Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o mincích » kecárna ... tlachárna

Vykupminci.cz
Numisargo

kecárna ... tlachárna

Moderátoři: Koniáš, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 1194 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
grofik napsal
ferovyobchodnik napsal
Barbar je prostě sluníčko, chce být zadobře s každým


Nedomnievam sa.

Nerobím advokáta , ale Barbar má ohľadom histórie viac vedomostí v malíčku ľavej nohy ako Ty v miestach kde si nasadzuješ čapicu.

No ,aééé čo... v manuály to nemáš , nejaké zmysluplné myšlienky...


:D nesklamals, jako vždy :D
Moderátor
Altmann napsal
Pavel_III napsal
Altmann napsal
Diskuze by mohla být na slušné úrovni, kdo na to nemá, měl by raději držet ústa a pochopit, že je směšný. Je zajímavé, že proti těmto demagogům nikdo nevystoupí, nechce jím do sporu a nebo mu za to nestojí.
Grofik má pravdu a Vy to nechcete slyšet. V Anglii padlo 1500 letců a létajícího personálu. Museli jsme si vše ale zaplatit, do posledního náboje, do posledních ponožek. To vím jen já a Grofík? Kdo jste byl v Anglii víte sám, že anglická společnost námi opovrhuje. Tedy nemluvím o pracujících studentech a brigádnicích. Prostě nedělejte zbytečně ukvapené závěry, diskutuje. :evil:

Rusi si zase "nechali zaplatit" uranem a dalšími.

K poznámce že "Západ počkal až Němci prohrají před Moskvou" jen tolik, že tou dobou členové SS už pár měsíců pili šampaňské na pařížském bulváru. (A kde byli tou dobou Rusi? Ti v klidu vraždili zajaté Poláky a dodnes se tváří, že oni s tím nemají nic společného.)

Zkrátka a dobře, nejlíp z toho všeho marastu vyvázli Sumerové - nechali se vyvraždit a vymřeli včas!! :twisted: Ovšem lid lkal.


Pavle, nejhorší je vytrhnout i tak hrozné věci jako byla Katyň, u nás v malém v roce 1945 vraždy sudetských Němců. Rok 1920 vraždění ruských zajatců v prohrané válce z Ruskem (Poláci zvítězili) ano u nás 140 000 Židů, mnozí si uschovali cenné předměty u českých rodin, kterým věřili a po návratu z koncentráku jim to česká rodina zapřela prostě vždy to bude pravda, ale nesmíme zde klesnout na tuto úroveň.

Jen odbočím, volal mi kolega abych se podíval na 1. díl seriálu Most, možná to sem nepatří, možná i patří. My přece nejsme lepší nebo horší než Rusové, Němci, Poláci či Francouzi? Nebo ano?

Tak jako, nechtěl jsem zase jít až tak do šířky.

Ovšem, takový základní rozdíl mezi poválečnými zločiny československých (Slováci tam mají taky vlastní lidi!) individualit a Katyní je v tom, že u nás dotyční konali o své vůli a na vlastní pěst, kdežto Katyň byla záležitost fungování systému (stejně jako nacistické zločiny). Tím netvrdím, že to je nějak lepší nebo omluvitelné, je to prostě jiná kategorie. To s tím, že si Židé uschovali a Češi to odmítli vydat (anebo provedli i horší věci), to je samozřejmě taky špatnost veliká, ale zase, nebylo to nic co by kdokoliv schvaloval, natož instituce. Jiná kategorie pak nastala po prohraném únoru (a částečně i před ním) v roce 1948.
Co se týče Poláků v roce 1920, tam si myslím, že to bylo tak nějak recipročně. Bolševici se nesrali s nikým. Na druhou stranu, v Sedmidenní válce se mnozí Poláci taky nechovali zrovna košér. I když Poláci totéž tvrdí o našich (dostupné informace ale svědčí spíše ve Šnejdárkův prospěch).

No a když půjdeme do minulosti, tak hrdinní Husité vraždili na potkání, konkurovali jim až po letech Švédové. A to ještě Švédové programově nelikvidovali své ještě radikálnější soukmenovce, jako Žižka Adamity.

