench). Ale kazdy ma pravo urobit tak, ako uzna za vhodne, predajca si moze dat akukolvek licenciu a zberatel si ten softwer moze kupit alebo ignorovat.

Ten, kto nie je ochotny zaplatit nejakych 500 czk za sofwer jednoducho nie je moj zakaznik, pretoze ta cena je smiese mala. Taky clovek by si ten program nekupil za akukolvel cenu. A ten zvysok si ten program kupi ci ma ochranu alebo nie.

Podla mna najlepsia ochrana je poskytnut nejaky extra obsah alebo funkcie online tak, ze bez platnej licencie sa k nemu nedostane.
_______________
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku
Registrovaný uživatel
pavelgregor napsal
Excel 25 tisíc položek ustojí úplně v pohodě. Ustojí jich v pohodě kolem 600tisíc. :lol:


Ustojí mnohem více (text), ale problém by mohly být obrázky - jejich počet a velikost. I když je renderování obrázku v MS Excel rychlé (oproti OO/LO Calc je to rychlost F1 vůči kolu) přeci jen tisíc obrázků každý o velikosti 1MiB dokáže způsobit problémy - třeba jen proto, že dojde paměť.
Registrovaný uživatel
pro pavelgregor a gorila - děkuji za reakci. Excel neustojí 25 tisíc položek s 1 MB velkými obrázky. A co teprve, když si ke každé položce připojím obrázky 3, které budou mít běžnou velikost 3 MB? On jich neustojí ani 10 tisíc. Samozřejmě bez obrázků ustojí bez problémů zmíněných 600 tisíc řádků. Excel není primárně určen pro vkládání velkého množství obrázků. Naproti tomu GL ustojí 100 tisíc položek, která každá může mít třeba 10 obrázků o velikosti 10 MB. Jen pro info, já používám obrázky do 400 KB a jsou dostačující.
Registrovaný uživatel
pro pavelgregor - děkuji za Tvou zprávu. Co se týká licencování, tak to je velký problém, pokud nemohu licencovat proti serveru na internetu (ne, že bych to neuměl, ale pro bezpečnost dat uživatelů, program GL nekomunikuje s internetem). Zkoušel jsem různé způsoby a vždy to dávám kolegovi, který je expert na tyto věci a čekal jsem, jak dlouho mu bude trvat prolomení. Je to prostě boj s nečestností. I nad licencováním dat jsem uvažoval. A co týká warezu, tak tam se již snaží kšeftovat i s programem GL. Včas jsem se tady snažil uživatelé varovat, že to co dají jednou na internet, tak je to v podstatě veřejné. Ale na konec jsem byl špatný já.
Registrovaný uživatel
pro Vanya - mě se třeba stalo, že se mi k hudebnímu CD dostalo dítě a poškodilo ho, nikdo mi neposkytl náhradu a musel jsem si koupit nové. Neřešil jsem to, klidně jsem mohl na netu založit vlákno o tom, jací jsou to zloději, že mi mohli CD vyměnit za správní poplatek, však jsem již jednou zaplatil za autorské práva, ale k čemu by mi to bylo.
Pro všechny, kteří mě přibijí na kříž, za to že v dnešní době kupuji CD, tak je to ze dvou důvodů. Jednak sbírám CD a LP určitého žánru a za druhé rád podpořím kapelu, která se mi líbí. Možná jsem hloupý, ale kopírovat si hudbu je pro mně stejné, jako ukrást v obchodě chleba.

Už jsem to tady psal, většina mých zákazníků jsou sběratelé, kteří se bojí o data, proto nemohu licencovat proti serveru na internetu a ani tam mít data pro kontrolu, i když by to bylo pro mě daleko jednodušší.

