Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Starožitnosti » Konzole na strojek Kienzle

Vykupminci.cz
Numisargo

Konzole na strojek Kienzle

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den, neměl by někdo doma konzoli na strojek Kienzle? Doufám, že to nazývám správně :) Pro jistotu přikládám obrázek. Je to z internetu, ze strojku GB. Na Kienzle to má rozteče 80 resp. 82 mm a na výšku 75
Děkuji za nabídku nebo info, kde se to dá sehnat, Radek

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Hodinári,nevoláte to pavúk? :roll:
-s-
Registrovaný uživatel
Čau podívej se zde http://www.soucastkynastarehodiny.cz/ostatni , nebo tam zavolej a zeptej se třeba něco vyrobí. Pak jsou stránky http://www.antireno-hodiny.cz/ ,ale tam jsem neobjevil nic z toho, co chceš , ale i tam můžeš zavolat, protože i když teď nemá nic v nabídce, tak to neznamená, že nic nemá. Oba dva odkazy nejsou špatné a rozumí tomu, takže je šance, že to seženeš, když jim zavoláš. Jinak AUKRO - STAROŽITNOSTI - HODINY - PŘÍSLUŠENSTVÍ a občas se to tam objeví, ale teď jsem ti tam prošel 9 stránek a není tam nic.
Registrovaný uživatel
Díky, zavolám tam
Registrovaný uživatel
Stani - pavůk,to nevím. Normálně,konzola.. Radek H. Copak,nepodařilo se sehnat komplet hodiny tak děláš stavbu ;) ? Tu konzolu si lehce vyrobíš..hlavně at to máš na střed,kyvadlo. Stačí,když ho o milimetr mineš a s hodinama se nedomluvíš.
Registrovaný uživatel
kyvadlo je rovnou na kotvě. Chtěl jsem přehodit strojek v bednách a té horší se zbavit. Kienzle ven a pěkný gravírovaný GB dovnitř....bohužel rozdíl 3cm v ciferníku. Hold první výměna a na tuhle banalitu jsem zapomněl :) Jinak na těch stránkách výše by to oba pánové udělali, stačí výkres nebo strojek.
Registrovaný uživatel
No počkej..to jsou nějaké zmatky :) . Kyvadlo je rovnou na kotvě..to je nesmysl. Nejspíš myslíš takovouto soustavu unašečů,do které se potom zavěsí kyvadlo.. to jsou jedny z posledních strojků GB,pěkný neřád. Takže se bude jednat o hranatou secesní skřínku. V jiné to nemá co pohledávat. Takže chápu to správně - koupils dvoje hodiny,jedny GB a jedny Kienzle a ted je chceš prohodit ze skřínky do skřínky a tu horší potom prodat ? Co to máš za gravírovaný GB ? Ted si ho neumím představit v secesní bedně..a každopádně,pokud máš komplet hodiny,je to trochu "zhovadilost" brát jim strojek a dávat tam druhý,pokud to není bezpodmínečně nutné ;). A rozdíl 3 cm je teda dost..klasické altdojčky a spol. měli průměr 18.5 cm..u secesních,kdy se už začali používat i plechové ciferníky,se to liší. Trochu to rozepiš..původně si to chtěl mít i jako investici ale podle tvého popisu vidím jednoduché secesní hodiny s plechovým ciferníkem a nekvalitním strojkem..a s tou konzolou nedělej vědu. Normálně si objednej tu na Beckera z té adresy soucastkynastarehodiny a navrtej si to tam jak potřebuješ. Není pravda že "na každů robotu nám potreba špecialistov" (černí baroni) :D. A nebylo by lepší zrovna koupit nějaké kompletní altdojčky?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Jinak menší tip - pokud hodiny s plechovým ciferníkem,tak jedině takovéto :D . Krom toho,že jsou krásné tak jsou i..ta dobrá investice 8) . Ale osobně tak na hodiny ve své sbírce vůbec nepohlížím. Jsou to unikátní kusy živé historie,která se nám dochovala až dodnes.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Starožitnosti » Konzole na strojek Kienzle

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1