No a pak tu máme Mongoly, Vandaly (kteří tomu všemu dali jméno), Chetity ... až dojdeme k té opici, která jako první vzala do ruky klacek nebo šutr a bacila jím po hlavě blížní opici svou ... čili biblický Kain.
Moderátor
Sice obrázek blbý, ale...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Je to v naší zvířecí povaze (věřící prominou), a přitom jsme vsichni rodina, společné předky lze geneticky vystopovat až statisíce let zpátky...
Registrovaný uživatel
Je napsána v době, kdy nás bylo o dost méně na planetě viz komentář "Děčínský". Více v knize.
https://www.cbdb.cz/kniha-68561-naha-opice-the-naked-ape?order_comments=time
Registrovaný uživatel
:-D
https://www.idnes.cz/xman/styl/indie-vedecky-kongres-brahma-dinosauri.A190111_174528_xman-styl_fro
Registrovaný uživatel
Hoďte radši nějaký mince, takhle na nedělní stůl. Tyhle debaty kdo koho a komu víc a kdo je větší blb jsou dost nízká nuda...
Registrovaný uživatel
Zákon Dr.Slovák:
Slovák dá aj posledné peniaze za to, aby mal niečo zadarmo.
_______________
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Moderátor
:shock:
Dnes to na mě vyskočilo,po otevření stránek Aukra....
https://aukro.cz/vysledky-vyhledavani?text=Filip%C3%ADnsk%C3%A1%20pen%C4%9B%C5%BEenka
Registrovaný uživatel
barbar napsal
Také jak daleko nechal západ zajít v Rusku nacistické Němce, praktický až bitva o Moskvu(vysledek)rozhoupala zapadni spojence...

Západ byl vždycky vychytraly a strategicky záludný,s ww2 vytěžili snad nejvíc,na rozdíl od vlasteneckych rusu...už tak zrujnovana rus po ww1 musela čelit největšímu nepřatelskemu tažení barbarosa. ..
A např. pokud jsi někdo myslí,že Stalinův rozkaz, ani krok zpátky,pocházel(vymslel) od Stalina,tak se plete, jelikož tato valečna Ruska strategie,byla poprvé použita generalitou už v ww1....byla to jen a jen houževnatost dvrdost rusu,která nedovolila pád sve země. ..
Také to známe znásilňování a rabování ano, ale prostudujte si co zapadni spojenci zejména Američani dělali ve Francii a Belgii,kde je lidé později vyhaněli ze země a bude se vám chtít zvracet, ale hold to byla bohužel samotna válka a každý ze zučastnených,okupovaných má máslo na hlavě(krutosti, zvěrstva) proto buďme rádi, že je to za náma a nesnažme se vzajemnĕ provokovat. . Buď me v míru a toleruj me se.

Na druhou stranu čest a sláva památce, všem padlym osvoboditelum ať to jsou Američani, Rusové, atd....
A úctu památku všem,kteří byli oběti válek a poválečného období. ....


Absolutně si vymejšlíš ty "historiku".. Západ dodával Rusku extrémní množství materiálu, jen nákladní auta z USA mobilizovala Ruskou pěchotu (což bylo v mobilní válce životní ). Bez materiální pomoci by Rusko padlo, přišla ve chvíli přesunu vlastního průmyslu na východ..tj v nejslabší chvilce. Dodnes Rusové vše nezaplatili...A invaze do Evropy (před r.44)nebyla možná, stačí studovat...

"co zapadni spojenci zejména Američani dělali ve Francii a Belgii,kde je lidé později vyhaněli ze země"

tohle aqni nemá smysl komentovat..

Strašný tohle...strašný lži..bez uvedení pramenu (možná to psali na sputniku).

A buĎ sakra rád, že USA vstoupilo do bou válek, mít to za vychytralost je absurdní. Američani nikdy netoužili umírat za Evropu...Stačí se podívat na snahy izolacionismu.
« Poslední úpravu provedl(a) Renegatus Paul v 13. 1. 2019, 22:04. »
Registrovaný uživatel
Altmann napsal
venera
Vážený pane, odhalil jste pro mně tajemství Sputnik a ten druhý, neznám nečtu, mám svůj názor
Slavný !Západ" nás má u hrdele, není to tak dlouho, co v parlamentu Francie chtěli řešit nějakou omluvu, neb Československé tanky LT-38 a LT-35 se podíleli na dobytí Paříže, tedy v roce 1940-tedy v době kdy se na nás Frantíci vykakali. Rusům se nedivte. V letech 1918-21 jejich území plundrovali jednotky Angličanů, Němců a Japonců. To jsou historická fakta. Víte demagogie s tím zde uspějete. Historická fakta to chce již studium ( ale v mnohém máte takovou tu pravdu na kterou Češi slyší) Já budu opět za vola a Vy budete geniální buditel. Tak to prostě chodí. :roll:



Můžu poprosit o zdroj informace? To je tak absurdní, že by mě to zajímalo..a upřímně..Nevěřim tomu.
Registrovaný uživatel
Pavel III - o těch Švédech ..Zrovna nedávno jsem četl výbornou řadu publikací od p. Kovaříka, a všechny strany se chovaly stejně.. z důvodu, že všechny strany měly žoldnéře..tj paradoxně i v armádě Gustava byla drtivá většina Němců atd..
A nejznámější masakr (Magdeburg) maj třeba na vrubu císařští..
Registrovaný uživatel
neboj, altmann zásadně neodpovídá... asi aby se nevyčerpal z informací :D
Registrovaný uživatel
Altmann napsal
Diskuze by mohla být na slušné úrovni, kdo na to nemá, měl by raději držet ústa a pochopit, že je směšný. Je zajímavé, že proti těmto demagogům nikdo nevystoupí, nechce jím do sporu a nebo mu za to nestojí.
Grofik má pravdu a Vy to nechcete slyšet. V Anglii padlo 1500 letců a létajícího personálu. Museli jsme si vše ale zaplatit, do posledního náboje, do posledních ponožek. To vím jen já a Grofík? Kdo jste byl v Anglii víte sám, že anglická společnost námi opovrhuje. Tedy nemluvím o pracujících studentech a brigádnicích. Prostě nedělejte zbytečně ukvapené závěry, diskutuje. :evil:



doporučuji ostatním přečíst si názor historika..


https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/historik-jiri-rajlich-o-povalecnem-splaceni-ceskoslovenskeho-dluhu-britanii.A140618_161939_domaci_jw

Soudnej člověk si udělá názor sám...
Moderátor
Paule,
Absurdní bylo tehdá všechno.
Jinak mé zdroje,by jses divil..např.anglie nyní dobře přes 90lety pan se svou ženou,(možná už nežije) má žena pracovala,starala se o ně..Pan psal svůj životní příběh sloužil u britského námořnictva...A já měl tu čest a možnost si sním mnohokrát povídat, sám jsem se divil co zažil a jaké měl v celku názory.. Já pocházím ze Slezska,zde mnoho chlapu muselo do wermachtu, včetně mého praděda...O svých školáckých let, jsem poslouchal vyprávění vysloužilých přeživších,kdo z vás měl možnost si přímo se svědky popovídat například bitva u Stalingradu,(soused pan Szturcek), tažení do Francie (pan Juzek )můj vzdálený příbuzný.. můj praděd ,zajatý někde u Rýna,od tama po válce,šel pěšky až domů.... o všech (těchto lidech)bude brzdy vydána kniha panem Majerem, který začíná spracovavat údaje fakta, podobně jako s československými legionáři.
Dále mé info.od různých žijících starousedlíků, příběhy co zažili a názory, tehdejším politika atd.atd...
Čtu a sbírám dobový tisk, ikdyž v mnohém se jedná o propagandu,ale pánové za ten čas..cca přes 20 let zabírající se touto tématikou a nejen tou, člověk lehce rozezná, ověří co jsou fakta.., také mnoho kvalitních publikací i válečné dnešní tvz. Bulváry,kde se rád zasmějí,ale také mě zaujme...
Vždy mě zajímalo a mnohdy fascinovalo, čím vším si lidé museli procházet..
Zde jsme chtěl založit diskuzní chlívek historie, podělit se s poznatky historie, včetně příběhu o něch pánů co zažili, co jsi neumí mnozí mladší představit ...

Jinak milý Paule,ano dodávky spojenců byly, však efektivita mizerná a né scela dostatečná a sám upřimě víš,že nijak scela zásadní,ani né zdaleka zásadní vliv pro samotnou techniků a bojové nasazení samotneho vojska to nemělo...

A pro po také je vcelku logické a jasné kdo na válce nejvíce,vytěžil...a nemyslete si pane,že Američané nemuseli jít do války,oni museli,hrozba byla nadmíru velká (spojenectví Japonskem s nacisty).Ale narozdíl od jiných,měli mnoho strategických výhod, které plně využili a válku také vhledem moderní a materiálové výhodě (nadmíru prakticky všeho). A vzásadě válkou nebyli překvapeni ,na všechno strategický měli dostatek času...

Ale znovu zde nehodlám,čerit vodu.......a to nejsem, žáden rusofil,nebo komunista,ale vzhledem čím se létá zajímám (historií),mi přijde přinejmenším absurdní a směšné plivat na naší minulost,naše předky,kdy v podstatě se vezli v kolech dějin a nijak zásadně to nemohli ovlivnit a znovu musím konstatovat,že naše země vhledem situacím a cizím vlivům, stoho všeho velmi dobře...
Moderátor
Doplním poslední větu...s toho všeho jsme vyšli velmi dobře..

