Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Co se jinám nevešlo » Kopie

Kopie

Moderátoři: Michaela.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Před pár dny se podařilo kamarádovi vydražit na aukru předmět, který byl sice umístěn v kategorii určené pro kopie, ale u samotné aukce již nebyla o kopii žádná zmínka. Podle aukra nedošlo ze strany prodejce k žádnému porušení pravidel a sám prodejce odmítá jakoukoli dohodu. Vzhledem k tomu, že o podobné situaci neslyším poprvé, tak by mne zajímalo, jak a zda se to dá vůbec řešit?
Moderátor
No pokud byl predmet umisten do kategorie kopie, tak bych rekl ze uz nema povinnost uvadet v popisu aukce ze je to kopie.
Registrovaný uživatel
Nejsem sice právník, ale nakupující by měl mít možnost vrátit zboží do 14 dnů bez udání důvodu (internetové obchody) Důležité je datum převzetí a datum odeslání zpět.
Registrovaný uživatel
No, vím, že to platí pro internetové obchody, ale u aukcí si nejsem jist a v podmínkách aukra jsem o vracení zboží nic nenašel.
Registrovaný uživatel
Podmínky pro aukce jsou jiné než pro internetové obchody, už jsem se setkal s tím, že někdo suveréně prohlašoval, jak vrátí vydražené věci po týdnu bez udání důvodu, neuspěl, chtěl se soudit a pak toho nechal, protože zjistil, že zákon nestojí na jeho straně.
Na druhou stranu, v případech kdy má někdo Aukro shop a prodává s cenou Kup teď, tak se IMHO de facto o internetový obchod jedná.
Asi by se měl vyjádřit nějaký právník :) Můj názor je ten, že pokud se něco snažím získat v aukci, tak musím počítat s tím, že to nemůžu vrátit jen proto, že se mi to rozleží v hlavě nebo se mi to nelíbí - něco jiného je vada, kterou prodejce záměrně zatajil nebo naprosto neodpovídající popis apod.
Každopádně, vydražit si kopii správně umístěnou v kategorii kopie je nepozornost a smůla kupujícího.
Registrovaný uživatel
Tak on to nakonec "vyřešil" nezaplacením, prodejce nepřistoupil ani na nabídku uhrazení veškerých poplatků spojených s aukcí. Tento způsob se mi také nezdá zrovna nejšťastnější.
Registrovaný uživatel
jednou jsem prodával na aukru hromádku známek , do popisu jsem uvedl -- stav různý , ražené i čisté , s lepem i bez lepu . Kupující mne po převzetí napadl , že zrovna ty o které měl největší zájem jsou bez lepu . ale někteří lidi jsou asi jiní .
Registrovaný uživatel
khhhh: jen aby to Aukro nevyřešilo zrušením účtu :) Být prodejce, tak takovému kupujícímu život značně znepříjemním. To, jestli přistoupí prodejce na zrušení aukce i při zaplacení všech nákladů (i když nepočítáme jeho čas a to že dostane peníze od někoho jiného až za dva týdny), je věc jeho dobré vůle. Zkuste si na velké aukci odmítnout převzít a zaplatit zlaťák u kterého je poznámka novoražba s tím, že jste si toho nevšiml a myslel jste si, že jde o minci z 18. století. Myslím, že byste se dozvěděl, co znamená zmaření dražby...
Registrovaný uživatel
Packa02: a jak to dopadlo? Negativni komentar nebo si vyprosil zruseni obchodu? :)
Registrovaný uživatel
No, zatím asi ještě nedošlo ani na komentáře. Nechci se teda kamaráda zastávat na úkor prodejce, ale při nahlédnutí do ukončených aukcí se tam vyskytuje velice často jeden uživatel, který má velice podobné aukce a tito 2 "uživatelé" si navzájem přihazují na aukce krásné baťovské částky - skoro jak picmauz + federerslavia a numismitko :evil:
Moderátor
No ale hlavni co resil bylo to ze koupil kopii ne? Takze to ze si pripadne prihazujou na sebe je vedlejsi v tomhle pripade.
Registrovaný uživatel
No, momentálně to vypadá, že si navzájem snaží zablokovat účty:)
Moderátor
Tak to je fer :D :D
Moderátor
fifty fifty :D
Registrovaný uživatel
tenzor - nerad se dohaduji , takže jsem ho vyzval k navrácení zboží a poslal mu peníze.
Registrovaný uživatel
Tazko sa to hodnoti, chcelo by to vidiet aj popis tej aukcie. To, ze ta aukcia bola v nejakej kategorii je sice pekne ale ak predajca co i len naznacoval v popise ze ide o pravu mincu tak by to Aukro malo vyhodnotit ako podvod.

Nedavno sa tu niekto cudoval ze na eBay predavaju azijci falsa csr minci s vyrazenym "COPY". Lenze bez toho by ich eBay zrusil, kedze sa po novom hraju na svatych a dodrziavajucich zakony. Vyroba a predaj kopii, replik alebo akokolvek sa to nazve bez permanentneho oznacenia COPY je v spojenych statoch protizakonne. (1973 Hobby Protection Act)
Popis neutrální / nicneříkající - krásné

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Sběratel.com » Co se jinám nevešlo » Kopie

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1