A máš zcela pravdu, člověk který není ochoten zaplatit 500 Kč, by nezaplatil ani 5 Kč. Stále se setkávám s názorem, že hudbu, filmy a software platí jen hlupáci, že se to dá kopírovat. Je to smutný nešvar.
Registrovaný uživatel
pteranodonsoft: ha ha ha, ani tvůj soft neustojí kdyby měl najednou načíst a zobrazit 1000 obrázků o velikosti 3 MiB - stejně jako MS Excel (32 bit).
Registrovaný uživatel
Mám dotaz, software odejde po každé aktualizaci operačního systému, anebo jen po přestupu na celou novou verzi? Celé se mi to zdá ale divné, protože už jsem počítač upgradoval několikrát (na W8, W8.1, W10) a nikdy mi z počítače neodešel ani bajt, ani jsem nemusel znovunahrávat licence k používaným software. Vždy se mi to tedy počítalo jako stejný stroj.
Registrovaný uživatel
pro gorila - můj soft načítá obrázky jak potřebuje, kdo potřebuje najednou načíst 1000 obrázku, tak jak to dělá Excel? Je nesmysl používat na velkou sbírku program, který načítá vše najednou. hahaha
Registrovaný uživatel
pto Ducaton - Nová verze programu, po aktivaci verze 2.4.45 již nepotřebuje přelicencovat při změně win. Starší verze se musela přelicencovat při změně např. ze 7 na 8, a to ještě jen v některých případech. Většinou to ustála, ale bylo několik případů, kdy se to muselo udělat. To je však již vyřešené.
« Poslední úpravu provedl(a) pteranodonsoft v 7. 1. 2017, 16:04. »
Registrovaný uživatel
pro všechny - každý, kdo se tady vysmívá, by mohl všem říct čeho on v životě dosáhl, a co je pomníčkem jeho pouti po této zemi. Něco o čem si lidé povídají a stojí jim za to o tom debatovat třeba ve fóru na tomto webu. Nebo se umí jen posmívat a to je vrchol jeho snažení?
Registrovaný uživatel
pteranodonsoft, tak nějak si s tebou poměřovat penis nemůžu, protože nemám.
Registrovaný uživatel
pro gorila - myslím si, že tyto ubohé sexistické narážky tady nepatří, myslím, že sis spletla fórum
Registrovaný uživatel
Nevím, jestli to tu bude po půl roce někdo číst, ale přesto napíšu svůj názor. Pro mě není problém zaplatit novou licenci při každé změně PC, těch 499 Kč co pár let, co měním stroj, mě nezabije. Problém tohoto způsobu licencování je pro mě v něčem jiném. Už jen zadat všechna data do aplikace na počátku je spousta času a práce. A sbírky většinou budujeme mnoho let, takže i postupné doplňování databáze je v souhrnu mnoho práce. A teď si představím, že při další změně PC už nepůjde novou licenci koupit... A všechen ten čas a ta práce je na nic, protože už do aplikace nepřidám žádnou další položku. A proč by to mělo nastat? U "firmy jednoho muže" poměrně snadno. Dnes tu jste a zítra ne. A nemyslím to jen fyzicky, i když i to se nedá vyloučit. Těch dalších možností, proč byste svou práci na Guldiner Light mohl ukončit, si dovedu představit opravdu fůru.
Tohle u excelu moc nehrozí. Nějaká kompatibilní náhrada tu bude asi vždycky.
Registrovaný uživatel
Dobrý den všem,
chci se zeptat znáte nějaký program na ANDROID pro katagolizaci sbírky?
Nyní užívám zakoupený NUMISMATIST'S SAFE, ale ten je pro Windows.

Děkuji za rady. Vašek
Registrovaný uživatel
mulisk007 napsal
Dobrý den všem,
chci se zeptat znáte nějaký program na ANDROID pro katagolizaci sbírky?
Nyní užívám zakoupený NUMISMATIST'S SAFE, ale ten je pro Windows.

Děkuji za rady. Vašek


Nevim jestli si to budeš číst ale já používám Memento databaze, a paráda.
_______________

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 5 6 7 8 9

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Katalogizace sbírky

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1