Pánové za sebe, tuto diskuzi uzavírám,nic zajímavého jse stejně nedozvim ,jen neustále nesmyslné přetahování vlivů....
Registrovaný uživatel
Jinak milý Paule,ano dodávky spojenců byly, však efektivita mizerná a né scela dostatečná a sám upřimě víš,že nijak scela zásadní,ani né zdaleka zásadní vliv pro samotnou techniků a bojové nasazení samotneho vojska to nemělo...

Ano, bolševikům se podařilo tuto pomoc devalvovat. (Sám jsem to v několika knihách z dob totality četl.)

Ale něco bych doporučil přečíst...Pomoc Rusko byla obrovská, vůbec si to nedovedete představit. Materiálu bylo tolik, že dokonce i vězni z gulagů dostávali drobky!!! (tj potraviny, oblečení atd.)

Samozřejmě nebylo priotitní dodávat zbraně, ale potraviny, prům. materiál atd atd

Ale i těch zbraní..když pominu nekvalitních 12 500 tanků a samoh. děl (i tak strašně vysoký číslo), skoro 20 000 letadel..tak 400 000 náklaďáků bylo životně důležitejch pro armádu...jak jsem psal..mobilnost rozhodovala válku.

Bez dodávek materiálu by SSSR balancovala na hranici ekonomickýho krachu...Což by znamenalo zhroucení průmyslu a prakticky konec války...
Registrovaný uživatel
Význam těchto dodávek uznávají i jejich historici, ale barbar ví od souseda, že to bylo k hovnu... Aha.
A že Amíci měli na vše čas a byli připraveni... Aha, proto nasadili cca 1/2 divizi s kterými v případě války počítali :-D kapitalisti jedno vypočítavý
Registrovaný uživatel
Načrem trochu do histórie .

HISTÓRIA FINANČNÝCH POCHABOSTÍ ŠTÁTOV

História nesplatenia dlhov štátmi, medziiným aj zahraničným veriteľom, má hlboké korene v dávnej histórii, v minulých storočiach. Príčiny štátnych defaultov, teda verejného vyhlásenia štátu ako dlžníka o tom, že nie je schopný vrátiť pôžičky, boli rôzne. Pohybovali sa od ekonomických, keď dlžník nebol jednoducho schopný platiť, až po politické, keď silná krajina neplatila slabej, alebo keď nová vláda nebola ochotná priznať dlhy, ktoré narobilo minulé vedenie krajiny.

ČAS HÝBE DLHOM

Americká ekonómka Carmen Reinhart z University of Maryland a Kenneth Rogoff, profesor Harvardskej univerzity a bývalý hlavný ekonóm Medzinárodného menového fondu, vo svojej práci This Time Is Different: Eight Centuries of Financial Folly (Časy sa menia: osem storočí finančných pochabostí) analyzovali príčiny nesplácania dlhov štátmi.

Od roku 1300 do roku 1799 popredné krajiny vyspelej Európy neboli schopné splácať svoje dlhy. Patrili medzi ne: Francúzsko, Veľká Británia, Nemecko, Portugalsko a Španielsko. Nesplácali pravidelne. Lídrom z hľadiska defaultov za päť storočí bolo Francúzsko. Podobná náhoda sa mu stala osem ráz, z toho štyri razy v XVI. storočí – v rokoch 1701, 1715, 1770 a 1788. Za posledné dve storočia, poznamenávajú americkí ekonómovia, svet prežil päť epidémií defaultov. Prvá je z obdobia napoleonských vojen, druhá pokračovala v rokoch 1820-1840, tretia sa začala v sedemdesiatych rokoch XIX. storočia a trvala dve desaťročia. Štvrtá globálna vlna defaultov sa začala v čase Veľkej depresie v USA a trvala do päťdesiatych rokov. Posledná epidémia bola v rokoch 1980-1990.

Medzi európskymi krajinami, ktoré zbankrotovali v XIX.-XX. storočí, boli: Rakúsko–Uhorsko, ktoré vyhlásilo default päť ráz; Španielsko, ktoré vyhlásilo default osem ráz, a k nim treba pridať ešte šesť bankrotov z predchádzajúcich storočí. Grécko za obdobie svojej nezávislosti od roku 1829 vyhlásilo default alebo robilo reštrukturalizáciu dlhu päť ráz a nachádzalo sa v tomto stave podľa interpretácie ekonómov polovicu svojej nezávislej existencie.
_______________
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Registrovaný uživatel
„KAMARÁD TAKY RÁD“

V januári 1918 Sovietske Rusko odmietlo platiť dlhy cárskej a Dočasnej vlády. Len koncom XX. storočia, keď dlhy značne zdevalvovali, nový ruský štát sa rozhodol, že ich čiastočne zaplatí. To isté sa začalo s programom podloženým zákonom Land Lease Act, na základe ktorého USA poskytli ZSSR v čase druhej svetovej vojny pôžičky. Keď sa začala studená vojna, ZSSR prestal splácať. Súčasná vláda priznala tento dlh.

