Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » Kecárna-tlachárna (filatélia)

Vykupminci.cz
Numisargo

Kecárna-tlachárna (filatélia)

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 110 111 112 113 114 115 116 117 118 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
a proč vyžadujete kontakt zrovna na něj?
Registrovaný uživatel
Chci ho požádat o radu, konzultaci a tak. Nic osobního. A právě nevím jestli nebudu potřebovat se spojit s jeho otcem atd.

http://www.infofila.cz/vone-exotickeho-zanzibaru-r-2-c-5553
Registrovaný uživatel
Napište mi na email lkas52@seznam.cz, pokud chcete poradit, pokusím se. Mimochodem, o Zanzibaru toho také dost vím, příbuzní tam byli...
Registrovaný uživatel
Děkuji za nabídku ale nezlobte se ale to ,že tam příbuzní byli nepovažuji za odbornost na téma Zanzibar.
Registrovaný uživatel
ok, jen jsem chtěl pomoct
Moderátor
Kontakt na něj mám, mohu mu případně napsat. S jeho otcem už si bohužel nepopovídáte, loni v říjnu zemřel.
Registrovaný uživatel
Tak to s otcem to mě mrzí. Pokud se s ním spojíte a bude mít zájem se se mnou spojit , budu rád. Opravdu se jedná o Zanzibar okolo roku 1899 atd. Děkuji .
Registrovaný uživatel
;)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Bližšie Burzy v krátkej dobe neviete?V sobotu toho bolo dosť chcel som ísť ale žena mala narodeniny.A vy nejaké úlovky?
Moderátor
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/zacal-sbirkou-motylu-z-mongolska-dnes-ma-nejvzacnejsi-znamky/r~9b17752cda0411e9ac760cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=default&utm_term=position-0&utm_campaign=Aktualne
Moderátor
Celkem blbej článek. Je to především o penězích (že vydělat a investice). O radosti a poznání tam je hovno.

_____________________________________________________

No ale něco veselejšího.

Relativně a jak pro koho.

I jel jsem v sobotu, v 5:16 od nás, (burzu naši jsem oželel) předat do Liberce exponátky (příjezd v 9:55, ve skutečnosti v cca 10:30). A protože to tak nějak napůl cesty do Kadaně, odjížděl jsem vlakem ve 12:28 směr Ústí nad Labem. Naplánovaný to bylo přesně -> v 16:10 příjezd do Kadaně, nákup (otevřeno mají do 17:00) a následně odjezd jednou ze dvou možností. Nejpozději ve 3:20 jsem mohl být doma.
No, za Böhmische Leipe předchozí vlak vypustil naftu do kolejiště. Vlak museli dotáhnout zurück nach Leipe, takže do Ústí se dojelo o půl hodiny později (a to tam v tom vlaku ještě kus cesty vyřvával jeden, nejspíš retardovaný, panchart, fakt byl zralé tak na pořádnou přes hubu), čili přípoj směr Chomutov, Most, Prunéřov a další prdele byl v řiti. Přijel jsem do Kadaně v 18:10 po silnici (vlak jezdil po silnici, na dráze jsou zkrátka výluky jak na D1). Už v Ústí jsem se samozřejmě rozhodl, že nemá cenu tam jet ještě jednou, že to přežiju.

...

Noc byla chladná.

...

A já neměl teplé spodní prádlo.

...

