Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » Londýnské vydání 10h hnědá 1945 100ks

Vykupminci.cz
Numisargo

Londýnské vydání 10h hnědá 1945 100ks

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den sběratelé,

snažím se ocenit si sám sbírku a narazil jsem na tento kousek. Identifikoval jsem jej jako Londýnské vydání 10h hnědé barvy z roku 1945 s číslem Pofis 388 a hodnotou 0,50 za kus. A teď k tomu zajímavému mám arch 10x10 viz. obrázek. Zajímala by mě hodnota tohoto archu předpokládám, že je vyšší než kdybych měl 100 známek po kusech. Vrchní strana je odtržená nejspíš byl arch větší, ostatní strany mají okraje neodtrhnuté a papír je řekl bych v dobrém stavu jen byl přeložený. Pokud máte někdo informace ohledně těchto známek budu rád. Děkuji

DD

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
spodné 20 známkové pásy sa bežne predávajú v cene od 20 do 40 kč. Na spodnej 9- tej známke je však evidentná škvrna, ktorá hodnotu znižuje. Aj cena, aj hodnota preloženého archu sú nižšie, ako u nepreloženého. Orientačnú hodnotu zbierky si každý môže zistiť len podľa katalógu, no problém je v tom, že jednotlivé katalógy sa v cenových záznamoch nezhodujú. Nemýľte si však žiadnu orientačnú hodnotu zbierky s jej predajnou cenou. Tá býva aj o 50% nižšia. Ak sa vám v súčasnosti podarí predať zbierku za cenu o tridsať percent nižšiu, ako je jej hodnota, tak si môžete blahoželať.
Registrovaný uživatel
Děkuji za odpověď, tohle je mi i jako lajkovi jasné, spíš mě zajímá zda má například rohová známka se dvěma okraji vyšší hodnotu než stejná známka bez nich.
Registrovaný uživatel
Stále ide iba o to, o akú cenu vám ide. Či o katalógovú, v takom prípade musíte sledovať katalógové ceny a porovnávať ich, alebo o predajnú cenu a v takom prípade musíte sledovať aukčné ceny. Tieto ceny sa málokedy zhodujú. V prípade, že niektoré konkrétne známky archu majú vyššiu katalógovú cenu ako ostatné, tak to katalóg aj osobitne oceňuje. Konkrétne u tohoto Londýnskeho vydania špeciálne katalógy uvádzajú vyššiu cenu ľavého dolného štvorbloku, lebo sa tam nachádza doskové číslo / v tomto prípade je to 1A/. Cenu žiadnej rohovej známky s dvoma okrajmi zatiaľ žiadny mne známy katalóg osobitne neuvádza. Pokiaľ ide o aukčné, teda skutočne súčasné predajné ceny známok Londýnskeho vydania, tak záujem kupcov je len o ľavé dolné štvorbloky a celé spodné 20-pásy. Ich cenu som vám naznačil 27.2. Ale pozor, nikdy sa nedá absolútne vylúčiť možnosť, že sa nájde niekto, kto bude ochotný dať aj viac, no spoliehať sa na to vám neodporúčam.
Pokiaľ sa vám ten celý arch páči a dokážete si ho uskladniť bez hrozby poškodenia, tak vám odporúčam si ho ponechať, lebo tá zanedbateľná suma čo by ste zaň dostali, vám ten váš pocit krásy nikdy nenahradí.
Registrovaný uživatel
Jak tak koukám je potřeba hodně znalostí, aby člověk věděl jaký "poklad" má v ruce. Pro mě je priorita sbírku roztřídit podle katalogu a udělat si přehled co vlastně mám za známky a kdybych náhodou nějaké prodával ať znám jejich přibližnou hodnotu. Děkuji za vyčerpávající odpověď.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » Londýnské vydání 10h hnědá 1945 100ks

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1