V roku 1930 Veľká Británia odmietla obsluhu svojho dlhu voči USA. Čiastočne to zdôvodňovala tým, že niektoré americké štáty, ktoré si požičali vo Veľkej Británii v XIX. Storočí, boli vo vzťahu k nej v stave defaultu. Objem pôžičiek amerických štátov značne prevyšoval veľkosť úverov Veľkej Británie, ktoré mala z USA. Z Veľkej Británie si vzali príklad Francúzsko a Taliansko a nezaplatili USA dlhy z čias prvej svetovej vojny.

Od čias Versaillskej dohody z roku 1919 na pleciach Nemecka ležali výplaty reparácií. V medzinárodnom práve ide o náhradu škody štátom, ktorú spôsobila iným štátom na základe mierovej dohody alebo iných medzinárodných zmlúv. Vláda Adolfa Hitlera prestala reparácie splácať v roku 1933. Vláda Konráda Adenauera dlhy priznala v roku 1953 a prisľúbila ich splácať po zjednotení Nemecka. Po zjednotení Nemecka v roku 1990 odsunula ich splatnosť o ďalších 20 rokov.
_______________
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Registrovaný uživatel
Pokiaľ sa budeme baviť prečo bolo po II.SV .

Jaltská konferencia, 1945
Na Kryme sa 4. – 11. februára 1945 zišli americký prezident Franklin D. Roosevelt, britský premiér Winston Churchill a sovietsky vodca Josif Stalin.
Išlo o stretnutie, ktoré malo určiť povojnový vývoj vo svete, pretože mocnosti, ktoré tvorili protinacistickú koalíciu už videli, že koniec vojny v Európe je už na spadnutie. Bolo treba ešte vyriešiť vojnu proti Japonsku, kde sa Stalin vyjadril, že Britov a Američanov podporí, ale iba za vplyv v Pacifiku. Sovietsky zväz za to neskôr dostal Mandžusko a Kurilské ostrovy.
Vodcovia sa zhodli, že Nemecko by malo niesť finančnú zodpovednosť za niektoré udalosti.
Neskoršie si zadefinovali sféru vplyvu Sovietskeho zväzu vo východnej Európe.
_______________
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Moderátor
Já nevím,mě to nedá znovu nereagovat..

Pánové,než začnete číst novodobé demagogické překrucování na různých serverech...
Zajímejte se a studujete, chce to čas a jednou možná sami vcelku logicky na to přijdete..

Otázka zásobování a to nejen Ruska,vy si opravdu myslíte,že Němci toto tolerovali a přehlíželi?
Vždyť Američané už jen měli problémy se zásobování Británie....
Samotný wermacht,měl značné problémy s logistikou na východě....

A pořád nerozumím zdejším(fórum) a vcelku všeobecně u nás i evropa,svět novodobým aktuálním (východ, západ) sporům.Aktuálně my sami zde se nelogický provokujem a proč!!(aktuálně za vším,jsou nejspíš ekonomické vlivy mocností)
A v celku co bylo,bylo...poučme se ,ale nepouživejme tyto události k dalším nesmyslným sporům a nenávisti, diskriminaci, která může znovu rozdmýchávat oheň... Ekonomické světové problémy řešme společně,ale jinak...
Moderátor
Pro Grofik...
Díky za tyto důležitá fakta,ale nemyslím,že pánové tomu porozumí, evidentně mají chaotický a demagogicky ovlivněný přehled o minulosti...
Ono je totiž příliš složité něco studovat a průběžně si věci zkušenostmi doplňovat a ověřovat, Jednodušší je si něco aktuálního demagogického přečíst a po té nesmyslně argumentovat....

Po celou dobu se zde pánům, snažím nastínit vcelku jednoduše pohled a opravdu pochybuji,že pánové pochopí složitější stránky , zejména podrobnější ekonomicke vlivy a problematiku,která zpravidla jsou,byly základem všech konfliktu....
Registrovaný uživatel
:lol: :lol: ... tohle téma je snad lepší než celej Jára Cimrman :mrgreen:
_______________
Registrovaný uživatel
trol..prostě trol..a já blbec to krmim.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 1194 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 ... > »

Sběratel.com » Pokec o mincích » kecárna ... tlachárna

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1