Otvírali v 8:30 (a v 8:35 už i otvírala). Nakoupil jsem TL, řekl jí ať už to nevydávají, že to je daleko, že je tam tma a zima a šel jsem na autobusový vlak. Z rychlíku mezi Mostem a Ústím vyhodili v Chomutově cigánskou polorodinu (mama a dvě dcery, nebo tak něco), protože lístek měli jen dvě a o té třetí trapně tvrdili, že je jí 7. Asi nelhali, ale sedm jí bylo minimálně už pět let. Po nich tam nastoupila jedna matka s takovým taky trošku dementním. Cvičení z češtiny psal zčásti tiskacím a zčásti psacím (ne, tohle nechápu) a s y/i, o to tam šlo, si nedělal velkou starost. Za předešlé cvičení měl krásnou čtyřku. Do Prahy to taky nedojelo včas a na RJ neplatí Km banka (jsem si po deseti nebo kolika letech pořídil), takže jsem aspoň poslal jeden reko dopis s kadaňskýma známkama. V Kadani mají otevřeno jen v sobotu do 12 hod a navíc tam nemají žádnou schránku. Všechny vykrádá Depo Chomutov. A pak jsem se nacpal do šnelcuku směr Budapešť. Lidi ještě vlaky jezdí. Celou cestu jsem stál a nebyl jsem ani zdaleka jediný. Jediné obveselení bylo, že v Kolíně nastoupila jedna opravdu hezká holka. Taková Josefíková křížená s Čunderlíkovou (Inou) anebo Čunderlíková s Josefíkovou, jak kdo chce. Hezké bylo to dítě. Vystupovala jen o stanici dřív jak já. Pohříchu to byly Pardubice. No a když jsem vystupoval, připadal jsem si jako válečné invalida. 37 hodin bdění a z toho celou noc na nohách udělalo své.

Myslím, že na podobné, a ne zcela připravené, akce už su dost staré. Ale ty kadaňské TL teda mám doma!
Registrovaný uživatel
Tak trochu zajímavý ale i smutný článek. Filatelie se stává doménou bohatých lidí. :(

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ve-vile-po-ministrovi-se-schazi-skupinka-velmi-bohatych-cechu-vede-je-sem-spolecna-vasen-79535?seq-no=14&dop-ab-variant=&source=clanky-home
Administrátor
Ale to je jen malá skupinka lidí, která se o něco podobného cílevědomě snaží :-).
_______________
https://www.infofila.cz/ ... on-line magazín plný filatelie a sběratelství
https://eshop.infofila.cz/ ... eshop pro všechny sběratele
https://pomfila.cz/ ... eshop na filatelii, filokartii, numismatiku, notafilii, odznaky
https://www.worldphilately.com/ ... katalog - ceník poštovních známek
https://www.filokartie.cz/ ... on-line magazín plný filokartie
http://www.numin.cz/ ... on-line magazín - numismatika - notafilie
Registrovaný uživatel
Já vím ale je to mírně řečeno nepovzbuzující. To co normální člověk buduje a nakupuje celý život a jako protipol člověk který si to podobné koupí z jedné výplaty.Pochopitelně já vím , že ten člověk koupil něco o čem mnohdy ani nic neví i když mohou být vyjímky. :|
Moderátor
A navíc tam bude pár problémů - řada těch bohatých lidí zbohatla nečistým nebo nečestným způsobem (Klausovo zhasnem a zprivatizujem) a ten druhý, myslím, že většina z nich sice "má ráda drahé a vzácné známky", aby se jimi mohla chlubit, ale pro filatelii jako takovou neudělají nic a že by šli na nějakou burzu a tam hledali třeba 10 f Turula, Wz V převrácenou a s VI, to je ani nenapadne. Ta známka nestojí statisíce, takže je pod jejich rozlišovací schopnost (a stejně by ju nenašli). Většina z nich prostě jen kupuje hodně drahé známky, ale to je asi tak všechno co o tom ví. Čest těm třem, čtyřem výjimkám, kteří skutečně sbírají a to i ten "póvl", bez kterého ale sbírka nikdy nebude úplná.
Moderátor
Takové lidi není možné nazvat sběrateli známek - filatelisty. Prostě pouze do nich ukládají svoje peníze. Někdo nakupuje zlato, druhý obrazy no a další skupina investuje do známek. Jenom bych je neodsuzoval že zbohatli nečistým nebo nečestným způsobem - nepaušalizoval bych, jak je už roky v módě (kdo má víc peněz než já, určitě je nakradl). Otázkou zůstává jestli ze svých známek mají stejnou radost jako ten, který svoji sbírku buduje několik desetiletí. Spíše jen z dobře uložených peněz.
« Poslední úpravu provedl(a) blazek007 v 29. 9. 2019, 9:05. »
Registrovaný uživatel
Kdopak si udělá výlet :) :
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/slavne-znamky-s-prevracenym-letadlem-jdou-do-aukce-jedna-muze-prijit-i-na-milion-dolaru-79651?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Moderátor
blazek007 napsal
Takové lidi není možné nazvat sběrateli známek - filatelisty. Prostě pouze do nich ukládají svoje peníze. Někdo nakupuje zlato, druhý obrazy no a další skupina investuje do známek. Jenom bych je neodsuzoval že zbohatli nečistým nebo nečestným způsobem - nepaušalizoval bych, jak je už roky v módě (kdo má víc peněz než já, určitě je nakradl). Otázkou zůstává jestli ze svých známek mají stejnou radost jako ten, který svoji sbírku buduje několik desetiletí. Spíše jen z dobře uložených peněz.

