| Autor |
Příspěvek |
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
krásný, luxusní, nádherný, sbírkový, super, top, pěkný..Nemam nic proti p. Dohnalovi, ale dneska jsem se kouknul na jeho nabidku na aukru a myslim, ze to s temi popisky trochu prehani.. Spousta minci je peknych.. Pripada mi legracni jak do kazdeho nadpisu dava privlastek a ctyri vykricniky - mozna se to lepe prodava http://www.aukro.cz/show_user_auctions.php?uid=3764607co vy na to? 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Tyhle privlastky maji hlavne obchodni vyznam, proti tomu obecne nic nenamitam, ale mince by mely mit odpovidajici stav, ovsem napr. u http://www.aukro.cz/show_user_auctions.php?uid=3764607 (10 hal nádherný) vidím dvě hrany a škrábnutí, takže bych si netroufal označit ho ani jako pěkný.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
|
|
|
|
|
Moderátor
|
No je tam pekne zohraná parta pri niektorých predajcoch....
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Absolutně nesnáším tyto komentáře jako skvostný, sbírkový, muzejni etc. Je to vyloženě obchodní tah - více lidí se podívá na "skvostnou" minci - více potencionálních kupců. Také samozřejmě preferuji kusy ve výborné kondici a pokud je chci "rád" je i zaplatím, ale vymýšlet story jak kocour (nebo nějaké jiné zvíře) vyhrabává mice mně příjde trochu zcestné až trapné. Například jednoho římského císaře podle tradice zabil blesk při vojenském tažení - jeho mince jsou zcela běžné. Ovšem "vylepšení" popisu jeho mince může potencionálně zvýšit její prodejnost a tím i cenu - samozřejmě pro někoho kdo tomu nerozumí.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
nerva81: Uplne bych tyto privlastky nezavrhoval, ale mely se pouzivat s rozmyslem a stridme. Dokud ovsem budou zvysovat prodejnost, budou se pouzivat, podle me je to jeste pomerne nevinna obchodni praktika (ani bych to snad nenazval trikem). Vice mi vadi treba mince vylestene (dokud se budou lepe prodavat, budou se lestit). Nebo mi vadi, kdyz si nekdo koupi moji minci, kterou se snazim dobre popsat a vyfotit, udela horsi fotku, v popisu zamlci jeji vady a vychvali, jak je vzacna, a obratem ji proda draz. Jedna takova aukce v Aukru zrovna bezi.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Proti tomuhle je ale břídil, ten má 16 vykřičníků http://aukro.cz/item219747992_prazsky_gros_karla_iv_luxusni_.htmlquote=larry] krásný, luxusní, nádherný, sbírkový, super, top, pěkný..Nemam nic proti p. Dohnalovi, ale dneska jsem se kouknul na jeho nabidku na aukru a myslim, ze to s temi popisky trochu prehani.. Spousta minci je peknych.. Pripada mi legracni jak do kazdeho nadpisu dava privlastek a ctyri vykricniky - mozna se to lepe prodava http://www.aukro.cz/show_user_auctions.php?uid=3764607co vy na to? 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
mě zajímá, co si vymyslí za přívlastky, až se ty současné opotřebí a nebou už zabírat 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
k: Nejluxusnější ze všech luxusních top super mega giga nádherných excelentních stavů na světě 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Já to říkám pořád... ač se tváří seriozně... stejně to budou vždycky jenom šmelináři na aukru co s dobře upravenou a nasvícenou fotkou, nádhernýma přívlastkama s milionem vykřičníků z nováčků třískají prachy... 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ještěs zapoměl říct GRANDIÓZNÍ, EXCELETNÍ, ŠPIČKOVÝ, BOŽSKÝ ATD.... 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Akras2 napsal Ještěs zapoměl říct GRANDIÓZNÍ, EXCELETNÍ, ŠPIČKOVÝ, BOŽSKÝ ATD.... 
neber jméno Boží nadarmo  podle mě seriózní sběratel ta superlativa nemusí používat, pokud je mince pěkná, tak si své zákazníky najde. když jsem rozprodával svou sbírku FJI., napsal jsem do titulku jen FJI. + ročník a cenu jsem dal asi 90% z katalogové, nestačil jsem se pak divit, jak lidi i bez superlativ přihazovali jako diví, ceny nakonec skončili na 150-200% katalogové částky 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Souhlasím s Kacurem pokud je mince dobrá a dobře nafocená další blbou reklamu nepotřebuje
|
|
|
|
|
Moderátor
|
|
|
|
|
|
Moderátor
|
a zabudol si dodať s nádhernou patinou.. 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
no Robbie, měl by sis tuto fotku zaměnit za tu v ikonce, páč tahle je opravdu košér 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Přímo nebeský! Tož když je to tak vzácné, tak nemám to srdce je o to připravit. František Josef I. napsal Ještěs zapoměl říct GRANDIÓZNÍ, EXCELETNÍ, ŠPIČKOVÝ, BOŽSKÝ ATD.... 
|