Taky jsem napsal, že "řada", nikoliv všichni.
Ale jinak je to tak, že třeba jeden vytuneloval nějakou stavební formu (miliónové škody), vědělo se to o něm (ale soudy prokáží leda tak, že jsi jel před 20 lety načerno a že exekutor po tobě může chtít 100000 Kč), ale nijak mu to v ničem nevadilo a za pár měsíců byl v jiné firmě, teď nevím jestli ředitelem nebo manažerem, prostě zase něco dobře placeného a přitom by zasloužil nakopat do řiti a zavřít až by zčernal. Tak to u nás chodí.

A o takovým Mackovi se snad ani netřeba zmiňovat.
Moderátor
Napsal jsi to pěkně: "Třeba jeden vytuneloval". A tisíce dalších nic nevytunelovali, získali majetek po svých předcích v restituci nebo založili vlastní firmu, prosperují, zaměstnávají lidi - a ostatní si lámou hlavu s tím jak zbohatli.
Moderátor
Ti, co bohatství dosáhli vlastní pílí, případně dědictvím, ti obvykle nedávají na odiv, že jsou bohatí, případně okolo sebe nemají bandu hrdlořezů a třímetrovou zeď se střílnami, ostnatým drátem a elektrickým plotem odkoukaným od bolševiků.
U dědiců pak záleží na tom, jestli jsou schopni bohatství udržet, ale to už záleží na výchově. Ti, co bohatství neudrží ale obvykle nemají na to, aby sbírali známky. Buď to prochlastají nebo prohrají na automatech.
Nejhorší jsou ti, co zbohatli na podvodech (privatizace, šmelina). A ti patří do kategorie těch, kteří jsou schopni investovat do známek. Když si vezmeš nejbohatší Čechoslováky, většina z nich zbohatla na podvodech v privatizaci. I ten Babiš není žádný Baťa, který zbohatl vlastním umem, chytrostí atd. Je dobré si to přiznat.
Mimochodem, tuhle jsem se "seznámil" s jednou babou, která se chlubí, že má dva tituly (Ing. a Mgr.). Když mi potřetí připomínala, že ONA MÁ DVA TITULY, řekl jsem jí, aby se neposrala. Jeho jasnost hrabě má titulů několik (včetně toho hraběcího), zámky, lesy, pilu atd. a je úplně normální, nerozráží tím dveře a nijak se bohatstvím nechlubí. Ostatně, byť na to má lidi (protože nad to má ještě "občanské" povolání, byť teda říká, že ještě dodělá tohle a tohle a bude si užívat důchodu), má, respektive mají, neb jsou na to dva bratři plus rodina, dost práce s tím, aby "panství" (v podstatě to celý je jedna velká fabrika, takový malý Agrofert, jenže vybudovaný zcela jiným způsobem) udrželi funkční.

A jinak, byl jsem ve firmě, která měla dva majitele - jeden byl "poděs" (zkrátka cholerik) a druhý "hodný". Jednoho dne ten "hodný" nedošel do práce (do firmy) a bylo zjištěno, že firma nemá účet, nemá větší část majetku, ale co kde se má zaplatit, to zůstalo. Byla docela dřina přežít.
« Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 30. 9. 2019, 10:44. »
Moderátor
Pavle, ach jo!
Přečti si, prosím Tě, co jsi vlastně napsal. Proč mají úspěšní lidé sedět někde zalezlí a nedávat ostatním příklad o svém úspěchu, aby inspirovali ostatní k dosažení podobných úspěchů?
A co je špatného na tom, když skupina úspěšných lidí založí organizaci, která prezentuje úspěšné vystavovatele, znalce, obchodníky, poštovní muzeum a tímto způsobem propaguje filatelii u nás i ve světě?
Moderátor
Tahle celá debata je vlastně k ničemu. Je vidět že v nás pořád ještě 30 let přebývá to zaprděné čecháčkovství - já nemám peníze abych si koupil známku za 100 000 nebo půl milionu, a kdo je má, určitě si nakradl. Pokud se podíváme do Rukověti sběratelovy od Augusty z roku 1928 a do adresáře sběratelů - filatelistů, je to samý obchodník, správce firmy, továrník, doktor, inženýr atd. Podezříval je také někdo že si na svoje sbírky nakradli?
Moderátor
blazek007 napsal
Tahle celá debata je vlastně k ničemu. Je vidět že v nás pořád ještě 30 let přebývá to zaprděné čecháčkovství - já nemám peníze abych si koupil známku za 100 000 nebo půl milionu, a kdo je má, určitě si nakradl. Pokud se podíváme do Rukověti sběratelovy od Augusty z roku 1928 a do adresáře sběratelů - filatelistů, je to samý obchodník, správce firmy, továrník, doktor, inženýr atd. Podezříval je také někdo že si na svoje sbírky nakradli?

Přesně tak, lépe bych to nenapsal!
Moderátor
Ano, přečtěte si, co jsem napsal. Myslím, že jsem celkem specifikoval a rozdělil "třídy" bohatších. Tedy žádné "všichni" a "nikdo".
Jeden z bohatých byl třeba Franta Mrázek. Troufne si někdo tvrdit, že zbohatl poctivě? Jestli byl zalezlý doma (za metr tlustou a tři metry vysokou betonovou zdí) nebo chodil "k Flekům na pivo", nevím (ale o tom pivu takto pochybuju), ale chodil s bandou ozbrojených goril. A stejně ho odstřelili jako zajíca.
Jiný bohatý (relativně) byl Pytlíček. A ten to měl hlavně ze své píle a šikovnosti.
Bohatý, poměrně je třeba Gott. Ten zbohatl na tom, že má zlato v hrdle, tak "jen" těžil. ;)
Bohatý byl Baťa a ten svého majetku vydobyl poctivou prací. Takoví lidé jsou i dnes, ale v Blesku se o nich obvykle nedočteme.

Nuž a teď k té filatelii - Pytlíček měl drahé známky, měl vzácné známky, měl i levné známky a všechno to sbíral, budoval sbírku, dokonce vystavoval. Evidentně byl filatelista, byť měl i své vady na kráse.

Otázka ale je, jestli je filatelistou ten, který si koupí (protože má dost peněz) modrého a červeného Mauricia, a k tomu Bombajský dopis. Sice to vystavuje (respektive vystavil), ale je něco dál? A může se z titulu onoho majetnictví nazývat filatelistou? A když se sejde takových lidí pět a založí "prestižní klub", jsou to teda ti nejlepší filatelisté u nás? (Podotýkám, že jsem nikde nezaregistroval jmenný seznam, takže nevím, kdo tam všechno je a na základě čeho.)
Prestižní klub byl náš bývalý klub KF 06-101 (Karáskův), ale ze zcela jiných důvodů než (jen) z toho, že členové vlastní nejdražší známky. Bylo to z důvodů, že členové dokázali vytvořit jedny z nejlepších exponátů, včetně literatury.

Zkrátka a dobře, o tom klubu se píše jen jako o těch, kteří si koupili drahé a vzácné známky.

Většina nás ostatních má nějaké vzácné (často vzácnější než Modrý Mauricius, jen mladší) (a) dražší známky. Proč není členem toho klubu třeba tadyhle Jaromír, který má velmi vzácnou a významnou sbírku klasického Afghánistánu? Protože ani jedna z těch známek nestojí 5 miliónů?
Registrovaný uživatel
Pavel tu maš menny zoznam a že tam su filatelisti tak to mi ver že su.

https://www.ppcp.cz/clenove/
_______________

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 110 111 112 113 114 115 116 117 118 ... > »

Sběratel.com » Pokec o známkách » Kecárna-tlachárna (filatélia)

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1